• Geri dön

  • 263 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


İtfaiye’nin 2020 raporu:
549 yangın, 43 kazaya müdahale, 465 arama kurtarma

Lüleburgaz İtfaiyesi’nin 2020 yılı performansı belli oldu. Yangın ve kazalara ortalama 4 dakika gibi kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri 2020 yılında 549 yangın ve 43 trafik kazasına müdahale etti. İtfaiye bunun yanı sıra 465 arama kurtarma faaliyetinde bulunarak Lüleburgaz halkı için canla başla çalışmaya devam etti.

Lüleburgaz’ın hayati anlamda en önemli birimlerinden biri olan Lüleburgaz İtfaiyesi 2020 yılında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla parmak ısırttı. Yenilenen teçhizatları ve genç kadrosuyla 7 gün 24 saat hazır kıta bir şekilde görev yapan Lüleburgaz İtfaiyesi ekipleri, 2019’da olduğu gibi 2020 yılında da yüzlerce olaya müdahale etti.

50 konut 26 fabrika yangını

“Her canlının hayatı bizim için önemli” anlayışıyla hareket eden Lüleburgaz İtfaiyesi 2020 yılında 50 konut ve 26 fabrika yangınına anında müdahale etti. Bu yangınlarda onlarca canı kurtaran ekipler bunun yanı sıra 44 araç yangınını da hızlı bir şekilde söndürdü. Tüm bunların dışında itfaiye ekipleri 43 sıkışmalı trafik kazasında onlarca canı kurtararak, hayat kurtarmada önemli bir görev üstlenilecek.

Ortalama müdahale 4 dakika

Tüm bunların yanı sıra Yeni Sanayi’nin çıkışındaki İtfaiye Müdürlüğü’nde hazır kıta bir şekilde bekleyen Lüleburgaz İtfaiyesi’nin yangınlara müdahale süresi ortalama 4 dakika oldu. İtfaiye ekipleri bu kadar kısa süre içinde yangın ve kazalara hızlı bir şekilde müdahale ederek olası bir facianın önüne geçiyor.

Uyarılar sonuç verdi

Öte yandan Lüleburgaz İtfaiyesi’nin uzun yıllardır yaptığı uyarılar geçtiğimiz yıl sonuç vermeye başladı. Her yıl bilinçsiz kişilerce yakılan anız yangınları 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 30 azaldı. 2019’da 362 anız yangınının olduğu Lüleburgaz’da 2020 yılında bu rakam 259’a düştü.

Tek kadın personele sahip itfaiye

Gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla yüzlerce canı kurtaran Lüleburgaz İtfaiyesi aynı zamanda Trakya’da sahada alevlerle mücadele eden tek kadın itfaiye personeline sahip olmanın haklı gururunu yaşıyor. Erkek meslektaşlarıyla birlikte alevlerle savaşan Dilara Özdek, diğer kadınlara da örnek oluyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL