• Geri dön

  • 202 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Lüleburgaz Belediyesi’nden bir destek daha

“O ücretlere yüzde 50 indirim”

Lüleburgaz Belediyesi Meclisi, kentte faaliyet gösteren şehir içi minibüslerin yıllık 630 bin TL olan hat tahsis ücretinin yüzde 50 indirimle 315 bin TL olarak belirlenmesine yönelik kararı oy birliğiyle onayladı. Bunun yanı sıra şehir içi taşımacılık, taksi, okul servis araçları ve personel taşımacılığı yapan sektörün de çalışma izin belgelerinde yüzde 50 indirime gidildi.

Korona virüs salgını boyunca gerçekleştirdiği destek paketleri ve indirimlerle esnafın yanında yer alan Lüleburgaz Belediyesi, kentteki yolcu, personel ve öğrenci taşımacılığının belkemiğini oluşturan ulaşım sektörü için de harekete geçti. Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın salgın nedeniyle zor günler geçiren ulaşım sektörü esnafından hat tahsis ücretlerinin yüzde 50 indirimle alınması talebi Lüleburgaz Belediye Meclisi’ne geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor sonucunda meclis üyelerinin oy birliğiyle hat tahsis ücretleri ve çalışma izin belgelerinde yüzde 50 indirim uygulanmasına karar verildi.

Ulaşım esnafını rahatlatacak

Alınan karar doğrultusunda şehir içi minibüs hat tahsis ücretleri 2021 mali yılında 630 bin TL yerine 315 bin TL olarak belirlendi. Şehir içi minibüs sahipleri ödemelerini 3’er aylık dönemler halinde Mart-Haziran-Eylül-Aralık aylarında yapabilecek. Bu indirimler sayesinde korona virüs salgını nedeniyle çok zor günler geçiren esnaf büyük ölçüde rahatlamış olacak.

Çalışma izin belgelerine de indirim

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte yüzde 50 oranında indirim sadece şehir içi minibüslerin hat tahsis ücretlerine uygulanmadı. Söz konusu indirim çalışma izin belgelerini de kapsadı. Bu doğrultuda; minibüs, midibüs ve otobüs çalışma izin belgesi 500 TL yerine 250 TL, taksi çalışma izin belgesi 300 TL yerine 150 TL, okul servis aracı izin belgesi 150 TL ve personel taşımacılığı yapan minibüs, midibüs ve otobüs çalışma izin belgesi 150 TL artı KDV olarak belirlendi.

Geçen yıl ertelenmişti

Lüleburgaz Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl Haziran ayında gerçekleştirdiği meclis toplantısında ise şehir içi minibüslerin Haziran ayında ödenmesi planlanan 150 bin TL’lik hat ücretini 17 Temmuz 2020 tarihine ertelemişti. Bununla birlikte söz konusu 150 bin TL’lik ödemenin herhangi bir gecikme faizi uygulanmadan Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında olmak üzere 50’şer bin TL’lik 3’er taksitle ödenmesine karar vermişti.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL