• Geri dön

  • 838 Görüntülenme

  • 204 Haber

  • 3.973 İşletme görüntülenme


Trendyol Süper Lig’in resmi yayıncısı Digiturk’ün Spordan Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al-Marri, korsan yayıncılıkla etkili mücadelenin, Türk futbol endüstrisinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Digiturk’ün Spordan Sorumlu Grup Başkanı Rashed Al-Marri, Trendyol Süper Lig’in fikstür çekiminde yaptığı konuşmada, Türk futbolunun marka değerini yükseltmek ve sürdürülebilir bir finansal büyüme sağlamak için korsan yayıncılıkla etkin mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

beIN SPORTS’un Türk futbolunu 100’den fazla ülkede yayınladığına dikkat çeken Al-Marri, “Korsanla mücadele etmeye ve fikri mülkiyet haklarını korumaya kararlıyız” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Korsan yayınlar ligin marka değerine büyük zarar veriyor ve tüm futbol ekonomisinin gelir kaybı yaşamasına yol açıyor. Ayrıca korsan yayıncılık, yasal yayıncıların pazar payını önemli ölçüde aşındırabilir. İzleyicileri yayın hakkı sahibi kanallardan uzaklaştırarak reklam gelirlerini ve abonelik oranlarını olumsuz etkiler. Bu durum yayıncıların finansal sürdürülebilirliğini zayıflatmakla kalmaz, aynı zamanda kaliteli programlara ve yeni spor haklarına yatırım kabiliyetini de ortadan kaldırır.

Korsan yayınlar sadece yayıncı kuruluşlara zarar vermekle de kalmaz, aynı zamanda tüketiciler için de risk oluşturur. İzinsiz yayın yapan web siteleri ve uygulamalar, izleyicileri kötü amaçlı yazılımlara, kötü niyetli reklamlara – her ikisi de izleyicinin kişisel bilgilerini riske atar – ve nihayetinde düşük kaliteli içeriğe maruz bırakabilir. Korsan yayıncılıktan kaynaklanan gelir kayıpları altyapı yatırımları başta olmak üzere, sporun toplumun daha geniş bir kesimine yayılmasına yönelik girişimlere ve tüm spor ekosistemine zarar verir.

Bu nedenle korsanla mücadele için sıkı tedbirler alınması; maddi kayıpların azaltılması, fikri mülkiyet haklarının korunması ve Türkiye yayıncılık pazarının sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.”

Konuşmanın tam metnine ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL