• Geri dön

  • 766 Görüntülenme

  • 92 Haber

  • 221 İşletme görüntülenme


Maxion İnci Jant Grubu, IMPACT2030’un Küresel Amaçlar İçin Çalışanlar programını Türkiye’de başlatan ilk şirket oldu.

Sürdürülebilirliği faaliyetlerinin merkezine koyan Türk otomotiv tedarik sanayinin öncülerinden Maxion İnci Jant Grubu, IMPACT2030’un Dünya’nın En Büyük Dersi işbirliğiyle geliştirdiği Küresel Amaçlar İçin Çalışanlar programını Türkiye’de başlattı. Küresel Amaçlar İçin Çalışanlar programı, şirketlerin çalışanlarını Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) dahil etmelerine ve değişime ilham vermelerine yardımcı olmak için tasarlandı.

Programla ilgili açıklama yapan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Kurum kültürümüzün temellerinden biri olan sürdürülebilirlik anlayışımız ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına hizmet edecek şekilde karbon ayak izimizi azaltıcı yoğun çalışmalar yapıyoruz, su tasarrufuna yönelik birçok projeyi hayata geçiyoruz. Şimdi de Gönülden İşler Ekibimizin özverili çalışmalarıyla bu farkındalık bilincini geniş çevrelere yaymayı hedefliyoruz. 17 ana başlıktan oluşan sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının dünyamız için büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Bu doğrultuda biz de üzerimize düşeni yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

IMPACT2030 Türkiye Etki Konseyi Başkanı Arzu Pınar Demirel, “Şirketler çalışanlarının becerilerini, deneyimini ve yaratıcılığını iyiliğin bir gücü olarak harekete geçirdiğinde, dünyayı değiştirebilirler. Küresel Amaçlar İçin Çalışanlar programına katılan gönüllüler, ayıracakları bir saat ile gençlere, SKA’ları tanıtacak, geleceğimize etki edebileceklerine ve çözümün bir parçası olabileceklerine inanmaları için ilham verecekler. Farkındalık ve sorumluluk bilincinin gelişmesinin büyük bir dalga etkisi yaratacağına inanıyorum. Maxion İnci Jant Grubu Gönülden İşler Ekibi’ni kutluyor, diğer kurumlara örnek olmasını diliyorum.” dedi.

Çalışan Gönüllülüğünde global bir ağ olan IMPACT2030’un Dünya’nın En Büyük Dersi iş birliğiyle geliştirdiği programla Birleşmiş Milletler tarafından aşırı yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele ve iklim değişikliğini düzeltmek üzere 2015’te belirlenen ve 2030 yılına kadar ulaşılması hedeflenen 17 amacın yeni nesil tarafından bilinmesi, anlaşılması ve bu amaçlara yönelik yeni neslin harekete geçmesi amaçlanıyor. Çalışanların SKA’ları öğrenmelerini ve öğretmelerini kolaylaştıran kılavuzlar etkikonseyi.com adresinde paylaşılıyor.

Oluşturulan plan dahilinde gönüllüler ilk aşamada ofis ve sahadaki çalışma arkadaşlarına SKA’ları öğretecekler. Proje kapsamı, daha sonra çalışanların çocuklarına, ailelerine ve çeşitli STK’lar ile daha geniş kitlelere ulaşacak şekilde genişletilecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL