• Geri dön

  • 402 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Belediye kütüphanesi pandemide de hizmette

“Kitap sayısı 5 bine yaklaştı”

“Tek temennimiz öğrencilerimize yeniden kavuşmak”

Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) bulunan ancak korona virüs salgını nedeniyle kapalı olan LYKA Kütüphanesi kitapseverlerin yanında olmaya devam ediyor. Yaklaşık 5 bin kitaba ev sahipliği yapan LYKA Kütüphane Personeli Nilgün Taşçı, kitapseverlerin kütüphaneden dilediği kitabı alabileceğini söyleyerek, “Tek temennimiz en kısa zamanda pandeminin bitmesi ve öğrencilerimizle beraber olabilmek” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin 2019 yılı başlarında faaliyete açtığı ve 2 yıl gibi kısa süre içerisinde bağışlarla birlikte 29 ana dalda 5 bine yakın kitaba ev sahipliği yapan LYKA Kütüphane, salgın günlerinde de kitap kurtlarının yanında oluyor. Korona virüs önlemleri kapsamında, kütüphanede çalışmak ya da kitap okumak yasak olmasına karşın, kitapseverler dilediği kitabı ödünç alabiliyor.

En az 15 gün okuma süresi

Belediye personeli tarafından her gün yeni kitap girişinin yapıldığı ve kitapseverlerin her an geleceği şekilde hazır tutulan kütüphanenin personeli Nilgün Taşçı, kütüphaneyle ilgili detaylı bilgiler paylaştı. LYKA Kütüphanesi’nde 4 bin 945 adet kitabın bulunduğunu kaydeden Taşçı, vatandaşların her kitap için 15 günlüğüne ödünç alma süresi olduğunu söyledi. Taşçı, “29 ana dalda kitabımız bulunmaktadır. Pandemi dolayısıyla kapalı olduğumuz için öğrencilerimiz vatandaşımız gelip bizden gelip kitap alabilir. Aldığı kitap sayısına göre değişiyor. Sistem bir kitap alana 15 gün süre veriyor. Üç kitap alındığı zaman bu süre 45 güne kadar uzayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Kütüphanede olmak büyük mutluluk”

Kendisinin iki evladını üniversite okutan bir anne olduğunu söyleyen Taşçı, en büyük mutluluğunun kütüphanede bulunmak olduğunu söyledi. Kitapseverlere bir an önce kavuşmak istediğini söyleyen Taşçı, “Kütüphanede görev yapmak benim için en büyük mutluluktur. İki üniversite öğrencisi okuttum. Çok şükür mezunlar. Buradaki öğrencileri ders çalışırken görünce çok büyük mutluluk duymaktayım. Tek temennimiz en kısa zamanda pandeminin bitmesi ve öğrencilerimizle beraber olabilmek” diye konuştu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL