• Geri dön

  • 1.214 Görüntülenme

  • 89 Haber

  • 534 İşletme görüntülenme


EKER SÜT ÜRÜNLERİ GENEL MÜDÜRÜ AHMET EKER:

“HALKIN SÜT ÜRÜNLERİ İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ”

Tüm dünyada ve ülkemizde yayılmakta olan Covid-19 koronavirüs salgınına karşı mücadelede, bağışıklığı güçlü tutmak ve sağlıklı beslenmek büyük önem taşıyor. Lezzet ve sağlık dolu ürünleriyle süt ürünleri pazarında en çok tercih edilen markalardan biri olan Eker, gereken tüm hijyen önlemlerini alarak üretim yapmaya ve tüketicilerin süt ürünleri ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker: “E-ticaret sitemiz EKER MARKET’i kurduk”
Süt ve süt ürünleri pazarında faaliyet gösteren bir marka olarak, insanların temel besin maddelerini ürettiklerini ifade eden Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker, şunları söylüyor: “Fabrikamızda üretime devam ediyoruz. Toplam 40 farklı şehirdeki bölge dağıtım ekiplerimizle Türkiye’nin farklı bölgelerindeki satış noktalarına ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Ayrıca herkesin evde kaldığı bu dönemde, insanların süt ürünleri ihtiyaçlarını doğrudan karşılamak için bir yeniliğe imza attık. Kendi e-ticaret sitemizi kurduk. Tüketiciler sevdikleri Eker ürünlerini, artık direkt e-ticaret sitemiz aracılığıyla alabilecek. Online alışveriş sitemiz EKER MARKET’in en büyük farkı ve özelliği sadece Eker ürünlerini, Eker’in kendi dağıtım ekibi tarafından, Eker soğutuculu araçlarıyla fabrikadan taze taze tüketiciye ulaştırıyor olması. EKER MARKET sitemizin adresi: https://market.eker.com/pls/market/home “

“Çalışanlarımızın ve toplumun sağlığını önceliğimiz olarak görüyoruz”
Tüketicilerin kaygılarını gidermek için bu dönemdeki üretim ve dağıtım süreçleriyle ilgili açıklama yapan Ahmet Eker, şu bilgileri veriyor: “Eker olarak çalışanlarımızın ve toplumun sağlığını önceliğimiz olarak görüyoruz. Tüm yetkili mercileri ve gelişmeleri yakından takip ederek gerekli önlemleri alıyor ve günlük rutinlerimizi sürekli yeniden değerlendiriyoruz. Gıda üreticisi ve dağıtıcısı olmamız sebebiyle, işimizi kendimizi koruyarak en güvenli şekilde yaparken, aynı zamanda bu dönemde halkın süt ürünleri ihtiyacını karşılamanın da sorumluluğunu taşıyoruz.”

Eker’de gıda güvenliği ve hijyen en üst seviyede
Süt ve süt ürünleri hassas bir gıda olduğu için fabrikada gıda güvenliği ve hijyen konularına her zaman önem verdiklerini vurgulayan Ahmet Eker, Covid-19 salgını nedeniyle hem çalışanların sağlığı hem de gıda güvenliği koşullarını korumak amacıyla ilave tedbirleri hayata geçirdiklerini belirtiyor.

Ahmet Eker’in paylaştığı bilgilere göre, sadece bu dönemde değil, her zaman fabrikada çalışan tüm personelin üretim alanında özel iş kıyafetleriyle birlikte eldiven, bone ve maske takma zorunluluğu bulunuyor. İş kıyafetleri fabrika dışına çıkarılmazken, temizliği fabrikadaki çamaşırhanede hijyen kurallarına uygun olarak yapılıyor. Eker’in Bursa’daki fabrikasında, üretim alanında görev yapan tüm personel girişte ve çıkışta bulunan hijyen ünitelerinden geçerek ellerini uygun sıcaklıkta dezenfektanlı el sabunu ile yıkayarak dezenfekte ediyor.

Ürünler steril ve pozitif hava altında ambalajlarına dolduruluyor
Fabrikadaki üretim aşamalarıyla da ilgili bilgi veren Ahmet Eker sözlerine şöyle devam ediyor: “Fabrikamızda ayran, yoğurt, süt ve sütlü tatlı ürünleri tamamen kapalı tanklarda ve otomasyon yazılım sistemi üzerinden yönetiliyor ve ortam havasıyla temas etmeden tam otomatik dolum makinalarında steril ve pozitif hava altında ambalajlarına dolduruluyor. Pozitif havalandırma sistemlerimiz temiz havayı bakteri filtrelerinden geçirerek içeriye veriyor. Bütün vanalar, hatlar, süt tankları tamamen otomatik ‘CIP’ adlı sistemle temizlendiği için süte ve ürünlerimize bakteri ve mikropların bulaşması engelleniyor.”

Ürünler soğuk zincir kırılmadan dağıtılıyor
Eker’de, gıda güvenliği ve iyi üretim uygulamaları koşullarına uygun olarak üretilen ve ambalajlanan ürünler el değmeden soğuk hava depolarına alındıktan sonra 4 - 6 derecede muhafaza ediliyor. Ardından ürünler soğuk zincir bozulmadan sevkiyat araçlarına yükleniyor. Pandemi dönemine özel olarak, özel tulumlar giyerek el dezenfektanı, eldiven ve maske kullanarak hizmet veren dağıtım personelinin yüklediği ürünler, yine soğuk zincir kırılmadan zincir mağazalara ve online satış kanallarının depolarına ulaştırılıyor.

Bunların yanı sıra fabrika ve tüm bölge müdürlüklerinde çalışanların işyerine geldiklerinde ateşlerinin ölçülmesi, tüm çalışma alanlarında sterilizasyon işleminin sistematik olarak yapılması, bilgilendirme mesajlarının paylaşılması, el dezenfektanları, eldiven ve maske temin edilmesi, mesailerini uzaktan erişim modeliyle evlerinden sürdürebilecek çalışanlar için evde çalışma modellerine geçilmesi Eker'in aldığı diğer önlemler arasında yer alıyor.

Türk milletinin bugüne kadar birçok krizi ve zor günleri atlatmayı başardığını ifade eden Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmet Eker, bu dönemi de birlik ve dayanışma içinde en kısa sürede aşabileceğimize yürekten inandığını sözlerine ekliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL