• Geri dön

  • 705 Görüntülenme

  • 92 Haber

  • 221 İşletme görüntülenme


Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın eğitimde fırsat eşitliği bakış açısıyla, Bornova Belediyesi’nin destekleriyle Naldöken Bölgesi çocuklarının katılımıyla yürüttüğü İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, geleneksel 23 Nisan konserini bu yıl 21 Nisan’da gerçekleştirdi. 55 çocuktan oluşan orkestranın neşeli şarkıları 7’den 70’e herkese bayram coşkusunu yaşattı. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet üyesi Efdal Altun ise mizah dolu performansıyla konsere renk kattı.

Pandemi döneminde ara vermeden faaliyetlerini sürdüren İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, bu yıl 70. yılını kutlayan İnci Holding’in sanata saygı temasını verdiği konserle yaşattı

7-18 yaş arası çocukları sanatla buluşturmayı amaçlayan İnci Vakfı Çocuk Orkestrası’nın geleneksel Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konseri, bu yıl 21 Nisan 2022 Perşembe günü, saat: 17:30’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Suat Çağlayan, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İnci Holding grup şirketleri çalışanları, misafirleri ve orkestrada yer alan öğrencilerin velilerinin katılımıyla gerçekleşti. Konsere İzmir’deki okullardan da büyük ilgi vardı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez’in konuşmaları ile başlayan konserde, Şef Tolga Akın yönetiminde 55 çocuk, aralarında Bir Dünya Bırakın, Tango, Ritmos Ciganos, Sev Kardeşim gibi eserlerin bulunduğu 12 parça çaldı. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet üyesi Efdal Altun ise klasik müziği mizah ile buluşturan performansıyla bayram coşkusunu artırdı. Altun, aynı zamanda senfonik orkestrada kullanılan enstrümanları da hikayeler ve mizansenler eşliğinde çocuklara tanıttı. Konser, tüm seyircilerin bir ağızdan söylediği İzmir Marşı ile sona erdi.

Orkestra, sınırları ortadan kaldırarak bir takım halinde çalışıyor

Aralık 2015’te İnci Vakfı çatısı altında çalışmalarına başlayan İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, İzmir’de farklı sosyo ekonomik çevrelerden 7-18 yaş arası çocukların akran öğrenimi ve topluluktan öğrenme yolları ile sosyal, kültürel, sanatsal ve bilişsel becerilerini arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.Kurulduğu ilk yıldan bu yana 23 Nisan’ı konserlerle kutlayan Orkestra, yaş ve yetenek gözetmeksizin çocukları müzikle buluşturuyor. Gerçekleşen tüm konserler de, bir bütünün parçası olarak hareket eden orkestranın başarısını gösteriyor.

Pandemi döneminde yaptıkları çalışmalardan söz eden İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, açılış konuşmasında hayal, hedef, hareket felsefleriyle yürüttükleri faaliyetlerinde çocuklara ve gençlere özgür alanlar açarak onlara yeni deneyimler sunduklarından bahsetti.

Ulusal egemenliğimizi dünyaya ilan ettiğimiz, dünyanın ilk uluslararası çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sahneyi çocuklara bıraktıklarından bahseden Ece Elbirlik Ürkmez, Orkestra’nın pandemi sürecinde dahi müzik yapmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Ürkmez, İnci Vakfı’nın en büyük destekçisi olan İnci Holding’in sanat vizyonu ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Bu yıl aynı zamanda Vakfımızın da kurucusu olan Merhum Cevdet İnci’nin kurduğu İnci Holding’in 70. Yılı, temamız da Kökler ve Tohumlar. İnci Vakfı olarak İnci Holding’in bize sağladığı güçlü köklerden kuvvet alıyoruz ve yeni tohumlar ekerek geleceği yeşertmeye çalışıyoruz. Orkestramız bugün verdiği konserle, İnci Holding’in 70.yıl iletişim çalışmaları içinde yer alan Sanata Saygı başlığına eşsiz müziğiyle katkı sağladı. İnci Holding’e, grup şirketlerine ve çalışma arkadaşlarımıza her zaman sürdürdükleri destekleri için teşekkür ederim.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL