• Geri dön

  • 424 Görüntülenme

  • 62 Haber

  • 336 İşletme görüntülenme


Düzenli Beslenme ve Kaliteli Uyku Sağlıklı Büyümeyi Etkiliyor

Düzenli beslenme ve kaliteli uyku bebeklerin gelişimi için en önemli iki unsur. Ailelerin en çok zorlandıkları konulardan biri olan gece uykusu için Hero Baby, ailelerin yanında olmayı sürdürüyor. Hero Baby, altıncı aydan itibariyle bebeklere sunduğu vitamin ve minerallerle güçlendirilmiş tahıllı kaşık mamalarıyla bebeklerin düzenli beslenmelerine ve kaliteli uyku alabilmelerine yardımcı oluyor.

Bebek gelişiminde beslenmenin ve uykunun önemi hakkında görüş bildiren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Palabıyık; “Büyüme hormonu çoğunlukla bebeğin derin uykusunda salgılanır. Uykusunu yeterince alamayan bebeklerde huzursuz uyanma, oyun oynamama, etrafına karşı ilgisizlik, bir şeye yoğunlaşmakta zorluk çekme ve çevresindekilere karşı uyumsuz ve hırçın davranışlar görülebilir. Altıncı aydan itibaren bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri, içeriğindeki kalsiyum, çinko ve demir gibi birçok mineral ve vitamin ile karşılayan tahıllı kaşık mamalar, bebeklerin kaliteli uyku alabilmeleri için ailelere büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

Türkiye’nin lider tahıllı kaşık mama üreticisi Hero Baby’nin özenle seçilen ve üretim her aşamasında kontrol edilen tahıllar ile hazırlanan Hero Baby Tahıllı Kaşık Mamaları, gece uykularına özel çeşitleri ile de ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

Büyüme Hormonu Gece Uykusunda Salgılanır

Kaliteli uykunun sağlıklı bir beyin ve beden için en temel fizyolojik ihtiyaçlardan bir tanesi olduğunun altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Palabıyık: “Yenidoğan döneminde bebekler günde ortalama 16-20 saat, 3-4 aydan itibaren iseyaklaşık 15 saat uykuya ihtiyaç duymaktadırlar ve bu süre giderek azalır. Büyüme hormonu çoğunlukla bebeğin derin uykusunda salgılanır, ciddi uyku problemi olan bebeklerde bu hormon yeterince salgılanamaz. Uykusunu yeterince alamayan bebekler için fizyolojik negatif sonuçlar ile birlikte; huzursuz uyanma, oyun oynamama, etrafına karşı ilgisizlik, bir şeylere yoğunlaşmakta zorluk çekme ve çevresindekilere karşı uyumsuz ve hırçın davranışlar görülebilir. Bu süreçte bebeğin beslenme düzeninin mümkün olduğunca verimli olmasına gayret etmek gereklidir. Altıncı aydan itibaren bebeğin sabah ortalama07:00’dan akşam 19:00’a kadar günlük alması gereken kalori, süt ve ek gıdalar ile gün içinde düzenli olarak sağlanmalıdır ki bebek gece kesintisiz uyku uyayabilsin. Bu noktada altıncı aydan itibaren bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri, içeriğindeki kalsiyum, çinko ve demir gibi birçok mineral ve vitamin ile karşılayan tahıllı kaşık mamalar, bebeklerin kaliteli uyku alabilmeleri için ailelere büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

Bebeklerin Sindirebileceği Tahıllar

Bebeklerin ve küçük çocukların sindirim sistemleri, yetişkinlere göre daha hassas olduğu için tahıllardan maksimum faydayı sağlayamazlar. Ek gıda döneminde büyük önem taşıyan tahıllı kaşık mamaları için Hero Baby, özenle seçilen tahılları bebeklerin ve küçük çocukların sindirebileceği hale getirerek ailelerin beğenisine sunuyor.

Tahıllarda bulunan vitamin ve minarellerden maksimum fayda alınmasını sağlayan Hero Baby, ailelerin beslenme konusundaki hassasiyetlerini tüm üretim süreci boyunda göz önünde tutuyor. Hero Baby, bebeğinizin ihtiyacı olan uyku kalitesini, 4., 5. ve 6. aydan itibari ile bebeklere sunduğu besleyici ve doyurucu mamalarıyla destekliyor. Tahıllı kaşık mama ailesinin lif oranı yüksek, hiçbir katkı maddesi içermeyen, 8 farklı tahılı bir arada sunan tahıllı kaşık mamaları tüketen bebeklerin karınları doyuyor, gece uykuları bölünmüyor. Bu da bebeklerin gelişimlerini olumlu yönde etkiliyor. Bununla beraber Hero Baby, organik tarım ile elde edilen tahıllarla üretilmiş ürünlerini annelerin ve bebeklerin beğenisine sunuyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL