• Geri dön

  • 716 Görüntülenme

  • 92 Haber

  • 221 İşletme görüntülenme


Maxion İnci Jant Grubu, Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği 2021 Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde Enerji Yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü. Sürdürülebilir İş Ödülleri’’nin 7. yılında, tedarik sanayisinde faaliyet gösteren şirketler arasında Maxion İnci Jant Grubu ödül alan ilk şirket oldu.

Sürdürülebilirlik Akademisi’nin 2014 yılından bu yana, şirketleri Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu iş modellerine geçmelerine teşvik etmek amacıyla verdiği Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin bu yılki sahipleri 25 Kasım’da gerçekleşen törende belli oldu. İklim değişikliği, kaynakların tükenmesi ve gezegenin geleceğine yönelik tehditlerle karşı karşıya kaldığımız bir dönemde büyük önem arz eden sürdürülebilirlik projeleri, Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri ve bağımsız uzmanlarından oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Sürdürülebilirliği faaliyetlerinin merkezine koyan Türk otomotiv tedarik sanayinin öncülerinden Maxion İnci Jant Grubu, enerji yönetimi kategorisinde alüminyum jant üretimi enerji yönetim modeli projesi Maxion İnci Energysaver, karbon yönetimi kategorisinde paketleme optimizasyonu ve hibrit sevkiyat modelleri ile karbon ayak izinin azaltılması projesi Maxion İnci Zero Truck, su yönetimi kategorisinde jant üretiminde su tüketiminin azaltılması projesi ve Sürdürülebilirlik iletişimi - iç iletişim kategorisinde Paylaşmax Dijital İletişim Platformu ile 4 kategoride finale kaldı. Maxion İnci Jant Grubu bunlardan Enerji Yönetimi ödülüne layık görüldü. Tedarik sanayisinde faaliyet gösteren şirketler arasında Maxion İnci Jant Grubu, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde ödül alan ilk şirket oldu.

Maxion İnci Jant Grubu’nun ödül alan Energysaver projesi, alüminyum jant fabrikalarındaki üretim süreçlerinde jant bazlı enerji veri izleme takibini ve buna göre komponent bazında yapılan iyileştirmeleri kapsıyor. Enerji takip sistemi ile düzenli kontroller ve ölçümler yapılarak günlük limit aşımı olan ekipmanlarda hızla aksiyonlar alınmakta ve makine parkuru en verimli şekilde çalıştırılmaktadır. Bu dinamik sistem sayesinde tüm çalışanların aktif katılımıyla Grup, jant sektöründeki öncülüğünü devam ettirmektedir.

Alınan ödül ile ilgili açıklama yapan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Maxion İnci Jant Grubu olarak etkin aksiyonlar almakta olduğumuz sürdürülebilirlik konusunda kazandığımız bu başarı ödülü hepimizi motive ederken sektörümüzde bir ilki daha gerçekleştirdiğimiz için mutlu olduk. Her alanda ve her konuda olduğu gibi daima insanı merkezimize koyma kültürümüz tabi ki sürdürülebilirlik çalışmalarımızda da geçerli. Bu perspektifle geleceğin işlerine doğru yatırımlarla gelecek nesillere sevinçle ve gururla aktaracağımız örnek çalışmalar yürütüyoruz. Sürdürülebilirlik konusu iş yapış şekillerimizde, faaliyetlerimizde her geçen gün biraz daha ön plana çıkarak içselleşiyor. Hedeflerimizi, çalışanlarımızı, içinde yaşadığımız toplumu ve çevreyi bir bütün olarak görüyor, sorumlu ve duyarlı yaklaşımlarla ilerleme çabası içinde etkin projeler tasarlayarak aksiyona dönüştürüyoruz. Bu bağlamda en çok önem verdiğimiz konulardan biri çevresel etkimizi azaltmak için proaktif hareket edebilmektir. Kullandığımız hammaddeden, üretim esnasında oluşan atığa kadar tüm süreçlerimizde ürünlerimizin yaşam döngüsünü her aşamayı sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda şekillendiriyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına hizmet edecek şekilde karbon ayak izimizi azaltıcı yoğun çalışmalar yapıyoruz, su ve enerji tasarrufuna yönelik birçok projeyi hayata geçiyoruz. Bu kapsamda uygulamaya geçirdiğimiz önemli projelerden biri olan enerji projemizin ödüle layık görülmesi bu uzun soluklu yolculuğumuzda bize güç verdi. Sürdürülebilirlik Akademisi’ne şirketleri bu yönde teşvik ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler sürdürebilirliğin başarısı için çok önemli gördüğüm top yekûn farkındalığın oluşturulabilmesi için gerekli. Bu başarımızın arkasındaki en büyük gücümüz olan ve geleceği birlikte şekillendirdiğimiz çalışma arkadaşlarımı da kutluyorum.” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL