• Geri dön

  • 193 Görüntülenme

  • 91 Haber

  • 558 İşletme görüntülenme


Ramazan Sofralarının Baş Tacı, “Efsane Yoğurt”

Geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan yoğurt, Ramazan sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İftar ve sahur için özenle hazırlanan yemeklerin efsane tamamlayıcısı olan yoğurt, içinde yer aldığı tariflere de lezzet katıyor. Eker, yoğurdun sofralardan eksik olmadığı Ramazan ayına özel "Efsane Yoğurtlu Balkabaklı ve Kestaneli Çorba" tarifini paylaşıyor.

Yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Düzenli olarak tüketildiğinde kemik gelişimini ve sindirim sistemini destekleyen yoğurt; protein, vitamin ve mineral gibi vücut sağlığı açışından önem taşıyan gıda bileşenlerini barındırıyor. Yoğurt, Ramazan ayında değişen yeme içme alışkanlıkları karşısında da ihtiyaç duyulan besin değerlerini sunuyor. Sıcak veya soğuk yemeklerin keyifli bir eşlikçisi olan bu benzersiz lezzet; hafifliği ve ferahlatıcı özelliği nedeniyle de tercih ediliyor. Eker Süt Ürünleri, elli yıla yaklaşan tecrübesiyle farklı yoğurt seçeneklerini tüketicilerle buluşturuyor. Modern üretim tesislerinde, tamamen doğal ve koruyucu katkısız bir şekilde üretilen Eker’in Efsane Yoğurdu, yüksek yağ oranıyla desteklenen yoğun kıvamıyla damaklarda iz bırakıyor. Yoğurt severlerin favorisi olan Eker Efsane Yoğurt, özel bir tarif malzemesi olarak da sofralara lezzet katıyor. Eker, Efsane Yoğurdun enfes lezzetiyle hazırlanan "Efsane Yoğurtlu Balkabaklı ve Kestaneli Çorba” tarifini Ramazan'a özel olarak tüketicilerle paylaşıyor. Eker ürünlerini kullanarak gurme lezzetler yaratan Şef Ekin Doğrusöz'ün hazırladığı tarif, farklı bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenlere tavsiye ediliyor:

"Efsane Yoğurtlu Balkabaklı ve Kestaneli Çorba" tarifi

Malzemeler: 1 kilo soyulmuş balkabağı, 1 yeşil limon suyu, yeşil limon zest (rendelenmiş kabuk), yarım parmak boyutunda taze zencefil, 1 orta boy soğan, 1 büyük havuç, 200 gr pişmiş soyulmuş kestane (köz kestane), 2 adet defne yaprağı, 1 litre su, 16 gr tuz (silme çorba kaşığı), 100 gr Eker Tereyağı.

Yoğurt ve labne karışımı için malzeme: 200 gr Eker Süzme Yoğurt, 100 gr Eker Labne veya Eker Efsane Yoğurt (ekşiliği artırmak için), 1 yumurta sarısı, 1 tutam karabiber, 1 tutam tuz, 1 tutam pul biber.

Şefin püf noktası: Yemek yaparken pişirmeye eklediğiniz her ürünle birlikte bir veya 2 tutam tuz eklerseniz, tuzun tadını yemeğin tümüne yedirir, her ürünün tadını daha fazla ortaya çıkarırsınız.

Yapılışı: Soğanı küçük küçük doğrayalım (sıçan dişi), tencerede hafif ateşte tereyağı ile soğanları öldürelim. Bu sırada havucu soyup küp küp keselim ve soğanlara ekleyelim. 1 tutam tuz ekleyelim. Ardından sırasıyla balkabağını iri küpler şeklinde kesip ekleyelim ve iki tutam tuz ekleyelim. Pişmiş kestaneleri iri şekilde keselim ve ekleyelim, 1 tutam tuz ekleyelim. Defne yapraklarını ve ince halka kesilmiş zencefili ekleyelim. Ardından ateşin altını yükseltelim ve elinizde kalan tuzu ekleyelim. Tümünü 2 dakika kadar yüksek ateşte kavuralım (renk vermeden) ve üzerine suyu ekleyelim. Kaynayana kadar bekleyelim. Üzerine kapak koyup ateşinin altını kısalım. 20-25 dakika kadar pişirelim. (Dibi yanmaması için ara ara karıştırmayı unutmayalım). Pişerken yoğurt ve labne karışımını yapalım. Yoğurdun içine tüm malzemesini ekleyelim ve çırpalım. Piştikten sonra defne yapraklarını çorbadan çıkartalım ve çorbayı blender’dan geçirelim, pürüzsüz olması önemlidir.

Çorbayı bağlamak için: Çekilmiş çorbadan yoğurt ve labne karışımın içine 2 kepçe alıp yoğurtla karıştıralım. Böylelikle yoğurdun ısısını artıralım ki, kesilmesin. Ardından çorbayı karıştırıp sulandırılmış yoğurdu yavaş yavaş çorbaya ekleyelim. Son olarak 1 yeşil limonun önce zestini sonra suyunu ekleyelim. Karıştıralım ve tadına bakalım. (Tuzu, biber eksik geliyorsa ekleyebiliriz.)

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL