• Geri dön

  • 568 Görüntülenme

  • 204 Haber

  • 3.973 İşletme görüntülenme


“Ortak Bellek” seçkisi Trendyol Sanat’ta

150’den fazla bağımsız sanatçının bine yakın eserini Türkiye’nin her köşesindeki sanatseverlerle buluşturan Trendyol Sanat, “Ortak Bellek” seçkisini satışa sundu. Seçkide yer alan eserler nostalji ve hafıza temaları üzerinden objeler, nesneler ve geçmiş deneyimler ile kurulan duygusal bağları ele alıyor.

Sanatı geniş kitlelerle paylaşmak mottosuyla yola çıkan Trendyol Sanat, farklı iş birlikleriyle sanatseverleri yeni eserler ile buluşturmaya devam ediyor. GLOBART iş birliği ile tematik seçkiler kapsamında satışa sunulan “Ortak Bellek” temalı seçki, ortak bir küratöryel eksende bir araya getirilmiş 3 sanatçının orijinal eserlerden oluşuyor.

Trendyol Sanat, her ay iş birliği yaptığı farklı sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. “Ortak Bellek” seçkisi ile değer verilen anıların kimliğin inşasındaki önemini ve aynı zamanda kırılgan hallerini hatırlatıyor. Seçkide yer alan Tutku Bulutbeyaz, Bengisu Bayrak ve İlsu Aslan’ın eserleri kolaj, yağlı boya, çizim gibi farklı teknikler aracılığıyla öznel ve ortak hafızanın kimliği ve yaşantıyı şekillendirmedeki gücüne vurgu yapıyor.

‘Genç sanatçılar için avantaj’
Sanat eseri nasıl edineleceği hakkında büyük çekinceleri olan büyük bir kitle olduğunu ifade eden Tutku Bulutbeyaz, “Trendyol'un sanat eseri satıyor oluşunun onlar için çok büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. Bu girişimin en büyük ve olumlu katkısı bu olacak. Henüz bir galeriyle çalışmayan ve elindeki üretimi bir şekilde pazarlayamayan genç sanatçılar için sanal sanat marketleri epey avantajlı bir yerde konumlanıyorlar. Trendyol’un da potansiyel alıcıya genç sanatçıları ulaştırmada önemli bir platform olacağı kanaatindeyim” dedi. ‘Yeni diyaloglar kurmasını ümit ediyorum’ Günümüzde internet üzerinden bilgiye erişimin kolaylaşmasının aynı zamanda rekabeti de artırdığına dikkat çeken Bengisu Bayrak ise, “Sanatçılar üretimlerini sergilemekte veya dijital ortamlarda izleyiciyle buluşturmakta zaman zaman zorlanabiliyor. O nedenle Trendyol Sanat'ın yeni bir platform oluşturmasının değerli olduğunu düşünüyorum. Bu platformun tesadüfi karşılaşmalara yol açarak yeni diyaloglar kurmasını ümit ediyorum. “Ortak Bellek” seçkisinde kağıt işlerden bir seçkiyle yer almaktan mutluyum” diye konuştu.

‘Trendyol Sanat, sanatın ulaşılabilirliği anlamında önemli’
Trendyol Sanat gibi platformların, genç sanatçılar için, sanatın ulaşılabilirliği anlamında önemli olduğunun altını çizen İlsu Aslan da, “Bu durum bir yandan da sergi konseptiyle genç sanatçılara alan sağlıyor. Sanatçılar ve izleyicileri ortak bir alanda buluşturuyor, dolayısıyla izleyiciyle sanatçıya uzaktan da olsa bir buluşma noktası sağlamış oluyor. Trendyol sanatın böyle bir dijital sergi alanı sunması, geniş kitlelerdeki izleyicilerin eserlere metinleriyle birlikte ulaşabiliyor ve eserlere bu anlamda temas ediyor olması çok değerli” ifadelerini kullandı.

Ortak Bellek seçkisini ulaşmak için: LİNK

Trendyol Sanat Hakkında
Trendyol Sanat, sanatçıların eserlerini Türkiye’nin dört bir yanından sanatseverlerle buluşturmak için dijital bir alan açarken, sanatseverlerin de zaman ve mekândan bağımsız olarak sanata ulaşabilmelerini sağlıyor. Bugün 150’den fazla sanatçının bine yakın eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Bu eserler, Türkiye’nin dört bir yanından, Denizli, Muğla, Çanakkale, Gaziantep, Antalya, Ankara ve İzmir gibi illerde yaşayan sanatseverler tarafından satın alınıyor. Trendyol Sanat, bugüne dek yapılan iş birlikleri kapsamında İsmail Acar, Leo Lunatic, Ardan Özmenoğlu ve Ekrem Yalçındağ gibi sanat dünyasının önde gelen isimlerinin imzasını taşıyan eserler sanatseverlerle buluşturuldu. Kolekta ve Base kurucularının oluşumu artoloji iş birliğinde başlatılan Trendyol Sanat’ta, artoloji ekibi seçkileri dışında Bodrum Zai Yaşam, Globart, İyilik İçin Sanat Derneği ve Atölye Etiler üzerinden eser satışları gerçekleşiyor.

Sanatçılar Hakkında

Tutku Bulutbeyaz
1986'da Adana'da doğdu. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'ne girdi, 2011 yılında aynı bölümden mezun oldu ve çeşitli karma sergilerde yer aldıktan sonra 2013 senesinde (Galeri Artist) "supermarket" adlı ilk kişisel sergisini, 2016 yılında da ikinci kişisel sergisi "Kablolu T.V."yi (Tilki Galeri), 2019'da (Preview Arts) ise üçüncü kişisel sergisi olan "random memories"i ve son olarak da Nue Gallery'de "b i n d o k s a n b e ş" isimli dördüncü kişisel sergisini (2022)gerçekleştirdi. Sanatçı Ankara'da yaşamakta ve çalışmalarına devam etmekte.

Tutku Bulutbeyaz’ın işlerinde genel olarak günlük yaşamda aksayan noktalar, gelişmeler, durumların absürtlüğü ve bunların sanatçı üzerinde oluşturduğu etkiler yer alır. Kolajlarında, bir araya gelmesi gereken ve ayrı sayfalarda ya da yüzeylerde duran imgeleri, objeleri ve yazıları bir araya getirir. Bu olmadıkça, yeni ve daha gerçek bir anlatım biçimi yerine, evrensel bir tekdüzeliğin, monotonluğun, kabullenilmiş uyuşukluğun, alışılmış kolaycı anlatım şekillerinin her şeyi ve kendisini ele geçireceğine inanmaktadır. İşlerini üretme motivasyonunun temelinde bu durumlar yer alır.

Bengisu Bayrak
Bengisu Bayrak (Herford, 1978), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden lisans (2001), İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema ve Televizyon Programı’ndan yüksek lisans (2005), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’ndan sanatta yeterlik (2008) ve University of Wales’den işletme alanında yüksek lisans (2011) derecelerini aldı. Yapıtlarında büyük anlatıların, tarihsel olguların ve sosyal düzenlerin inandırıcılığını sorgulayan sanatçı, alışıldık anlayışları kırmak ve alternatif anlatılar yaratmak için geçici olan şeyleri, sıradan dokümanları ve eski veya yeni kitapları birer arka plan gibi kullanıyor. Bengisu Bayrak, Berlin, Gent, Seul, Hong Kong ve İstanbul'da pek çok karma sergiye katıldı. 2012 ve 2019 yılları arasında İstanbul'da 6 ve New York'ta 1 kişisel sergi açtı. Aralarında "Akbank Sanat Günümüz Sanatçıları Başarı Ödülü", "Moleskine 2.0 Tasarım Yarışması 1.lik Ödülü" gibi ödüller bulunan çeşitli ödüller kazandı. Sanatçının Türkiye, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, İtalya ve Almanya'da özel koleksiyonlarda yapıtları bulunuyor. Aktif olarak çağdaş sanat üretmenin yanı sıra sanat-tasarım alanında dersler veren sanatçının Nazan Alioğlu ile birlikte yazdıkları "Çağdaş Sanatta Anlam Sorunu Üzerine Bir Deneme" adlı bir kitabı bulunuyor.

İlsu Aslan
1990 yılında Ankara’da doğdu. 2005-2009 Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim aldı. 2009-2013 yılları arasında, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde (Mürteza Fidan resim atölyesinde) eğitim aldı. 2017’de European Exchange Academy (EEA) Programı kapsamında workshoplara katılan sanatçı, Almanya Ort Böckenberg’de ve Micheal Kress küratörlüğünde Hamburg Frise Art Air Gallery’de karma sergilere katıldı. İlsu, 2019 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı ve çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. İlsu Aslan’ın “Biraz Muhabbet Edelim” serisinde belirsiz mekanlarda bulunan koltuklar, gerçekliğini yitirmiş imge görevindedir. Bu nedenle bakan kişi için hem kişisel, hem de ortak bellek oluşturabilir. Çalışmalardaki kuşlar ise, tanıklıklarıyla birlikte yalnızlaşan, imge olarak belirgin ama mekan açısından belirsizliği olan koltuklarla bir bağlantı kurar.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL