• Geri dön

  • 726 Görüntülenme

  • 92 Haber

  • 221 İşletme görüntülenme


İnci GS Yuasa, Türkiye ihracatının lokomotifi durumundaki otomotiv endüstrisinin ihracattaki tek temsilcisi olan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından bu sene de Altın İhracat Ödülü’ne layık görüldü. Üretim ve ihracatı ile otomotiv endüstrisinin ihracat şampiyonu olmasına katkı sağlayan şirketlere verilen ödül, İnci GS Yuasa Yenileme Pazarı Satış Bölüm Müdürü Aytuğ Karakadıoğlu’na takdim edildi.

Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding ile dünya akü devi Japon GS Yuasa’nın iştiraki olan ve ortaklığından bu yana hem sektöre hem de ülke ekonomisine katma değerini artıran İnci GS Yuasa, yeni bir başarıya daha imza attı. Son 7 yılda ihracatını 2,5 katına çıkaran İnci GS Yuasa, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları 2021 Ödül Töreni kapsamında Altın Ödül’e layık görüldü.

Manisa’da ürettiği ürünleriyle 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracatı bulunan, sektörün önemli oyuncuları arasında yer alan İnci GS Yuasa’nın ödülünü gerçekleşen törende İnci GS Yuasa Yenileme Pazarı Satış Bölüm Müdürü Aytuğ Karakadıoğlu, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ve OİB Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tunçdöken’den teslim aldı.

İnci GS Yuasa’nın, 2021 yılı sonunda çift haneli büyümesini sürdürdüğünü ve bu büyümenin ağırlıklı dış pazarlardan alınan pay sayesinde olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik bu başarıda, pandemiye rağmen devam ettikleri yeni ürün, kapasite artışı, bilgi sistemleri gibi teknoloji yatırımlarının etkili olduğunu belirtti.

“İhracattaki bu yılki hedefimiz 3 kat büyümek”
Türkiye’nin akü ihracatının minimum yüzde 30’unun İnci GS Yuasa’ya ait olduğuna değinen Elbirlik: “Toplam satış gelirlerimizin yüzde 60’tan fazlasını 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye yaptığımız yurt dışı satışlarından elde ediyoruz. İnci GS Yuasa olarak ihracatın liderlerinden biri olmaya devam ediyoruz ve 2022 yılında ihracatımızı 3 kat artırmayı hedefliyoruz. Bugün Türkiye’den ihraç edilen her dört starter aküden; Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen her üç aküden bir tanesi İnci GS Yuasa’ya ait. Son 5 yılda düzenli ve aktif ihracat yaptığımız ülke sayısı 86’ya ulaştı. Sektörümüzün global bir oyuncusu olarak önümüzdeki dönemde farklı pazarlardaki istikrarlı ilerlememizi sürdürmeyi ve ihracatımızı arttırarak portföyümüze yeni ülkeler katmayı hedefliyoruz. OİB gibi sektörümüzün prestijli kurumlarından biri tarafından yarattığımız değer ile ödüllendirilmekten gurur duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL