• Geri dön

  • 1.985 Görüntülenme

  • 187 Haber

  • 1.551 İşletme görüntülenme


Yemeksepeti; üye işyerleri restoranlar, kullanıcıları ve TİDER’le birlikte ihtiyaç sahiplerini sıcak lezzetlerle buluşturuyor

Türkiye’nin hızlı ticaret platformu Yemeksepeti, ihtiyaç sahiplerini sıcak ve leziz yemeklerle buluşturan askıya yemek bırakma projesi “Birlikten Lezzet Doğar”ı başlattı. Kullanıcılar, Yemeksepeti üzerinden kendileri için sipariş verirken, restoranların “Birlikten Lezzet Doğar” adı altındaki %50 indirimli menüleri de sepetlerine ekleyebilecekler. Böylelikle Birlikten Lezzet Doğar menülerindeki sıcak yemekler aşevlerine gönderilecek ve ihtiyaç sahipleri ile buluşturulacak. Restoranların gönüllü olarak katıldığı projede sağlanan indirimler Yemeksepeti tarafından finanse ediliyor.

Bölgedeki aşevleri ve gıda bankaları da projenin iş ortağı Temel İhtiyaç Derneği (“TİDER”) tarafından belirlenerek koordine ediliyor. Yemeksepeti ve TİDER işbirliği ile yapılan proje, 4 Nisan itibariyle Ramazan ayında İstanbul/Ataşehir bölgesinde pilot olarak başlayacak olup projenin kısa sürede tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması planlanıyor.

Sürdürülebilirlik alanında sektörde öncü çalışmalara imza atan Yemeksepeti, ‘Birlikten Lezzet Doğar’ adlı askıya yemek bırakma projesi ile gıdaya eşit erişim ve sağlıklı beslenme hakkı için harekete geçti.

Yemeksepeti kullanıcıları, Yemeksepeti platformu üzerinden yemek siparişi verirken, restoranların “Birlikten Lezzet Doğar” adı altındaki %50 indirimli menüleri de sepetlerine ekleyebilecekler. Böylelikle Birlikten Lezzet Doğar menülerindeki sıcak yemekler aşevlerine gönderilecek ve ihtiyaç sahipleri ile buluşturulacak.Restoranların gönüllü olarak katıldığı projede sağlanan indirimler Yemeksepeti tarafından finanse ediliyor. Bölgedeki aşevleri ve gıda bankaları da projenin iş ortağı Temel İhtiyaç Derneği (“TİDER”) tarafından belirlenerek koordine ediliyor.

Proje pilot olarak 4 Nisan itibariyle Ataşehir, İstanbul’da başlatılacak. Ardından tüm Türkiye’deki restoranlar ve kullanıcılar, bu seferberliğe ortak olmaya davet edilecek.

Yemeksepeti; kullanıcıları ve iş ortakları ile birlikte şimdiye dek pek çok başarılı ve etkili sürdürülebilirlik projesine imza attı. Yemeksepeti, kullanıcılarının da destekleri ile tonlarca plastiğin doğaya karışmasına engel oldu ve STK’lara birçok kez bağışlar yapıldı.

Ramazan ayında başlatılacak ‘Birlikten Lezzet Doğar’ projesi ile bu kez Yemeksepeti; Yemeksepeti’ne üye restoranlar, Yemeksepeti kullanıcıları ve TİDER iş birliği ile gıda alanında hayati bir ihtiyaca yanıt sunacak, ihtiyaç sahiplerine sıcak, leziz ve sağlıklı yemekler sağlayacak.

Projeye destek vermek için Yemeksepeti üzerinden ‘Birlikten Lezzet Doğar’ menülerini incelemek ve istenilen adette bağış yapmak mümkün.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL