• Geri dön

  • 298 Görüntülenme

  • 92 Haber

  • 221 İşletme görüntülenme


İnci Holding ve GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından gerçekleştirilen İhracatın Şampiyonları 2023 Ödül Töreni’nde bu yıl da Altın İhracat Ödülü’ne layık görülerek önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding ile dünya akü devi Japon GS Yuasa’nın iştiraki olan İnci GS Yuasa sektörünün yenilikçilik ve teknoloji lideri olarak ihracattaki başarılarıyla Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları 2023 Ödül Töreni’nde bu yıl da Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldü.

Sektörün Türkiye’deki ilk AR-GE merkezini kuran ve Manisa’da ürettiği ürünleriyle 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracatı bulunan İnci GS Yuasa’nın ödülü, 14 Eylül’de gerçekleştirilen törenle İnci GS Yuasa Uluslararası Satış Müdürü Hasan Kızılkaya’ya takdim edildi.

İnci GS Yuasa Manisa’daki üç fabrikası ve yaklaşık bin çalışanıyla, yılda 7 milyon adet otomotiv aküsü ve 700.000 endüstriyel akü hücresi üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan “İlk 1.000 İhracatçı” sıralamasında 2005 yılından bu yana yer alan İnci GS Yuasa, sektörün teknoloji lideri olarak önemli ihracatçılar arasında yer almayı sürdürüyor.

“Toplam satış gelirlerimizin yüzde 60’tan fazlasını ihracat ile sağlıyoruz”
2022 yılında toplam satış gelirlerinin yüzde 60’tan fazlasını ihracat yolu ile sağladıklarını vurgulayan İnci GS Yuasa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik, “Japon ortağımız GS Yuasa'nın 100 yıllık köklü deneyimlerinden de faydalanarak, en ileri teknolojilere sahip ürünleri tasarlıyor ve üretiyoruz. Sektörümüzün yenilikçilik ve teknoloji lideri olarak ürettiğimiz inovatif ürün ve hizmetlerle dünya çapındaki satış ve hizmet ağımızı her geçen gün geliştiriyoruz. Bu sayede bugün Avrupa’ya ihraç edilen her 3 aküden 1’i İnci GS Yuasa’ya ait. OİB gibi sektörümüzün en saygın kurumlarından biri tarafından, gerçekleştirdiğimiz ihracat hacmiyle ‘Altın İhracat’ ödülüne layık görüldüğümüz için gurur duyuyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL