• Geri dön

  • 157 Görüntülenme

  • 91 Haber

  • 558 İşletme görüntülenme


Zevkli, Lezzetli ve Sağlıklı Bir "Antre" Tarifi

Türkiye'yi lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker Süt Ürünleri, yılın özel dönemlerinden Ramazan ayını geniş ürün ailesi karşılıyor. Yoğurtlardan ayranlara, kefirlerden sütlü tatlı seçeneklerine kadar birçok ürün sunan Eker, iftar menüsü için de tarif önerisinde bulunuyor.

Eker’in Ramazan ayına eşlik eden tarif önerileri arasında; menüyü zenginleştiren, sofraya hem lezzet hem de şıklık katan “antre” seçeneği yer alıyor. Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra, ana yemekten önce servis edilen antre yemeklerin iştah açıcı özelliği bulunuyor. Sıcak ve soğuk olarak hazırlanabilen antre yemekler sofralara ayrı keyif katıyor.

Yarattığı özel tariflerle bilinen Şef Ekin Doğrusöz; iftar sofraları için zevkli, çok lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı bir antre tarifi paylaşıyor:

Antre Tarifi (4 kişilik)

Malzemeler: 1 orta boy havuç, ¼ demet taze nane yaprağı, 1 küçük yeşil elma, yarım demet roka, 1 orta boy salatalık, tuz- karabiber, 50 gr file badem, 50 gr Eker Tereyağı, 400 gr Eker Süzme Yoğurt, 1 adet Eker Pancar-Limon Zencefil Detoks Kefir.

Yapılışı: Havucu ince delikli rendeden geçirin ve bir kâseye bırakın. Salatalık ve elmayı normal rendeden çekin ve havuca ekleyin. Eker Süzme Yoğurdu (400 gr) ekleyin ve Eker Pancar-Limon-Zencefil Detoks Kefiri ekleyin, karıştırın. Bir tavada 50 gr tereyağını orta ateşte eritin, file bademleri çok renk vermeden kavurun. Üstüne biraz tuz serpin ve iki dakika kenarda bekletin. Nane yapraklarını ve rokayı ince şeritler şeklinde kesin ve karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Her şeyi güzelce karıştırın. Elde ettiğimiz salatayı, servis tabağına koyduktan sonra kavrulmuş file bademlerini soğumadan yağıyla beraber salatanın üstüne dökün. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL