• Geri dön

  • 1.052 Görüntülenme

  • 109 Haber

  • 393 İşletme görüntülenme


DemirDöküm 2019'a ‘İddialı’ başladı
“Küresel pazardaki iddiamızı artıracağız”
DemirDöküm’ün yetkili satıcıları için geleneksel olarak düzenlediği "Liderler Zirvesi" bu yıl Kıbrıs'ta gerçekleşti. Türkiye genelinde 200 iş ortağının katılımı ile gerçekleşen organizasyonda DemirDöküm'ün 2018 iş sonuçları ile 2019 yılı stratejileri paylaşıldı. Dönüşüm yılı olarak ilan ettikleri 2018'de toplam ciroda yüzde 46 büyüdüklerini belirten DemirDöküm CEO'su Alper Avdel; "2019 yılında iddiamızı artırıyoruz. Ürün, hizmet ve iş ortaklarımız için hazırladığımız projelerle 2019'a hızlı bir başlangıç yaptık. Mevcut ürünlerimizin yanı sıra yeni ürünlerimiz ile Türkiye'de ve dünyada fark yaratacağız" dedi. 

Türkiye iklimlendirme sektörüne 65 yıldır birçok ilki kazandıran DemirDöküm, stratejik iş ortaklıklarını güçlendirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Liderler Zirvesi’ni bu yıl Kıbrıs Elexus Hotel’de gerçekleşti. "İddialıyız" temasıyla düzenlenen organizasyon, Türkiye genelinden 200 yetkili satıcısının katılımı ile gerçekleşti. 2018'i rekorlarla tamamlayan DemirDöküm'ün Liderler Zirvesi'ne DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, DemirDöküm Satış Direktörü Ufuk Atan ve DemirDöküm Pazarlama Direktörü Bilge Kıran konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Eser Yenenler’in üstlendiği zirvenin sürpriz konukları ise basketbol koçu, yönetim danışmanı ve eğitmen Çetin Yılmaz, yazar ve sihirbaz Kubilay Tunçer, Tarımsal Pazarlama Tabit Kurucusu Tülin Akın ve Sivrice Dream ekibini kurarak uluslararası turnuvada birincilik ödülü kazanan öğretmen Yusuf Töngüç oldu.

“ErP SÜRECİNİ LİDER BİTİRDİK”
Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, geleneksel ürün gamına ekledikleri yeni ürünlerle "Dönüşüm Yılı" olarak ilan ettikleri 2018'de hem iç pazar hem de ihracatta önemli başarılara imza attıklarını belirtti. Avdel; "2018, ErP yönetmeliği ile birlikte sektörümüzün de dönüşüm yılı oldu. DemirDöküm’ün ısıtma tarafındaki iddiası katlanarak arttı. DemirDöküm olarak ErP sürecini lider bitirdik. Kombi, panel radyatör, şofben ve termosifondaki pazar liderliğimizi sürdürdük. Hedeflerimizi ikiye katladığımız 2018'de toplam ciroda yüzde 46 büyüdük ve 100 milyon dolarlık ihracat hedefimizi aştık. Ar-Ge başta olmak üzere fabrika, üretim, marka ve dijital dönüşüm çalışmaları için toplam 40 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik” dedi.

“YATIRIMA DEVAM EDİYORUZ”
Toplantıda Türkiye'den dünyanın 50 ülkesine ihracat gerçekleştiren DemirDöküm'ün yeni ürün, hizmet ve iş ortakları için hazırladığı projelerle 2019'da iddiasını artırdığını belirten Avdel; "DemirDöküm 2019'da yatırımda da yenilikte de hız kesmeyecek. Hem ülkemize hem tüketicimize daha fazla katma değer sunmak için 2019'a iyi hazırlandık. Sektörde öncü olduğumuz alanlara yenilerini eklemek, hizmet verdiğimiz alanlarda fark yaratmak için son iki yıldır üst üste gerçekleştirdiğimiz 40 milyon TL'lik yatırıma 2019'da da devam edeceğiz. Hedefimiz, lider olduğumuz alanlara yenilerini eklemek. Bu yıl, özellikle küresel çapta DemirDöküm için farklı bir yıl olacak. Geçen yıl, ihracatımızın ciro içindeki payını 2020 yılında yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediğimizi açıklamıştık. Tüm Vaillant Group'un ihracat sorumluluğunu aldık. Ürün bazında değişmekle birlikte Moldova, Bulgaristan, Şili, Ukrayna, İtalya ve Azerbaycan pazarlarında lider konumuna ulaştık. Lider olduğumuz ülke sayısını artırmak için çalışmalarımıza hız verdik" açıklamasını yaptı.

“LİDERLİKTE ARAYI AÇACAĞIZ”
ErP Yönetmeliği ile birlikte satışa sunulan Atromix'in özellikleri ve sağladığı tasarruf ile hem iş ortaklarının hem de tüketicilerin beğenisini kazandığını belirten DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna; "Geçen yıl yoğuşmalı kombide 'Yeni bir tarih yazmaya hazırlanıyoruz' demiştik. Son yıllarda artan küçük metrekareli evler için en ideal kullanım çözümünü sunmak için geliştirdiğimiz ve üç farklı kapasite seçeneği ile satışa sunduğumuz Atromix; kompakt boyutları, şık tasarımı, sessizliği ve üstün teknolojisi sayesinde tasarrufu kullanıcısı inisiyatifine bırakmamasıyla çok sevildi. 2018’de yoğuşmalı kombi satışlarımız yüzde 90, kaskad satışlarımız yüzde 50, VRF satışlarımız ise yüzde 40 arttı. Bu yıl yoğuşmalı kombide arayı açmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yıl sonuna kadar yoğuşmalı kombiden kaskada, ısı pompasından su ısıtıcısı ve akıllı oda termostatına kadar birçok ürünü satışa sunacağız. 2019 yılında, zaten satışla olan ve satışa yeni sunacağımız ürünlerimizle kaskad pazarında da liderliği hedefliyoruz. Isı pompası ve VRF alanında ise öncü olmaya, büyümeye devam edeceğiz” dedi.

“2019’A YOĞUŞMALI KOMBİDE YÜZDE 40 BÜYÜME HEDEFİ İLE BAŞLADIK”
Türkiye'de yeni doğal gaz verilen il ve ilçelerin sayısının toplamda 101'e ulaştığını kaydeden DemirDöküm Satış Direktörü Ufuk Atan, "Geçen yıl iş ortaklarımız ile kurduğumuz güçlü bağ sayesinde iç pazarda yeni bir tarih yazdık. Satışa sunduğumuz ürünlerimizi, hizmetlerimizi, projelerimizi aktarmak için Türkiye genelinde 15 bin ziyaret gerçekleştirdik. Yeni girdiğimiz alanlarda, heyecanımızı paylaşan iş ortaklarımızın da etkisiyle hızlı bir başlangıç yaptık. Yoğuşmalı kombide, ısı pompalarında, VRF sistemlerinde ve 400 projede tercih DemirDöküm oldu. Bu yıl daha da iddialıyız. Yoğuşmalı kombide yüzde 40, panelde ise yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz. Bu yıl e-sipariş modülünün devreye almamız, Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz 17 bin iş ortağı ziyareti, yeni ürünlerimizin itici gücü ve yeni tüketici finansman modelimiz sayesinde belirlediğimiz iddialı hedeflere ulaşacağız” açıklamasını yaptı.

“BU YIL 7 FARKLI ÜRÜNÜ TÜKETİCİLERİMİZİN BEĞENİSİNE SUNACAĞIZ”

Üç gün süren Liderler Zirvesi'nde DemirDöküm'ün 2019'daki yeni ürün gamı ve pazarlama çalışmaları hakkında bilgi aktaran Pazarlama Direktörü Bilge Kıran şunları söyledi;
"2019'da da çevreye saygılı, sürdürülebilir ekonomiye uygun ve yenilikçi ürünlerimiz ile iddiamızı sürdüreceğiz. Yıl sonuna kadar 7 farklı ürünü tüketicilerimizin beğenisine sunacağız. İş ortaklarımız için il ve bölge özelinde kampanyalar düzenleyeceğiz. Bu yıl sektörün en büyük dijital ticari pazarlama platformu DemirClub'ın mobil ara yüzü ile iş ortaklarımıza daha fazla rekabet avantajı sağlayacağız. Sabancı Üniversitesi EDU Yönetici Geliştirme Birimi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz DemirDöküm Akademi'de geçen yıl verdiğimiz değer odaklı satış eğitimlerine bu yıl da devam edeceğiz."

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL