• Geri dön

  • 900 Görüntülenme

  • 89 Haber

  • 534 İşletme görüntülenme


Eker Süt Ürünleri’nin, Tohum Otizm Vakfı'nın desteğiyle 4 yıldır sürdürdüğü Otizmli Bireyler İş Gücünde istihdam modeli dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. Türkiye’de yaşayan 1.500.000 otizmli bireyden sadece 30’u iş hayatında yer alırken, Eker otizmli birey istihdamının artırılmasını ve yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Eker’in başarıyla uyguladığı iş modeli, İngiltere'nin en prestijli ödül organizasyonlarından biri olan Best Business Awards tarafından 10 tam puanla "Yılın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülüne layık görüldü.

Eker’in “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli, Türkiye’de iş dünyasına örnek olduğu gibi dünyada da en prestijli ödül programları tarafından onurlandırılıyor. Eker tarafından Tohum Otizm Vakfı’nın desteğiyle hayata geçirilen istihdam modeline bir ödül de İngiltere’de düzenlenen Best Bussiness Awards’tan geldi.

Yarışma jürisine ilham vererek 10 tam puan aldı

“Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modelini 10 tam puanla, “Yılın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” seçen Best Bussiness Awards’un jürisi şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir projenin gerçekten çarpıcı olduğunu düşünmedikçe 10 tam puan vermiyoruz. Eker'in otizmli bireylere istihdam sağlayan iş modeli bize gerçekten de ilham verdi. Otizmli insanları desteklemek, ekonomik özgürlüğe, daha iyi bir yaşam kalitesine ve bağımsız yaşama doğru adım atmalarına yardımcı olmak harika bir hamle. Otizmli bireylere yönelik bu dâhiyane istihdam modeli için Eker'i tebrik ediyoruz.”

Eker Fabrikası’nda 8 otizmli birey istihdam ediliyor

Otizmli Bireyler İş Gücünde iş modeli, otizmli yetişkinlerin bir fabrika ortamında uygun koşullar sağlandığında ve doğru yöntemlerle eğitimleri tamamlandığında iş ve yaşam koçlarının desteği ile çalışabileceklerini ortaya koyuyor. Eker bu istihdam modelini hayata geçirerek, otizmli bireylere iş ve gelecek imkânı yaratırken, onları topluma kazandırarak ailelerin geleceğe yönelik kaygılarını da gidermeyi hedefliyor. Şu anda 3 iş koçu ve 1 süpervizörün desteği ile 8 otizmli bireyi fabrikasında istihdam eden Eker, bu sayıyı 12 kişiye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye’de yaşayan 1.500.000 otizmli bireyden sadece 30’u iş hayatında yer alırken, Eker bu sayının artmasına ve uyguladığı istihdam modeli ile ülke genelinde yaygınlaşmasına katkı sağlıyor.

Saygın ödüller kazanıyor

Eker’in Tohum Otizm Vakfı ile birlikte iş dünyasında yaygınlaştırmaya çalıştığı Otizmli Bireyler İş Gücünde istihdam modeli, Best Bussiness Awards’la birlikte şimdiye kadar pek çok saygın ödülün sahibi oldu. “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli, dünyanın en prestijli iş ödülleri arasında gösterilen 17. Uluslararası Stevie İş Ödülleri’nde “Avrupa’nın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” seçilerek “Altın Ödül”e layık görüldü. Eker, 2019 yılı için 2020’de verilen Uluslararası Stevie İş Ödülleri’nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk kategorisinde Türkiye’den Altın Ödül derecesi alan tek marka oldu.

“Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli, 2019’da Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Aynı yıl 11. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri’nde “Eşitsizliklerin Azaltılması” kategorisinde yılın projesi seçildi. Employment For All Awards 2020'de "En İyi Uygulamalar" kategorisinde ikincilik (Runner-Up) ödülünü alan iş modeli, 2020 Zero Project’te “Shortlist” kategorisinde “En İyi Engelli İstihdam Uygulamaları” ödülü ile onurlandırıldı. 2021'de Türkiye'nin en prestijli ödülleri arasında olan 8. Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödülleri'nde “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödüle layık görülen “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli, CSR Excellence Awards’un “Eşit Fırsatlar” kategorisinde de ödül kazandı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL