• Geri dön

  • 891 Görüntülenme

  • 89 Haber

  • 550 İşletme görüntülenme


8. Eker I Run kapsamında yapılacak Yardımseverlik Koşusu ile STK’ların projeleri için kaynak yaratılacak

EKER I RUN KATILIMCILARI İYİLİK PEŞİNDE KOŞARAK FARK YARATACAK

“Bir adım at fark yarat” 8. Eker I Run: 2-3 Ekim 2021

Türkiye’de sporun gelişimine katkı sağlayan markalardan biri olan Eker Süt Ürünleri, 8. Eker I Run Koşusu’nu 2-3 Ekim 2021 tarihlerinde Bursa’da düzenleyecek.

Sporu, sağlıklı yaşamı, eğlenceyi ve iyiliği bir araya getirerek bir koşudan fazlasını sunan Eker I Run, 8. yılında yeni bir vizyonun heyecanıyla sporseverlerle buluşuyor. Bu yıl hibrit bir formatta; hem fiziksel hem de sanal koşu olarak yapılacak olan 8. Eker I Run, katılımcıları “Bir adım at fark yarat” mottosunun etrafında kenetlenmeye davet ediyor.

Sporun birleştirici gücüyle dayanışma, yardımlaşma, iyilik gibi değerleri ön plana çıkaran 8. Eker I Run, “Bir adım at fark yarat” söylemini bir de manifestoyla taçlandırıyor. Manifestoda her şeyin bir adımla başladığı belirtilirken, hem toplum hem de kendimiz için fark yaratabilmenin mümkün olduğu ve koşmanın da bunun en güzel yollarından biri haline gelebileceği vurgulanıyor.

Adım Adım Oluşumu iş birliği ile Yardımseverlik Koşusu yapılıyor

Eker I Run, son 4 yıldır Adım Adım oluşumu ile birlikte hareket ederek etkinlik kapsamında gerçekleşen Yardımseverlik Koşusu’na ev sahipliği yapıyor. Tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için kullanılan kaynak geliştirme yöntemlerinden biri olan Yardımseverlik Koşusu, Eker I Run’ın da en değerli parçasını oluşturuyor. Yardımseverlik Koşusu’na katılan koşucuların ve bağışçıların desteği ile birlikte Adım Adım çatısı altındaki STK'ların toplumsal değer yaratan projeleri için kaynak yaratılıyor.

Yardımseverlik Koşusu aracılığıyla 2019 yılında toplanan 441.197 TL bağış , Eker I Run tarihinde bir bağış rekoruna imza atılmasını da sağlamıştır. 2020 yılında ise ilk kez koşucuların pek de alışık olmadığı sanal ortamda gerçekleşmesine rağmen Yardımseverlik Koşusu’nda 1.665 bağışçı ile birlikte toplam 184.163 TL kaynak toplanmıştır.

Yardımseverlik Koşusu ile binlerce canlı için kaynak yaratılacak

8. Eker I Run kapsamında gerçekleşecek Yardımseverlik Koşusu’na Eker, Adım Adım ve STK’lar büyük bir heyecanla hazırlanıyor. Eker, sporla iyiliği buluşturan bu özel koşu ile geçmiş yılların ötesine geçen bir bağış tutarına ulaşmayı ve fark yaratmayı hedefliyor. Bu yıl Yardımseverlik Koşusu’nda 700'e yakın gönüllü koşucunun çabasıyla, çocuk, genç, kadın, engelli, doğa, hayvan gibi kategorilerde yer alan 13 binden fazla faydalanıcıya dokunacak pek çok faaliyet alanındaki projenin hayata geçirilebilmesi için bağış toplanarak önemli bir kaynak yaratılması planlanıyor.

Koşucular, İPK - İYİLİK PEŞİNDE KOŞ (ipk.adimadim.org) Platformu'ndaki STK projelerini inceleyerek, seçtikleri projeyle kendi kampanyalarını oluşturduktan sonra STK adına bağış toplayabiliyor. 18 Ekim'de sona erecek 8. Eker I Run Adım Adım Yardımseverlik Koşusu Kampanyası'nda bağış toplayabilmek için linke tıklayarak STK’lar incelenebiliyor: https://ipk.adimadim.org/etkinlikler/projelistesi?id=912

Ayrıca dileyen katılımcılar, 2021 yılının koşusunu daha sonra da hatırlamak üzere tüm geliri STK’lara aktarılacak olan 8. Eker I Run’ın t-shirt ve madalyasını satın alarak hem güzel bir anıya sahip olup hem de STK’lara fayda sağlayabiliyor.

Eker I Run'a özel projesi bulunan Adım Adım bünyesindeki 18 STK ile birlikte yüzlerce koşucu, iyilik peşinde koşacak

Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (Löder), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV), Gönüllü Hareketi Derneği, Kanser Savaşçıları Derneği, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), Koruncuk Vakfı, Paylaşımcı Toplum Derneği, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV), Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), TEMA Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Tohum Otizm Vakfı, Türk Eğitim Derneği, UNICEF, Hayal Ortakları Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) olmak üzere 18 STK ve Adım Adım bünyesindeki yüzlerce gönüllü koşucu, 8. Eker I Run’da iyilik peşinde koşacak…

Adımlar iyilik peşinde atılacak

Açılan Yardımseverlik Koşusu kampanyaları ile gönüllü koşucular 18 STK’nın, çocuk, genç, kadın, otizmli, sağlık çalışanı faydalanıcı gruplarına özel olarak geliştirilen eğitim ve sağlık odaklı projeleri için bağış toplamayı hedefliyorlar.

Eker I Run’ın 8. yılında adımlar yine iyilik peşinde atılacak!

8. Eker I Run’da yardımseverlik koşusu yapacak 18 STK’nın Projeleri:

Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (Löder) - Kanserli Çocuklar Sağlığa Ulaşsın Projesi
Bursa’da kanserli çocuklara yardım amacı ile 1994 yılında kurulmuş bir dernek olan Bursa Lösemili Çocuklara Yardım Derneği, maddi yetersizlikler yüzünden kalacak yer bulamayan Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören ve kemik iliği nakli için şehir dışından gelen çocuklara ve ailelerine, yine kanser tedavisi gören yetişkin hastalara konuk evini ücretsiz hizmete açıyor. Bir hastanın ailesiyle beraber Löder Konukevi’nde ağırlanması projesi için 100 katılımcının desteği ile 150.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) - Bir Işık da Siz Yakın! Projesi

Çağdaş Türkiye’nin gelecek güvencesi misyonu ile 1989 yılında kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, “Bir Işık da Siz Yakın!” üniversite burs projesi ile eğitimdeki fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitimlerini devam ettirmekte zorlanan üniversite öğrencilerine -ağırlıklı genç kız öğrenciler olmak üzere- burs desteği sağlıyor. ÇYDD’nin üniversite öğrencilerine yıllık burs programı “Adımlarını Fırsat Eşitliği İçin At, Yüzlerce Öğrencimiz için Bir Işık da Sen Yak” projesi için 30 katılımcının desteği ile 30.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) - Eğitime Destek Geleceğe Umut Projesi

EÇEV, Türkiye’de fırsat eşitsizliğinin olmadığı bilimsel, yaratıcı, sorgulayıcı ve katılımcı bir eğitim sistemi için çalışıyor. “Eğitime Destek, Geleceğe Umut Projesi” ile EÇEV; ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine burs verip, bilimsel, eğitsel ve bedensel atölyeler gerçekleştirerek; öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı ve etkinlik merkezlerinden eğitim desteği almalarını amaçlıyor. EÇEV’in lise öğrencilerine bir yıllık burs programı “Eğitime Destek Geleceğe Umut” projesi için 5 katılımcının desteği ile 10.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Gönüllü Hareketi Derneği - Gıda Bankası ile Açlığa Son Projesi

Özellikle gençlerde gönüllülüğü yaşam tarzı haline getirmek ve toplum genelinde sivil toplum duyarlılığı oluşturma sorumluluğu ile yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetler sürdüren bir sivil toplum kuruluşu olan Gönüllü Hareketi Derneği, Gıda Bankacılığı Programı ile ekonomik açıdan zorluk çeken ihtiyaç sahibi ailelere yıllık temel gıda destekleri veriyor. Gönüllü Hareketi Derneği’nin, “Gıda Bankası ile Açlığa, İsrafa Son” projesi için 30 katılımcının desteği ile 20.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Kanser Savaşçıları Derneği - Saçım Saçın Olsun Projesi

Kanser Savaşçıları Derneği, kanser tanı ve tedavi sürecinde ideal tedavi ortamı /sisteminin oluşturulması için katkı sağlamak ve çözümler geliştirmek amacıyla; eğitim, farkındalık ve psikolojik destek projeleri yapıyor. #hepimizbirimizicin mottosu ile kemoterapi ve radyoterapi sebebiyle saçları dökülen kanser savaşçılarına gönüllülerin bağışladığı doğal saçlardan yapılan perukların hazırlanarak kendilerine ulaştırılmasını sağlayan Kanser Savaşçıları Derneği, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda her adımda “Saçım Saçın Olsun” projesi için 20 katılımcının desteği ile 50.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) - Salgın Sınır Tanımıyor Dayanışma da Öyle Olmalı Projesi

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, 1986 yılından bu yana dar gelirli kadınların yaşam kalitelerini ve ekonomik durumlarını iyileştirmelerine destek olmak ve yerel kalkınmadaki liderliklerini güçlendirmek amacıyla çalışıyor. Salgın ve beraberindeki ekonomik krize rağmen KEDV’in hayatı dönüştürmeye devam eden kadınların girişimlerini uzmanlık, eğitim, finansman, ürün/iş geliştirme, pazarlama ile destekleme programı “Salgın Sınır Tanımıyor Dayanışma da Öyle Olmalı Projesi” için 15 katılımcının desteği ile 10.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) - Köyde Daha İyi Eğitim için Aile Buluşmaları Projesi

Köy Okulları Değişim Ağı, köylerde çalışan, motivasyonu yüksek öğretmenler ile onlara destek olmak isteyen gönüllülerin köy okullarında sürdürülebilir değişim yaratmak amacıyla bir araya geldikleri bir girişim. Köylerde yaşayan çocuklar eğitim süreçlerinde öğretmenden sonra en çok ailelerinin desteğine ihtiyaç duyuyorlar. KODA’nın, eğitim buluşmaları yoluyla hem bireysel hem aile içi konularda kırsalda yaşayan anne ya da babaların güçlenmelerini ve çocuklarının eğitim süreçlerini desteklemelerini amaçladığı 5 haftalık eğitim programı “Köyde Daha İyi Eğitim için Aile Buluşmaları” projesinde, köylerdeki anne babalar için koşacak 100 katılımcının desteği ile 310.625 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Koruncuk Vakfı - Eğitime El Ver, Hayalim Gerçek Olsun Projesi

Koruncuk Vakfı, haklarından yoksun kalmış çocukların karşılaşabileceği olumsuz sosyal etkileri minimuma indirmek için faaliyetlerde bulunarak; bu amaçla önleyici, koruyucu ve iyileştirici çalışmalar yürütüyor. Koruncukköyler’de yaşayan ortaöğretim çağındaki kız çocuklarının hayallerindeki üniversiteyi kazanabilmeleri için gereken nitelikli ve kesintisiz eğitim desteğini sağlamak amacıyla düzenlenen “Eğitime El Ver, Hayalim Gerçek Olsun” projesi için 12 katılımcının desteği ile 15.000 TL ile bağış tutarı hedefleniyor.

Paylaşımcı Toplum Derneği - Geleceğin Hekimlerini Destekliyoruz Projesi

Paylaşımcı Toplum Derneği temelde “sosyal eşitsizliğe karşı” faaliyet göstermek için kurulmuş bir sivil toplum örgütü. Çağın getirdiği her türlü sosyal eşitsizliğe karşı çözüm üretip, dayanışma sergilemeyi amaçlayan dernek, hekimlerimizin kıymetinin daha da iyi anlaşıldığı bu dönemde geleceğin hekimlerine daha önce olduğu gibi destek olmayı hedefliyor. Bu kapsamda Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle birlikte, bu sene Akdeniz’deki yangınlarda mağduriyet yaşayan öğrencilere yıllık burs desteği amacıyla düzenlenen “Geleceğin Hekimlerini Destekliyoruz” projesi için 50 katılımcının desteği ile 150.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) - Engelsiz Hayat Projesi

SERÇEV, başta serebral palsili olmak üzere tüm engelli çocukların eğitim ve sağlık sorunlarına kalıcı projelerle çözüm arıyor. Dernek, serebral palsili (çoklu engel) bireyler, üretken, kendine yeten, bağımsız ve sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmak için gerekli olan; tekerlekli sandalye, afo, walker, skolyoz sistemi vb. yardımcı cihazlara ulaşmalarını sağlıyor. SERÇEV, “Doğru Cihaz Hayatı Kolaylaştırır” mottosu ile düzenlenen “Engelsiz Hayat” projesi için 30 katılımcının desteği ile 20.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) - Bursa İçin Harekete Geçiyoruz Projesi

TEGV, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiren TEGV’in, 6-14 yaş aralığındaki çocuklara eğitim desteği sağladığı 58 Etkinlik Noktası’ndan biri olan Bursa Öğrenim Birimi'ndeki çocuklara 1 yıllık eğitim desteği sağlayacak “Bursa İçin Harekete Geçiyoruz” projesi için 10 katılımcının desteği ile 10.000 TL bağış tutarı hedefleniyor.

TEMA Vakfı - Ağaç Kardeşliği Projesi

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışıyor. Türkiye’nin doğasını koruma hedefiyle, ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütüyor. TEMA Vakfı, “Ağaç Kardeşliği” projesi kapsamında uygulanacak doğa eğitim programıyla, çocukların doğada yaşayarak öğrenmesini sağlamayı, doğayla azalan ilişkilerini güçlendirmeyi ve çocuklar için oluşturacağı Hayrettin Karaca Ağaç Kardeşliği Ormanı’yla erozyonla mücadeleye katkı sunmayı amaçlıyor. TEMA, “Ağaç Kardeşliği” projesi için 50 katılımcının desteği ile 30.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) - Kendine Yeten Geleceğe Yetişen Kızlar Projesi

Türk Eğitim Vakfı; başarılı fakat maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek, ülkemizin aydınlık geleceğine ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekliyor. Türk Eğitim Vakfı, kız öğrencilerinin hayatın her alanında fırsat eşitliğinden faydalanmasını önemsiyor. Pandemi sebebiyle eğitime erişimi kısıtlanan kız öğrencilerine sağlanan burs fırsatı ile eğitimlerine devam edebilme ve kendi ayakları üzerinde durabilme imkanı yaratıyor. TEV, “Kendine Yeten Geleceğe Yetişen Kızlar” projesi için 50 katılımcının desteği ile 28.800 TL bağış tutarı hedefliyor.

Tohum Otizm Vakfı - Adımlarınız Otizmli Çocuklara Umut Olsun! Projesi

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, otizmli çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla kâr amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfı. Otizmli çocukların tek tedavileri olan yoğun, sürekli ve özel eğitime kavuşmaları için Tohum Otizm Vakfı Özel Eğitim Okulu'nda eğitim almalarını sağlıyor. Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların eğitim almalarını sağlamayı amaçlayan “Adımlarınız Otizmli Çocuklara Umut Olsun! projesine 50 katılımcı ile 57.800 TL bağış tutarı hedefliyor.

Türk Eğitim Derneği - Eğitim Değiştirir Projesi

Türk Eğitim Derneği, eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla 1928 yılından bu yana devlet okullarında okuyan ve maddi imkânı yeterli olmayan başarılı çocuklara burs sağlıyor. Türk Eğitim Derneği, “Eğitim için Koşuyoruz” sloganıyla düzenlediği “Eğitim Değiştirir” projesine, 10 katılımcı ile 13.750 TL bağış tutarı hedefliyor.

UNICEF - Kızlara Söz Ver Projesi

Dünyanın öncü çocuk hakları savunucusu UNICEF (B.M. Çocuklara Yardım Fonu), çocukların sağlığı, eğitimi ve korunması ile ilgili çalışmalar yürütüyor. UNICEF Türkiye Milli Komitesi, çocukların ihtiyaçları ile ilgili kamuoyu bilinci oluşturarak, özel sektör, kişi ve gruplarla iş birliği yaparak kaynak geliştiriyor. UNICEF, “Kızlara Söz Ver” projesi ile iletişim ve eğitim aktiviteleri aracılığıyla kız ve erkek çocuklarını toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlendirerek, kız çocuklarının güçlendirilmesini, olumsuz cinsiyet normlarının değişimini ve kadınların sosyal hayata ve istihdama katılımını artırmayı amaçlıyor. UNICEF, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için kurguladığı “Kızlara Söz Ver” projesine 100 katılımcı ile 26.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

Hayal Ortakları Derneği - YGA-Bilimle Geleceğe Koşuyoruz Projesi

YGA, kâr amacı gütmeyen, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çift kanatlı gençler yetiştiriyor. Bu gençler hem vicdan hem de donanım kanatlarını; insanlığa faydalı projeleri hayata geçirirken geliştiriyorlar. YGA, çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimsel bakış açısı kazandırmak için “Bilim Seferberliği” projesini başlattı. MEB protokolü ile Türkiye'nin her köşesindeki köy okullarına en son teknoloji Bilim Setleri gönderip, öğrencilere ve öğretmenlere eğitim programı sunuyor. YGA “Bilimle Geleceğe Koşuyoruz” projesine, 10 katılımcı ile 300.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) - Artı 1 Saat Eğitime Destek Ol Projesi

ZİÇEV, Türkiye genelinde 14 farklı ilde her yaştan, her zihinsel engel grubundan ve her engel seviyesinden bireye eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veriyor. ZİÇEV, "Artı 1 Saat Eğitime Destek Ol" projesi ile özel gereksinimli öğrencilere devletin sağladığı aylık 8 saatlik eğitimin yanında, gelişimleri için gerekli olan ek derslerin verilebilmesini amaçlıyor. ZİÇEV “Artı 1 Saat Eğitime Destek Ol” projesine, 10 katılımcı ile 25.000 TL bağış tutarı hedefliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL