• Geri dön

  • 4.979 Görüntülenme

  • 725 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Rekabetin giderek arttığı TOP3 ölçümlerinde Kaspersky tüketicilere ve kurumlara yönelik siber güvenlik çözümlerinde liderliğini sürdürdü. 2019’da Kaspersky ürünleri girdikleri 86 farklı bağımsız testin 70’inde ilk üç sırada yer almayı başardı.

TOP3 ölçümleri, 80’den fazla bilindik markanın siber güvenlik sektöründeki en saygın bağımsız testlerde ve değerlendirmelerde aldıkları toplam puanı temsil ediyor. Her marka, ürünlerinin bağımsız testlerde kaç kez ilk üç sırada yer aldığına bağlı olarak bir puan alıyor. Ürünlerin girdiği test sayısı da puanı etkiliyor. Birden fazla testte farklı ürünlerle elde edilen sürekli başarı müşterilere, sektör analistlerine ve uzmanlara marka hakkında tek bir teste kıyasla çok daha kapsamlı bir değerlendirme fırsatı sunuyor.

Kaspersky 2019’da girdiği testlerin 70’inde ilk üç sırada yer aldı. Bunların 64’ünde ise birinci sıradaydı.

Şirketin gelişmiş tehditlere karşı amiral gemisi konumunda olan Kaspersky Anti Targeted Attack adlı ürün dikkat çekici sonuçlar elde etti. Ürün, 2019’un 3. çeyreğinde ICSA Labs tarafından yapılan Gelişmiş Tehdit Savunması testinde kendi sınıfında yüzde 100 tespit ve sıfır yanlış pozitif elde etmeyi başaran tek çözüm oldu.

Kaspersky Anti Targeted Attack ayrıca SE Labs tarafından düzenlenen sızıntı müdahale testini de başarıyla geçti. 85 farklı saldırının kullanıldığı bu testte çözümlerin tehditleri yalnızca tespit etmesi değil zararı önlemesi de bekleniyor. Kaspersky bu testte sıfır yanlış pozitif ile toplam yüzde 95 doğruluk oranına ulaştı.

2019’da daha bilindik ve basit tespit testleri yerine güvenlik ürünlerinin gerçek dünyada koruma becerilerini ölçen testlere odaklanıldı. AV-Comparatives geçtiğimiz yıl, hazırladığı yeni Gelişmiş Gerçek Dünya testine 16 antivirüs markasını davet etti. Açıklar, dosyasız zararlı yazılımlar ve diğer gelişmiş siber tehditlerden oluşan toplam 15 senaryonun tamamında mükemmel puan alan altı katılımcıdan biri Kaspersky Internet Security oldu. Ayrıca Kaspersky Endpoint Security for Business de bu başarıyı yakalayan üç kurumsal ürün arasında yer aldı.

Ayrıca Kaspersky, “tespit edilemeyen” dosyasız zararlı yazılımlara karşı korumadaki uzmanlığını AV-TEST tarafından yapılan Gelişmiş Uç Nokta Koruması: Dosyasız Tehditlere Karşı Koruma testinde bir kez daha ispatladı. Kaspersky Endpoint Security for Business bu testte yüzde 100 tespit oranı (rakiplerin ortalaması yüzde 68) ve yüzde 94 koruma oranına (diğer markalarda ortalama yüzde 59) ulaştı.

Kaspersky Tehdit Araştırmasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Anton Ivanov, “Siber güvenlik sektöründeki en yüksek koruma standartlarını belirlemekten onur duyuyoruz. 2019’da artan rekabete rağmen teknolojilerimiz milyonlarca müşterimizi en karmaşık ve sinsi siber tehditlere karşı korumaya devam ediyor.” dedi.

Yöntem ve test süreçleri hakkında daha fazla bilgi almak ve TOP3’te yer alan tüm markaları görmek için lütfen web sitesini ziyaret edin.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL