• Geri dön

  • 922 Görüntülenme

  • 728 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Standard, AV-TEST tarafından düzenlenen düzenli ‘Gelişmiş Tehdit Koruması’ değerlendirmelerinin tamamını başarıyla geçti. Testte her üç ürün de 10 farklı gerçek hayat saldırı senaryosunda fidye yazılımlarına karşı tam koruma sağladığını gösterdi.

Kaspersky çözümleri, 2022'de 2021'e kıyasla %20 daha fazla olmak üzere 74,2 milyondan fazla fidye yazılımı saldırısı girişimi tespit etti. Kolluk kuvvetleri küresel olarak HIVE ve Emotet gibi APT gruplarını engellemeyi başarmış olsa da, tehdit aktörleri tarafından oluşturulan kötü amaçlı yazılımlar ve zararlı kodlar dolaşımda kalmaya devam ediyor. Sonuç olarak, diğer gruplar artık yeni kötü amaçlı yazılımlar geliştirmek için sahte kodu değiştirebiliyor, daha sofistike ve daha hedefli hale getirebiliyor.

AV-TEST, 2023 yılı Ağustos ayında 33 kurumsal ve son kullanıcı siber güvenlik ürününü, beşi fidye yazılımı ve beşi veri hırsızlığı saldırısı dahil olmak üzere on farklı gerçek hayat senaryosuna karşı incelemeye aldı. Test, bazı kötü amaçlı yazılım örneklerinin Rust programlama dilinde yazılmış olması nedeniyle güvenlik ürün sağlayıcıları için daha da karmaşık hale getirildi. Rust programlama dili, saldırganlara yüksek işlem hızını kullanabilme avantajının yanı sıra paralel olarak birden fazla işlem gerçekleştirme ve kötü amaçlı yazılım tespit sisteminin istatistiksel analizinden kaçınma imkanı veriyor. Üç Kaspersky ürünü - kurumsal kullanıcılar için Kaspersky Endpoint Security for Business ve Kaspersky Small Office Security ve son kullanıcılar için Kaspersky Standard testlerde değerlendirmeye alındı. Ürünler 30 üzerinden 30 tam puan aldı iş güvenliği çözümleri için "Gelişmiş Onaylı Uç Nokta Koruması" ve son kullanıcı ürünü için "Gelişmiş Sertifikalı" sertifikaları almaya hak kazandı.

Kaspersky çözümleri fidye yazılımlarına karşı etkinliğini sürekli olarak kanıtlıyor. Örneğin, bu yıl AV-TEST tarafından yapılan Şubat, Nisan ve Haziran Gelişmiş Tehdit Koruması testlerinde Kaspersky mükemmel puanlara imza attı. Kaspersky daha önce de Şubat, Nisan, Ağustos, Ekim ve Aralık 2022 ile Kasım 2021'deki çeşitli testlerde, ayrıca Haziran-Ağustos 2021'deki karma araştırmada karmaşık tehditlere karşı en yüksek koruma etkinliğini göstermişti.

AV-TEST CTO'su Maik Morgenstern, şunları söyledi: "Ağustos ayındaki test turunun 10 senaryosunda saldırganlar DNS TXT kaydı, şifreli bağlantılar, spearphishing eki ve diğerleri gibi çeşitli teknikler kullandılar. Ayrıca, siber güvenlik çözümlerinin hedeflenen kötü amaçlı yazılımı anında tespit etme ve sistemi buna karşı derhal savunma yeteneğini test etmek için Rust programlama diline başvurdular. Tüm Kaspersky ürünleri değerlendirmede bir kez daha olağanüstü sonuçlar gösterdi.

Ürünlerinin kusursuz bir performansla yüzde 100 etkinliklerini düzenli olarak kanıtlamalarından dolayı kendilerini tebrik ediyoruz."

Kaspersky Anti-Malware Araştırma Başkanı Vladimir Kuskov da şunları ekledi: "Fidye yazılımı saldırıları küresel bir sorun ve tüketicilerden küçük işletmelere, çok uluslu şirketlere kadar herkes için gerçek bir tehdit olmaya devam ediyor. Sistemleri bu tehdide karşı korumak, uç nokta korumasının güçlü temeli olmadan inşa edilemeyecek karmaşık bir siber güvenlik yaklaşımı gerektiriyor. Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Standard çözümlerimizin AV-Test enstitüsü tarafından yapılan Gelişmiş Tehdit Koruma Testinde fidye yazılımlarına karşı yüzde 100 etkinliğini kanıtladığını bir kez daha görmekten gurur duyuyoruz."

AV-TEST tarafından Ağustos 2023'te gerçekleştirilen "Fidye Yazılımı ve Veri Hırsızlarına Karşı Güçlü Savunma" raporunun tamamını görmek için lütfen bu bağlantıyı takip edin.

Fidye yazılımlarına karşı korumada maksimum verimlilik gösteren Kaspersky ürünleri hakkında daha fazla bilgi için Kaspersky Endpoint Security for Business, Kaspersky Small Office Security ve Kaspersky Standard sayfalarını ziyaret edin.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL