• Geri dön

  • 4.590 Görüntülenme

  • 727 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kaspersky, küçük işletmelerin kuruluşlarının güvenliğini hızla iyileştirmelerine yardımcı olacak ipuçları ve püf noktaları içeren ücretsiz bir platform sunuyor. Kaspersky Cybersecurity On a Budget, herhangi bir şirketle ilgili bir dizi kısa ama eyleme dönüştürülebilir tavsiyenin yanı sıra farklı sektörler ve iş ihtiyaçları için takip edilmesi kolay ipuçları sağlıyor. Buna veri ve iletişim koruması, çeşitli dijital platformların güvenli kullanımı, web sitesi güvenliği ve çok daha fazlası dahil.

Pandemi kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra bile küçük işletmelerin giderlerini dikkatli bir şekilde dengelemeleri gerekiyor. Yeni “How small businesses got through 2020-2021: Budget cuts, product launches, and new investment priorities”[1] başlıklı Kaspersky raporuna göre Türkiye’deki işletmelerin %64’ünde son 12 ayda görülen finansal zorluklar büyük olasılıkla kalıcı hale gelecek. Bu nedenle iş liderlerinin neye para harcayacaklarını dikkatlice seçmeleri gerekiyor.

Daha fazla araştırma, bu seçimin genellikle siber güvenlik lehine olmadığını gösteriyor. Küçük işletmelerin yarısından fazlası (%52) siber tehditlerden korunmanın önemini fark etseler de siber güvenlik iyileştirmeleri için finansman bulmakta zorlanıyor. Kaspersky Cybersecurity On a Budget, bu tür şirketler için bu boşluğu doldurmak veya bütçelerini aşmadan siber güvenlik hazırlıklarını kontrol etmeye teşvik etmek için hazırlandı.

Platformun üç ana bölümünde ziyaretçiler, müşteri veritabanlarının, raporların ve diğer önemli verilerin nasıl korunacağını, BT'ye nasıl daha az harcama yapılacağını ve bir şirketin iç ve dış iletişiminin nasıl organize edileceğini öğreniyor.

Platformda genel tavsiyelere ek olarak belirli iş ihtiyaçları için yönergeler de mevcut. Örneğin bir şirket sağlık sektöründe faaliyet gösteriyorsa, fikri mülkiyetle çalışıyorsa veya serbest çalışanları işe alıyorsa, bu durum verileri korumak veya yetkililerin gereksinimlerini karşılamak için ekstra eylemler gerektiriyor. Bu "yapılacak işler listesi", kullanıcının tam olarak ihtiyaç duydukları öneriyi hızlı bir şekilde almalarına yardımcı olmak için kısa bir soruyu yanıtlaması ve ardından bir ipucu alması şeklinde etkileşimli bir biçimde sağlanıyor.

Tüm tavsiyeler kısa, hızlı bir şekilde uygulanabilen, zorlu BT veya siber güvenlik becerileri gerektirmeyen talimatlardan oluşuyor. Bu bir işletme sahibinin veya firmadaki herhangi bir çalışanın sistemi kullanabileceği anlamına geliyor. Daha derine inmek isteyenler için özel Kaspersky blog sayfalarına bağlantılar da öneriliyor.

Kaspersky Kurumsal İşletme Başkan Yardımcısı Evgeniya Naumova, şunları söylüyor: “Kaspersky olarak, kuruluşların temel kuralları izleyerek kısa sürede ve ek kaynaklara ihtiyaç duymadan önemli bir siber koruma düzeyine ulaşabileceklerinden eminiz. Küçük bir inşaat şirketi, bir kafe ya da bir pazarlama ajansı olsun, platform herkes için çalışıyor. Salgın küçük işletmeleri sert vurdu. Bu nedenle bugün finans ve kaynaklar sınırlı olabilir. Bu, okumak için birkaç dakika ve ardından işinizi korumaya yardımcı olacak önerileri uygulamak için birkaç saat ayırmaya yönelik bir çabayı son derece değerli kılıyor."

Kaspersky Cybersecurity On a Budget hakkında daha fazla bilgi edinmek ve denemek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL