• Geri dön

  • 422 Görüntülenme

  • 129 Haber

  • 165 İşletme görüntülenme


Oyunun iyileştirici gücüne olan inancıyla OMO Çocuk Parkları projesini depremden etkilenen yerleşimlere yönlendiren OMO, çocukların duygusal sağlığına daha geniş bir noktadan değer yaratmak için Paylaşmak Güzeldir projesini hayata geçirdi. Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Dr. Yankı Yazgan ve paylasbuyusun.com platformu uzmanlarıyla başlatılan Paylaşmak Güzeldir rehberlik programıyla deprem sonrasında yetişkinlerin çocukların duygusal ihtiyaçlarını daha iyi anlamaları ve destek olabilmeleri için bir kaynak oluşturuldu. Ortak sorunlara ortak çözümler sunabilmek, ebeveynlerin ve eğitimcilerin akıllarındaki sorulara yanıtlar verebilmek için ilk vaka örneği ve uzman görüşleri paylasbuyusun.com’dan herkesin erişimine sunuldu.

• Paylaşmak Güzeldir Rehberlik Programı Video: https://paylasbuyusun.com/content/playlist/id=648190f1b55a2

• Yankı Yazgan Mesaj Video: https://www.instagram.com/p/Ct1paAJAuJc/

OMO, 2022 yılında başlattığı ve 6 Şubat Depremleri’nden sonra bölgeye yönlendirdiği OMO Çocuk Parkları projesinin ikinci ayağını hayata geçirdi. Oyunun iyileştirme gücüyle yeni oyun parklarını çocuklarla buluşturan marka, çocukların duygusal sağlığına daha geniş bir noktadan değer yaratmak için Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Dr. Yankı Yazgan ve paylasbuyusun.com uzmanlarıyla iş birliği yaptı: Paylaşmak Güzeldir rehberlik programı başlatıldı.

Depremden etkilenen çocukların kaygı, korku gibi duygu durumlarını daha iyi anlamaları, gözlemler yapabilmeleri, doğru yaklaşımlar geliştirebilmeleri için eğitmen ve ebeveynlere uzmanlarca geliştirilen bir kaynak oluşturuldu. Bu hassas süreçte yetişkinlere destek olan ve, çocukların doğru desteği alabilmesine odaklanan projenin ilk içerikleri yayınlandı. Örnek vakalar üzerinden uzmanların görüş ve önerilerini paylaştığı, ebeveynlerin akıllarındaki sorulara yanıtlar verdiği bu içeriklere paylasbuyusun.com adresinden ulaşılabiliyor.

Ortak sorunlara ortak çözümler için Paylaşmak Güzeldir
Dr. Yankı Yazgan öncülüğünde hazırlanan içerikler, internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başlandı. İlk vaka örneğinde Hatay’da yaşayan 11 yaşındaki bir çocuğun, 6 Şubat Depremleri sonrasında iç dünyasında ilişkin çalkantıları, geleceğe yönelik endişeleri, dikkat eksikliği ve bu büyük travmadan nasıl etkilendiği değerlendiriliyor. Babasını kaybeden çocuğun içerisinde tuttuğu, dışarıya yansıtmamaya çalıştığı duyguların nasıl ele alınması gerektiğine dair uzman görüşleri paylaşılıyor.

Ebeveynlerin yanıt aradığı sorular, video içeriklerle örnek vaka üzerinden cevaplanıyor. İlk rehberlik programında “Yas sürecini herkes farklı mı yaşar”, “Yas süreci ebeveyn-çocuk açısından nasıl tamamlanabilir”, “Sahip olunan dikkat eksikliği sorunu, travmalardan nasıl etkilenebilir”, “Bu durum nasıl yönetilmeli”, “Öğretmene ve aileye ne gibi sorumluluklar düşüyor”, “Çocukların sağlıklı gelişiminde ‘güvenlik’ duygusunun yeri nedir”, “Barınma sorunu, deprem endişeleri bu durumu nasıl etkiler” gibi sorular uzmanlar tarafından yanıtlanıyor.

Rehberlik programında öncelikli olarak depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen durumlar odağa alınıyor. Türkiye’nin her yerinde farklı desteklere ihtiyaç duyan ebeveynlerine de seslenen projede “rehber” gündeme bağlı değişimlerle güncelleniyor, örnekler düzenli olarak çeşitlendiriliyor.

OMO Marka Müdürü Elif Yıldırımcan, “Gerçekleşen depremler hem bölgedeki hem de ülkemizdeki çocukların hayatına yeni bir kaygı ve korku getirdi. Oyun parklarımızı bölgeye yönlendirirken çocukların duygusal ihtiyaçlarına daha geniş bir noktadan destek olmak istedik. Değerli Yankı Yazgan’ın yönlendirme ve katkıları ve PaylaşBüyüsün platformu ile iş birliği içinde ‘Paylaşmak Güzeldir’ projesini başlattık. Yetişkinler için de oldukça zor geçen bu süreçte onların da çocuklar için aradıkları cevaplar olduğunu biliyoruz. Paylaşmak Güzeldir bu konuda destek olmayı amaçlayan bir rehberlik projesi ve Türkiye’deki herkesin kullanımına açık bir kaynak.” dedi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Dr. Yankı Yazgan, “Paylaşmak Güzeldir ile iki katmanlı bir değer yaratıyoruz. Önceliğimiz ülkemizin yaşadığı 6 Şubat Depremleri’nden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen çocuklar ve ailelerine yardımcı olmak. Diğer amacımız ise olağan dışı durumlarda, doğal afetlerde, şu anda deneyimlediğimiz zor süreçlerde hepimiz için dersler çıkarmak.   OMO iş birliğiyle PaylaşBüyüsün platformunda “Paylaşmak Güzeldir” başlığı altında can alıcı konularda sorulara uzmanlardan anlaşılır, deneyime dayalı cevaplar alıyoruz. Durum ve vaka örneklerini, uzman görüşü içeren kısa video çalışmalarını, yazılı içerikleri anne babalara, eğitimcilere ve çocuklara destek olabilecek herkese sunuyoruz.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL