• Geri dön

  • 675 Görüntülenme

  • 728 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kaspersky'nin “No More Ransom” girişimi ve özel “No Ransom” portalı üzerinden erişilebilen şifre çözme araçları, 360 bin indirmeyi aştı. Şirketin sunduğu bu ücretsiz araçlar, fidye yazılımı mağdurları için etkili veri kurtarma çözümleri sunarak iş birliğine dayalı siber güvenlik çabalarının etkisinin altını çiziyor.

2023 yılının sonunda Kaspersky, No More Ransom girişiminin önemli bir katılımcısı olarak yedinci yılını kutladı. Bu dönem, fidye yazılımlarıyla mücadele taahhüdü doğrultusunda Kaspersky'nin ücretsiz şifre çözme araçlarına erişimin genişletilmesine sahne oldu. Europol tarafından bildirildiği üzere 39 farklı fidye yazılımı ailesini hedef alan bu araçlar, Kaspersky tarafından desteklenen No More Ransom girişiminin derin etkisinin altını çizerek dünya çapında yaklaşık 2 milyon kurbanın verilerini geri almasına yardımcı oldu.

Kaspersky, No More Ransom'a yaptığı katkıların ötesinde, fidye yazılımlarıyla mücadele etmek için kapsamlı bir kaynak ve araç paketi sunan bir merkez olan kendi 'No Ransom' web sitesini kurarak bu konudaki taahhüdünü daha da sağlamlaştırdı. 'No Ransom' portalı 2015 yılında Kaspersky tarafından Hollanda Ulusal Polisi ile işbirliğinin sonucu olarak başlatıldı ve ardından dünya çapında bir girişime dönüşerek insanların hiçbir ücret ödemeden verilerini kurtarmasına yardımcı oldu. 2023 yılı sonu itibariyle Kaspersky'nin şifre çözme araçları, 2018'den bu yana 360 binden fazla kez indirildi ve fidye taleplerine boyun eğmeden kritik verileri kurtarmak isteyen kurbanlar için adeta can simidi oldu. Mart 2023'te Kaspersky, daha önce sızdırılan Conti kaynak koduna dayalı bir fidye yazılımı modifikasyonunun kurbanlarına yardımcı olmak için, özel olarak tasarlanmış bir şifre çözme aracının yeni sürümünü yayınladı.

Kaspersky Global Araştırma ve Analiz Ekibi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Jornt van der Wiel, şunları söyledi: "Siber tehditler gelişmeye devam ettikçe, kamu ve özel sektör arasındaki işbirliği giderek daha önemli hale geliyor. 'No More Ransom' ve Kaspersky'nin 'No Ransom' portalı, ortak çabaların mağdurlara yardım etme ve zararı önlemeye dair tavsiyeler verme konusunda önemli bir fark yaratabileceğinin somut bir örneğidir. Bunun yanında siber suçlulara istedikleri fidyeyi ödemenin asla bir çözüm olmadığını anlamak çok önemlidir. Bunun yerine, bireyleri ve kuruluşları ortak çabalar yoluyla sağlanan mevcut şifre çözme araçlarına ve kaynaklara güvenmeye teşvik ediyoruz. Bu da gaspa boyun eğmeden verilerini geri almalarına olanak tanıyor,"

No More Ransom: Kaspersky'nin Fidye Yazılımlarıyla Mücadelesinde Öncü Rolü

Kaspersky, tarihi boyunca siber saldırılara karşı ücretsiz yardım girişimleri ortaya koyma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip. Kaspersky, 'No More Ransom'ın kurucu ortağı olmadan ve No Ransom portalını başlatmadan önce, 2008 yılında fidye yazılımına karşı uluslararası bir girişim olan Stop Gpcode’u başlatmıştı.

Fidye yazılımı, kullanıcıların verilerini şifreleyen ve şifreyi çözmek için ödeme talep eden kötü amaçlı bir yazılım türüdür. Siber suçlular endişe verici bir hızla yeni fidye yazılımı teknikleri ortaya koymaya devam ediyor. Kaspersky Ekim 2023'te 4 binden fazla yeni fidye yazılımı dosyası tespit etti. Bu rakam Kasım 2022'ye göre 2,5 kat daha fazla (1.602). Bu durum, sağlam koruma önlemlerinin devam eden öneminin altını çiziyor.

Kaspersky, Europol, Hollanda Ulusal Polisi ve diğer kurucu üyeler tarafından 2016 yılında başlatılan No More Ransom girişimi, fidye yazılımlarıyla mücadele etmek için kolluk kuvvetleri ve özel sektörle iş birliği yapıyor. Bu girişim şifre çözme araçları sağlıyor, toplumu fidye yazılımı riskleri konusunda eğitiyor ve yaygın siber tehditlere karşı koymak için en iyi siber güvenlik uygulamalarını teşvik ediyor.

Fidye yazılımlarına karşı mücadeleye yardımcı olmak ve No More Ransom girişimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için nomoreransom.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Kaspersky'nin tüm şifre çözme araçlarını https://noransom.kaspersky.com/ adresinde bulabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL