• Geri dön

  • 184 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Lüleburgaz bir yeşil alana daha kavuşuyor

Lüleburgaz Belediyesi’nin Siteler Mahallesi’nde 5 bin metrekarelik alanda yapımına başladığı parkta sona gelindi. Kullanılabilir yeşil alanları, yürüyüş parkurları, oyun alanları, basketbol sahası ve kafeteryası ile yaşam alanı olacak olan park önümüzdeki süreçte vatandaşın kullanımına açılacak.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kentteki kullanılabilir yeşil alanları hizmete sokarak artırmayı hedeflediği kişi başına düşen yeşil alan miktarı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda kentin dört bir yanında kullanılabilir yeşil alanları tek tek tespit eden ve birer birer hayata geçiren Lüleburgaz Belediyesi’nin Siteler Mahallesi Açelya Sokak’ta 5 bin metrekarelik alandaki 8 No’lu Park’ta sona gelindi. Ekiplerin sokağa çıkma kısıtlamalarında da çalışmalarını yürüttü parkta yeşil donatı alanları, çocuk oyun grupları ve basketbol sahasında ufak rötuşlar kalırken, kafeterya binasında da son dokunuşlar gerçekleştiriliyor.

En kısa sürede açılacak

Açıldığında mahalle sakinleri için bir yaşam alanı haline gelecek olan park en kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Bahar aylarıyla birlikte mahalle sakinlerine açılması planlanan parkın içinde dinlenme alanlarından yürüyüş parkuruna, çocuk oyun gruplarından basketbol sahasına ve kafeteryaya kadar pek çok sosyal donatı yer alacak.

Kurtuluş Mahallesi’ne yeni yeşil alan

Çalışmaları Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de yakından takip ederken Kurtuluş Mahallesi Gül Sokak’taki atıl durumdaki yeşil alan da kente kazandırıldı. Daha önce kötü bir görüntüye sahip olan alana yeşil alan düzenlemesinin ardından oturma grupları da yerleştirilirken, güneşli havalarda vatandaşlar yeşil alanın keyfini çıkarmaya başladı. Başkan Gerenli’nin de bir süre banklarda oturan gençlerle sohbet ettiği alandaki trafo da sanatçı Ayça Bölükbaşı tarafından çevre temalı resimlerle güzelleştiriliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL