• Geri dön

  • 231 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Kültür Envanter Çalıştayı düzenlendi

“Lüleburgaz’ın geleceğine ışık tutacak”

Lüleburgaz Belediyesi’nin çalışmalarına başladığı kültür envanteri kapsamındaki “Kültür Envanter Çalıştayı” çevrim içi olarak düzenlendi. Aralarında Prof. Dr. Mehmet Özdoğan olmak üzere önceki dönem belediye başkanları, çevre belde başkanları, tarihçiler ve kent paydaşlarının bulunduğ çalıştaydan çıkan sonuçlar Lüleburgaz’ın kültür envanteri çalışmalarına ışık tutacak. Çalıştayın açılışında konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Bilimin gösterdiği yolla, Lüleburgaz’daki değerlerimizin de katkılarıyla Lüleburgaz’ın kültür envanterini çıkaracağız” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGÜ) ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği kültür envanteri çalışmaları kapsamında “Lüleburgaz Kent Kültür Envanter Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayın açılış konuşmalarını Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, önceki dönem Lüleburgaz Belediye Başkanları Emin Halebak, Ahmet Sezal Özbek, Özcan Değirmencioğlu, akademisyenler Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Doç. Dr. Rıfat Akbulut ve Lüleburgazlı tarihçi Ali Arslan yaptı.

“Geçmişi kurum kültürüyle geleceğe taşıyoruz”

Çalıştayın açılışında konuşma yapan Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin geçmişini bir kurum kültürüyle geleceğe taşıyan belediyecilik anlayışında olduklarını belirterek, “Vizyonumuz her şeyin sevgiyle başladığı, ekonomik ve sosyal beklentilerin karşılandığı, bireylerin kendilerini geliştirebildikleri, havası, doğası ve temizliğiyle yaşamaktan mutlu olacakları, hayallerinin hayat bulacağı, çağdaş cumhuriyet kenti Lüleburgaz. Bu vizyonla yola çıktık. Bu vizyonla yola çıkarken kurum kültürüyle yola devam ediyoruz. Bu kurum kültürüyle hareket ederken, Emin Halebak döneminde başlayan stratejik planla çalışma sistemini asla bozmadık. Büyük bir titizlikle 2020-2024 stratejik planımızı hazırladık. Stratejik planımızdaki konulardan en önemlilerinden birisi de Lüleburgaz’ın kültür envanterinin oluşturulmasıydı. Lüleburgaz, bilim ve sanatın rehberliğinde, çağdaş Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılan, aydınlanma kültürüyle geleceğe yürümek isteyen bir kent” ifadelerini kullandı.

“Lüleburgaz’ın kültür envanterini çıkaracağız”

Kültür envanteri çalışmaları kapsamında Lüleburgaz’ın taşınır-taşınmaz, doğal kültürel varlıkları ile somut olmayan kültürel değerlerinin geleceğe taşınacağını vurgulayan Başkan Gerenli, “Bu nedenle Kasım ayı içerisinde MSGÜ’den değerli bilim insanlarıyla yola çıktık. Arkasından ön çalışma raporları yayınlandı. Belirlenen yol haritasına göre yolumuza devam ediyoruz. Bundan umuyoruz ki çok güzel şeyler çıkacak. Bilimin gösterdiği yolla, Lüleburgaz’daki değerlerimizin de katkılarıyla Lüleburgaz’ın kültür envanterini çıkaracağız” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL