• Geri dön

  • 710 Görüntülenme

  • 92 Haber

  • 221 İşletme görüntülenme


İnci GS Yuasa, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye’nin sanayi sektörü devlerini belirlediği “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde, akü sektöründe yükselen tek firma ve üretimden satışlarda en fazla büyüyen akü firması oldu. Listede 6 sıra yükselen şirket, 194. basamağa ulaşarak üretimden satışlarda yüzde 72’lik bir değişime imza attı.

İnci GS Yuasa, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yarım asırdan fazla süredir her yıl gerçekleştirilen ve ülkemizin en büyük 500 sanayi kuruluşunun açıklandığı “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nda yükselişini sürdürdü. Geçen yıla kıyasla İSO 500'deki konumunu 6 basamak yukarı taşıyan İnci GS Yuasa, 194. sıradaki konumuyla sektöründeki tek yükselen; üretimden satışlarda ise yüzde 72’lik bir değişimle en fazla büyüyen akü şirketi olma başarısını gösterdi.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik, yayımlanan sonuçlara dair yaptığı değerlendirmede; “Pandemi etkilerinin sürdüğü 2021 yılında büyümemizi ihracat gücümüz, yüksek teknolojili ürünlerimiz ve bölgesel avantajımızla destekleyerek ciromuzu yüzde 70 artırdık. Çift haneli büyümemiz sayesinde ülke ekonomisine katkımızı sunmaya devam ettik. Geleceğin teknolojilerine, AR-GE’ye yaptığımız devamlı yatırımların şirketimizde daha birçok açılıma fırsat vereceğine inanıyorum. Yakın bir süre önce Japon ortağımız GS Yuasa ile gerçekleştirdiğimiz, lityum iyon bataryalara yönelik kullanım haklarını kapsayan teknoloji hamlemiz ile ülkemize daha fazla değer katmaya hazırlanıyoruz. Bu atılımlarımızın Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu İSO 500 listesine de yansıdığını gözlemliyor ve listede büyüyen tek akü firması olduğumuzu görmekten gurur duyuyoruz. İnci GS Yuasa olarak bitmeyen enerjimizi büyüme ve teknoloji odaklı çalışmalarla sürdüreceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL