• Geri dön

  • 1.600 Görüntülenme

  • 145 Haber

  • 32 İşletme görüntülenme


Garanti Teknopark’ın iklimlendirme tercihi 
Carrier oldu

Garanti markalı kurumlara teknolojik altyapı hizmetleri sunan Garanti Teknoloji’nin Pendik’teki kampüsünde klima sistemleri ve veri merkezi soğutması için Carrier soğutma grupları tercih edildi.

Garanti Teknopark kampüsü, gerçek zamanlı ve kesintisiz sistem kaynağı sağlamaya yönelik teknolojik mimariye, milyonlarca online işlemi gerçekleştirebilen altyapıya ve tüm sistemin 7/24 kusursuz işlerliği için operasyonel kontrol sistemine sahip. Kampüste, Carrier markasının yüksek güvenilirlik ve performans için olağanüstü dayanıklılık testlerinden geçmiş olan Hava Soğutmalı Kondenserli Su Soğutma Grubu kullanıldı. Projede ayrıca düşük işletme maliyeti ile verimliliği arttıran, binaların enerji tüketimini ve karbondioksit emisyonunu azaltarak çevreci bir çözüm sağlayan CarrierSu Soğutmalı Kondenserli Su Soğutma Grubu tercih edildi.

Soğutma gruplarının kontrol otomasyonu olarak kullanıcı dostu Automated Logic ile sağlandı.Bu sayede değişken soğutma ihtiyacına göre, farklı yüklerde de yüksek verimli çalışma sağlanması hedeflendi.

Tesisin soğutma enerjisinden tasarruf edebilmesi için serbest soğutmadan (free cooling) faydalanılması planlandı. Böylelikle soğutma grupları çalıştırılmadan ek ısı değiştiricileri kullanılarak veya aynı anda soğutma grupları ile birlikte kısmî yüklerde çalıştırılarak daha az elektrik enerjisi tüketilmesi amaçlandı.

Proje hakkında bilgi veren Alarko Carrier Sistem Satış Yetkilileri, “Özellikle veri merkezleri içeren teknoloji üslerinde, en önemli maliyetlerin başında gelen soğutma enerji giderlerinin azaltılması ve daha çevreci bir yaklaşım benimsenmesi gerekiyor. Bu sebeple tasarruflu altyapı sistemleri tüm veri merkezlerinde yaygınlaşmaya başlıyor. Yapılan araştırmalar veri merkezlerinin elektrik giderlerinin en az yüzde 40’ının soğutma sistemlerinden kaynaklandığını gösteriyor. Garanti Teknopark’ta kullandığımız Carrier markalı soğutma grupları ile üstün verimlilik sağlıyor, aynı zamanda çevreye olan etkilerini en aza indirgemelerine destek oluyoruz” diye bilgi verdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL