• Geri dön

  • 864 Görüntülenme

  • 89 Haber

  • 534 İşletme görüntülenme


Bağışıklığımızı desteklerken, vücudumuzdaki ikinci beyin olarak adlandırılan bağırsak sistemini de düzenlemeye yardımcı probiyotikler, sağlığımız üzerinde olumlu etkilerde bulunuyor. Probiyotik yoğurt, ayran, kefir gibi ürünler düzenli olarak tüketildiğinde faydalarını göstermeye başlıyor.

Havaların soğuduğu bugünlerde vücudumuzun direncini artıran en önemli yardımcıların başında, faydalı dost bakterileriler probiyotikler geliyor. Yaşam konforumuzla doğrudan ilişkili olan sindirim sistemimizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlayan probiyotikler, bağışıklığımız için de koruyucu kalkan oluşturmaya yardımcı oluyor. Düşman bakterilere karşı savaşarak bağırsak florasında doğal bir dengenin oluşmasını destekleyen probiyotikler, tıpkı kelime anlamında olduğu gibi “yaşam için” kıymetli görevler üstleniyor.

Modern beslenme trendlerine uyum sağlıyor

Probiyotik içeren ürünler, modern beslenme trendlerine de uyum sağlıyor. Özellikle pandeminin etkisiyle birlikte yeni nesil tüketiciler, ürünlerin daha sağlıklı ve doğal olmasının ötesinde belirli bir faydaya odaklanmasını tercih ediyor. Bu nedenle bedenimize iyi gelen, fonksiyonel fayda sağlayan probiyotik içeren ürünler daha fazla ilgi görüyor.

Tüm fermente ürünler probiyotik değil

İçinde canlı mikroorganizma bulundursa da sanıldığının aksine tüm fermente ürünler probiyotik özellikler taşımıyor. Bir ürünün probiyotik olabilmesi için 1g’ında veya 1ml’sinde en az 10 milyon canlı mikroorganizma içermesi gerekiyor.

Dayanıklı olmayan zayıf mikroorganizmalar midedeki asidik şartlarda canlı kalamazken, dayanıklı probiyotik mikroorganizmalar hayatta kalarak, vücudumuz için önemli işlevlerini yerine getirebiliyor. Probiyotik desteğini yoğurt, ayran ve kefir gibi ürünleri tüketerek karşılamak isteyenlerin bu ayrıma dikkat etmesi öneriliyor.

Probiyotik ürün ailesi

Probiyotiklerin sindirim ve bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerinin daha kalıcı olması için bir beslenme alışkanlığı haline getirilerek günün her öğününde sıklıkla tüketilmesi öneriliyor. Lezzetten ödün vermeyen Eker Probiyotik Ürün Ailesi’nin her bir çeşidi, ara öğünlerde tek başına ana öğünlerde ise yemek ile uyumuna bağlı olarak gönül rahatlığıyla tüketilebiliyor.

Yenilikçi seçenekler

Eker'in Probiyotik Ürün Grubu'nda; atıştırmalık olarak veya ailece tüketilebilecek boyutta Probiyotik Ayran, Probiyotik Kefir ve Probiyotik Sade Yoğurt seçenekleri yer alıyor. Ayrıca özellikle şeker ilave edilmemiş ürünleri tercih edenler ve yeni tatların arayışında olanlar için şeker ilavesiz probiyotik yoğurt grubu dikkat çekiyor. Eker’in şeker ilavesiz probiyotik yoğurt grubunda; İncirli Yulaflı Probiyotik Yoğurt ile Hurmalı Chialı Probiyotik Yoğurt alternatifleri bulunurken, meyveli probiyotik yoğurt serisinde ise tüketicilere Çilekli Probiyotik Yoğurt ile Kayısılı Probiyotik Yoğurt seçenekleri sunuluyor.

Bilimsel araştırmalara göre düzenli olarak tüketildiğinde etkisini göstermeye başlayan probiyotikler, daha mutlu ve daha sağlıklı bir yaşama katkı sağlıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL