• Geri dön

  • 169 Görüntülenme

  • 176 Haber

  • 37 İşletme görüntülenme


Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na şeffaflık damgası vuruldu. Lüleburgaz Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun sunulduğu toplantı 3 saat 41 dakikalık Youtube canlı yayınıyla an be an vatandaşlarla paylaşıldı.

Gerçekleştirdiği çalışmaların tamamını şeffaf ve hesap verebilir ilkesi doğrultusunda kamuoyuyla paylaşan Lüleburgaz Belediyesi’nin gerçekleştirilen meclis toplantısına şeffaflık damga vurdu. Nisan Ayı Olağan 1. Oturum’unda sunulan 2020 Yılı Faaliyet Raporu canlı yayınlanarak kamuoyuyla paylaşıldı. Lüleburgaz Belediyesi’nin gerek korona virüs döneminde yapılan destekler gerekse de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yatırımların yer aldığı faaliyet raporunda, müdürlüklerin harcamaları tek tek okundu.

Canlı yayın rekoru kırıldı

Öte yandan meclis toplantısında Lüleburgaz Belediyesi, daha önce 1 saat 54 dakika olan meclis toplantısı canlı yayını rekorunu egale etti. Meclis toplantısı tam 3 saat 41 dakika boyunca vatandaşlarla Lüleburgaz Belediyesi Youtube hesabı üzerinden paylaşıldı. Lüleburgaz Belediyesi 2019 Haziran ayından beri meclis toplantılarını, 2020 Eylül ayından beri ihaleleri canlı yayınlayarak şeffaflık ilkesi doğrultusunda adım atmaya devam ediyor.

Başkan Gerenli’den teşekkür konuşması

Tüm bunların yanı sıra mecliste faaliyet raporu hakkında söz alan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, raporun hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Gerenli Lüleburgaz Belediyesi’nin kimseyi ötekileştirmeden, adil, dürüst, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışı doğrultusunda hareket ettiğini söyledi. Başkan Gerenli konuşmasına şöyle devam etti; “Kimseyi ötekileştirmeden adil, dürüst, şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışımız doğrultusunda planlı kentleşme, çevre hizmetleri, kültür ve sosyal destek hizmetleri, kent ve toplum düzeni, kurumsal iletişim ve gelişim ile kaynak ve strateji yönetimi faaliyetleri konusunda yürütülen çalışmalarımızı anlattığımız 2020 Faaliyet Raporumuzu meclisimizin onayına ve değerli Lüleburgaz halkının takdirlerine sunduk. Hizmet etmekten onur duyduğum Lüleburgaz’da bütün bu faaliyetleri hayata geçirmek için canla başla çalışan tüm meclis üyelerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Komisyon ve encümen seçildi

Meclis toplantısında ayrıca birinci ve ikinci meclis başkanvekilliği, asil ve yedek meclis katiplikleri, belediye encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları seçimi gerçekleştirildi.

Oylama sonuçları

Gerçekleştirilen oylamaların sonuçları ise şöyle;
Birinci Meclis Başkan Vekilliği’ne Aytül Çiloğlu, İkinci Meclis Başkan Vekilliği’ne Ayfer Küçükhan seçildi. Asil Meclis Katipliklerine Fikri Şentürk ve Halime Gülcan Ayışığı, Yedek Meclis Katiplikleri’ne Tamer Ermut ve Burcu Sabancılar seçildi. Belediye Encümen Üyeliklerine Fikri Şentürk, Kemal Pektaş ve Ahmet Eren Gürtekin seçildi. Meclis İhtisas Komisyonları’nın seçim sonuçları ise şöyle;
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelikleri: Ahmet Eren Gürtekin, Ayfer Küçükhan, Mine Dibek, Oğuz Kaan Kozar, Ömer Aydın.
İmar Komisyonu Üyelikleri: Fikri Şentürk, Kemal Pektaş, Tamer Ermut, Tunay Kantürer, Sedat Demir.
Sağlık, Çevre ve Temizlik Komisyonu Üyelikleri: Aytül Çiloğlu, Nihal Organ, Mustafa Kemal Özbek, Burcu Sabancılar, Metin Küçük.
Halkla İlişkiler ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu Üyelikleri: Ertan Bayer, Halime Gülcan Ayışığı, Aysun Dedeoğlu, Deniz Şahin, Zeynep Gündüz.
İsimlendirme Komisyonu Üyelikleri: Aysun Dedeoğlu, İsmail Yurdatapan, Metin Özkan, Nihal Organ, Zeynep Gündüz.
Trafik Komisyonu Üyelikleri: Metin Özkan, Burcu Sabancılar, Darcan Yılmazoğlu, Gökdeniz Sezer, Ömer Aydın.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Üyelikleri: Günsel Solak, Görkem Şişko, Tamer Ermut, Mustafa Kemal Özbek, Sedat Demir.
Demokrasi ve Yönetişim Komisyonu Üyelikleri: Görkem Şişko, Günsel Solak, Arda Özkan Talat Aydın, Metin Küçük.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL