• Geri dön

  • 1.431 Görüntülenme

  • 728 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kaspersky, günümüzün dijital işletmeleri ve girişimcileri için çok önemli olan yeni Yöneticiler için Siber Güvenlik Online Eğitiminin lansmanını gerçekleştirdi. Siber güvenlik eğitimi; risk yönetimi, krizlere müdahale ve güvenlik olayları sırasında etkili ve bilinçli kararlar vermek isteyen liderleri desteklemeye yardımcı oluyor.

BT güvenlik ekipleri ve şirket yönetim kurulları arasındaki işbirliği hiç bu kadar önemli ve iş için bu kadar faydalı olmamıştı. Yöneticilerin %60'ından fazlası kurumlarında BT güvenliği konusundaki iletişimsizliğin en az bir siber güvenlik olayına yol açtığını kabul ediyor. Her iki BT çalışanından biri BT harici yöneticilerle tartışılması en zor konulardan birinin BT güvenlik bütçesinin artırılması olduğunu söylerken, Kaspersky’nin yeni eğitim programı bu zihniyeti değiştirmeyi amaçlıyor. Eğitim, BT güvenlik farkındalığının iş liderlerinin sorumluluğu olduğunun altını çizecek ve iş liderlerine BT çalışanlarıyla nasıl aynı fikirde olabileceklerini öğretecek.

Kurum içinde daha güçlü bir güvenlik kültürü oluşturulmasını teşvik eden yeni eğitim programı, katılımcıların modern siber güvenlik tehdit ortamı hakkında farkındalıklarını artırmayı ve, siber güvenlik becerilerinin doğru kullanımını özendirmeyi amaçlıyor. Siber saldırılar en iyi ihtimalle sistemler üzerinde ufak rahatsızlıklara neden olurken, en kötü ihtimalle kurumu yıkıma uğratabiliyor.

Yöneticiler için Siber Güvenlik Online Eğitimi, Kaspersky'nin üst düzey yöneticileri ve önde gelen siber güvenlik uzmanları tarafından oluşturuldu. Kurs katılımcıları, altı ana öğrenme modülünü kapsayan ve eğitmen tarafından yönetilen bir çevrimiçi video kursu aracılığıyla siber güvenliğin temellerini öğrenme fırsatı yakalıyor:

• Siber güvenliğe giriş
• İşletmeler için siber riskler
• Siber saldırılar ve saldırganların kullandıkları araçlar
• Kendinizi ve şirketinizi siber saldırılardan korumak
• Siber saldırıların sonuçlarını yönetmek
• Siber güvenliğin geleceği

Kurs, şirketin kurucusu ve CEO'su Eugene Kaspersky, Kaspersky OS İş Birimi Başkanı Andrey Suvorov, Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Direktörü Igor Kuznetsov, Dijital Ayak İzi İstihbaratı Başkanı Yuliya Novikova ve Global Satışlar Kurumsal Satışlar Başkanı Lavinia Rossi'nin de aralarında bulunduğu şirketin yıldızlarını bir araya getirdi. Eğitim, yöneticilerin işletmelerinin siber güvenliği için ihtiyaç duydukları bilgi, pratik yönergeler ve kontrol listelerine odaklanan testlerle mikro öğrenme formatında sunuluyor.

Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky şunları söyledi: "Dijital teknolojilerin iş dünyası üzerinde derin bir etkisi var. Beraberinde daha fazla fırsat, maliyet optimizasyonu, küresel ölçeklendirme yeteneği ve daha birçok fayda getiriyor. Bu teknolojilerin güvenliği ve güvenilirliği kuruluşun performansı üzerinde doğrudan etkiye sahip olduğundan, siber güvenliği denetlemek sorumlu iş liderlerinin temel görevlerinden biri haline geliyor. Bu eğitimle, siber güvenliğin temelleri konusunda eğitim vererek ve yöneticilerin işletmelerinin siber suçlulardan bir adım önde olmasını sağlamak için dikkate almaları gereken hususları paylaşarak liderlik pozisyonundaki kişilere yardımcı olmayı amaçlıyoruz."

Siber güvenlik sadece CISO'ların ve BT'nin değil, aynı zamanda teknik olmayan liderliğin de aktif katılımını gerektiriyor. Böylece kurum genelinde siber güvenlik kültürü oluşturma konusunda ortak bir kararlılık ortaya koymanın yanı sıra, kurs katılımcıları günlük olarak kullanılabilecekleri ve bir kurum genelinde dağıtılabilecek materyallere erişimden de yararlanabiliyor.

Yeni bilgileri pekiştirmek üzere kursta katılımcılara pratik görevler veriliyor ve her konunun sonunda değerlendirme soruları yöneltiliyor. Programı tamamlayan kullanıcılara Kaspersky tarafından sertifika veriliyor.

Kursta her biri üç ila altı dakikalık toplam 50 ders yer alıyor. Dersler bulut platformu üzerinden erişim yoluyla veya şirketin öğrenme yönetim sistemine entegre edilmek üzere SCORM olarak sağlanabiliyor.

Kurs, çalışanların siber güvenlik farkındalığını artırmak ve kurumun genel siber güvenliğinde kendi rollerini keşfetmelerini sağlamak için bir dizi ilgi çekici eğitim seçeneği sunan Kaspersky Güvenlik Farkındalığı portföyünün bir parçasını oluşturuyor.

Kursa kaydolmak veya Yöneticiler için Siber Güvenlik Online Eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için Kaspersky Expert Training web sitesini ziyaret edin.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL