• Geri dön

  • 2.428 Görüntülenme

  • 143 Haber

  • 32 İşletme görüntülenme


Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması Finalistlerinin Fotoğrafları, Çöl Macerası Projesi’nde Sergilendi

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün "ÇÖL MACERASI PROJESİ" kapsamında Sarayköy ilçesi Sakarya İlkokulu ve Acıpayam ilçesi Alaattin İlkokulu’nda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Alarko Carrier'ın gelenekselleşen "5. Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren fotoğraflar da öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Etkinliklere Acıpayam Kaymakamı Ali ŞANLIER, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi ŞEVKAN, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Nejdet DEMİR, Sarayköy ve Acıpayam İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Tarım ve Orman İl / İlçe Müdürlüğü personeli ve Öğretmenler katıldı.

Proje ile ilkokul öğrencilerine iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda farkındalık yaratmak, bitki ve su varlığının önemi, iklim değişikliğine bağlı olarak gıda üretiminde düşüşün engellenmesine katkıda bulunmak, ülkemiz kaynaklarının öneminin benimsetilmesi, doğal zenginliklerinin farkına varılması ve doğal kaynakların doğru kullanılarak gelecek nesillere farkındalık yaratacak miraslar bırakılması amaçlanmaktadır.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz ERKAYA konuşmasında; "Proje konusu ile birebir örtüşen doğal kaynakların etkin kullanılması, doğanın önemi, iklim değişikliklerinin doğaya ve canlılar üzerine etkisinin benimsetilmesi ve önemi, var olan gıda rezervinin düşüşü, yiyecek kıtlığı, enerji üretiminde azalma, ulusal kayıpların önüne geçilmesi konusunda farkındalık yaratarak hedef kitle üzerinde pozitif etki yaratmak; yine kaynakların etkin bir şekilde kullanarak doğru yönlendirilmesi, ülkemizin ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan doğru ve güvenilir gıda, kaliteli tarım ürünlerine erişilebilirliği gerçekleştirmek, tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak için yeterli bilginin hedef kitlelere ulaştırılması sağlanacaktır. Alarko Carrier firmasına da katkılardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Projenin amacı dünyayı ve ülkemizi etkileyen, ekolojik dengenin bozulmasına neden olan ve sonuçları ile tüm canlı varlığını etkileyen küresel ısınma hakkında farkındalık yaratmaktır. Ülkemizde 7-14 yaş arası 10 milyon öğrenci, yaklaşık 17 yıllık öğretim hayatının yarısını ve zamanının büyük kısmını ilköğretim okullarında geçirmektedir. Nüfusumuzun % 15'ini oluşturan ilköğretim çağı öğrencilerinin 8 yılı geçirdikleri bu okul yaşları, çocuklardaki eğitim başarısının en önemli belirleyici basamağıdır. Bu nedenledir ki, farkındalık için adım atılacak olan ÇÖL MACERASI PROJESİ bir sonraki eğitim seviyesinde etkili olacak en önemli çağdır.

Denizli İl Müdürlüğü, proje kapsamında iklim değişikliği ve etkileri anlatan Alarko Carrier'ın düzenlediği "5. Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren 13 fotoğrafın bulunduğu fotoğraf sergisi düzenlendi. Küresel ısınmanın olumsuz etkilerin ortadan kaldırmak için en etkili kriter olan ormanlarımızın önemini anlatmak amacıyla okul bahçesine fidan dikimi yapıldı.

Öğrencilere sınıflarda iklim değişikliği ve etkileri ile alınacak tedbirler ile ilgili olarak hazırlanan animasyon filmleri gösterildi. Eğitim süresince yapılan eğitim çalışması ile ilgili salon içi ve dışına afiş asılıp öğrencilere proje kapsamında tişört, şapka, rozet ve tohumlu kalem dağıtımı yapıldı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL