• Geri dön

  • 706 Görüntülenme

  • 92 Haber

  • 221 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021’ araştırmasında 3 iştirakiyle birden, bir kez daha ilk 250 şirket arasında yer alarak ihracattaki gücünü tescilledi. Maxion İnci listede 107., İnci GS Yuasa 183., Maxion Jantaş ise 250. sırada yer aldı.

70 yıldır ağırlıklı otomotiv tedarik sanayisinde hizmet veren İnci Holding, bu sektörde faaliyet gösteren şirketleriyle ihracat şampiyonları arasındaki yerini her geçen yıl sağlamlaştırıyor. İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) hazırladığı “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı - 2021” listesinde bu yıl da üç iştirakiyle yer aldı.

Türkiye ekonomisi için kritik önemi bulunan ihracat alanındaki en iyileri belirleyen araştırmanın sonuçları, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Haliç Kongre Merkezi'ndeki 29. Olağan Genel Kurulu’nda açıklandı.

Türkiye'nin binek ve hafif ticari araç sac ve alüminyum jant üretim lideri Maxion İnci listede 107. sırada yer aldı. Akü sektörünün öncüsü İnci GS Yuasa geçen yıla göre 42 sıra yükselerek 183., ağır ve ticari araç sac jant üreticisi sektör lideri Maxion Jantaş ise 14 basamak tırmanarak 250. sıraya yerleşti. Böylece Türkiye’nin ilk 250 ihracat şampiyonu arasında İnci Holding, üç iştiraki ile yer alarak ihracattaki güçlü konumunu bir kez daha gösterdi.

İnci Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Şafak Ozan, araştırmanın sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “70 yıllık köklü geçmişimizle, otomotiv sektörünün önemli tedarikçileri arasında yer almanın yanı sıra sektöründe dünya devi şirketlerin güvenilir ortağıyız. 10 şirketimiz, 9 fabrikamız ve 3 bin çalışanımız ile toplam üretimimizin yüzde 60’ını, 100’ü aşkın ülkeye ihraç ediyoruz ve Türkiye ekonomisine, kalkınmasına hizmet ediyoruz. ABD’den Almanya’ya Mısır'dan Venezuela’ya kadar geniş bir coğrafyada binek ve ticari araçlar bizim Manisa’da ürettiğimiz akü ve jantlarla uzun yollar kat ediyorlar. Üretim ve ihracat gücümüzle her yıl ülkemizi uluslararası arenada daha da güçlenerek temsil etmek, ülkemizin başarılı ihracatçılar listesinde istikrarlı bir şekilde her yıl yer almak büyük bir gurur ve mutluluk,” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL