• Geri dön

  • 435 Görüntülenme

  • 91 Haber

  • 558 İşletme görüntülenme


Eker Süt Ürünleri, Türk gıda sektörünün buluşma noktası 31. WorldFood İstanbul: Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı'na katılıyor. 6-9 Eylül 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde dev şirketleri bir araya getiren fuar; yenilikçi ürünleri, gıda trendlerini ve en son teknolojileri keşfetme fırsatı sunuyor.

Gıda dünyasında büyük bir buluşmanın heyecanı yaşanıyor. Sektörün kalbinin atacağı 31. WorldFood İstanbul: Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı, 6-9 Eylül 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Türkiye'nin en sevilen lezzet markalarından biri olan Eker Süt Ürünleri, dünya gıda sektörünü buluşturan WorldFood İstanbul'a katılıyor. Fuara ev sahipliği yapan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin 5 numaralı salonunda, 5512 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlayacak olan Eker, hem Türkiye'de hem de ihracat pazarında lezzetliyle devleşen; ayran, kefir, kaymak, yoğurt ve sütlü tatlı ürün kategorilerini sergileyecek.

Eker, ihracat pazarında büyümeyi hedefliyor

Son yıllarda ihracat alanında büyük bir atak gerçekleştiren Eker, WorldFood İstanbul'a katılarak; dünyadaki potansiyel alıcılarla tanışmayı, yeni anlaşmalar imzalamayı ve yeni pazarlarda boy göstermeyi hedefliyor.

Ağustos 2020'de aldığı "Avrupa Birliği'ne Süt Ürünleri İhracatı İzni" ile Almanya'ya tombul ayran ve kefir ürünlerinin sevkiyatını yapan Eker, Mart 2021’de Türkiye’den Almanya’ya ilk defa sütlü tatlı ihraç eden firma oldu. Eker, Almanya'nın ardından İngiltere, Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, İsviçre gibi ülkelerin pazarlarına da adım attı. Mayıs 2021 itibarıyla kaymak ürününün ihracatına da başlayan Eker, gelinen aşamada 20 ülkeye ürünlerini ulaştırıyor. Başarılı performansıyla Türkiye’nin en yüksek tonajlı ayran ve kefir ihracatını gerçekleştiren Eker, Avrupa’da yaşayan Türklerle buluştuğu etnik marketlerin ardından, ulusal pazarlarda da talep yaratma yolunda ilerliyor.

Eker, süt ürünleri gibi raf ömrü kısa olan bir kategorinin ihracat operasyonunu; tedarik sürecinden lojistiğine, bayi iş birliğinden satış noktasına ve tüketiciye ulaşması sürecine kadar kapsamlı bir organizasyonla gerçekleştiriyor.

44 ülkeden 1.500’e yakın katılımcı ve 60 bine yakın ziyaretçi bekleniyor

WorldFood İstanbul, 31. yılında rekora imza atarak, katılımcı firma, ziyaretçi sayısı ve etkinlikleri ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor. 44 ülkeden 1.500’e yakın yerli ve yabancı katılımcının olacağı fuarda aynı zamanda 60 bine yakın ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor. Katılımcı ve ziyaretçiler; piyasadaki yenilikleri ve ürünleri görme, uluslararası ve yerli firmalara erişim, tedarikçilerle ve üreticilerle ilişkileri geliştirme şansını yakalarken aynı zamanda uzman isimler ve önder kurumlar ile 2024 gıda sektörünün gelişim seyrine tanık olma fırsatı bulacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL