• Geri dön

  • 215 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Sıbyan Mektebi için 3 bin imza!

“Sıbyan mektebi tarih müzesi olsun”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin, restorasyon çalışmaları başlayan 450 yıllık Sıbyan Mektebi için “Tarih Müzesi olsun” çağrısı karşılık bulmaya başladı. Aralık ayında bir vatandaş tarafından Change.org’da başlatılan imza kampanyasında 3 bin 361 kişi imza attı.

Lüleburgaz’da halihazırda Türk Kızılay Lüleburgaz Şubesi’nin deposu olarak kullanılan ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından restorasyonuna başlanılan Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden 450 yıllık Sıbyan Mektebi için başlatılan imza kampanyasına ilgi her geçen gün artıyor. Aralık ayında Başkan Gerenli’nin, “Kentimizin en önemli kültürel miraslarından biri olan bu nadide eserin dokusuna uygun bir şekilde değerlendirip gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Sıbyan Mektebi de gerek konumu, gerekse tarihi dokusuyla Lüleburgaz tarih müzesi olarak yer almalı ve uzun yıllar bu şekilde Lüleburgaz’a hizmet etmelidir” şeklindeki çağrısının ardından bir vatandaş Change.org’da imza kampanyası başlatmıştı.

3 bin kişiyi geçti!

“Kökleri mazide olan atiyiz” isimli kullanıcı tarafından Aralık ayında sessiz sedasız başlatılan imza kampanyasında atılan imza sayısı 3 bini geçti. 3 bin 361 kişinin imza attığı kampanyada vatandaşlar Sıbyan Mektebi’nin müze olarak kullanılarak Lüleburgaz halkına kazandırılması görüşünde bulundu.

Gerenli ne demişti?

Başkan Gerenli Sıbyan Mektebi’nin gerek konumu gerekse de tarihi dokusuyla Lüleburgaz’a tarih müzesi olarak kazandırılması gerektiğini söylemiş, bunu gerçekleştirecek iradeye sahip olduklarını söylemişti. Başkan Gerenli, “Sanat tarihimiz açısından da çok önemli eserler arasında yer alan ve uluslararası yayınlanmış eserlerde yer bulan külliyemizi tanıtmak, dışarıdan gelen misafirlere, halkımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur. Bu bizim için en önemli görevlerden biridir” demişti.

“Tarih kapalı kapılar ardında kalmamalı”

Kampanyaya destek veren vatandaşlar sadece imza atmakla da kalmadı. Çok sayıda kişi kampanyaya niçin destek verdiklerini de kısa mesajlarla açıkladı. İşte o mesajlardan bazıları;

Tamer Türk: “Tarih kapalı kapılar ardında kalmamalı”
Can Öztekin: “Müzeler kentin markalaşmasına büyük katkı sağlar”
Özlem Karagöz: “Bu şehirde yaşıyorum ve müze istiyorum”
Halime Bozkurt: “İmzalıyorum çünkü bu binalar Türkiye’nin hafızası”
Sabahattin Kalkan: “Gelecek nesillere tarihimizi aktarmalıyız”
Enver Ordukaya: “Sıbyan Mektebi’nin Lüleburgaz’a kazandırılmasını istiyorum”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL