• Geri dön

  • 644 Görüntülenme

  • 728 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kaspersky'nin en yeni tüketici çözümü, dünyanın önde gelen bağımsız test enstitüsü AV-Comparatives tarafından "Yılın Ürünü" seçildi. Böylece Kaspersky, kendi sektöründe en çok onurlandırılan siber güvenlik şirketi olarak bir rekora imza attı. Kaspersky, "Yılın Ürünü" ödülünü yedi kez kazanan tek siber güvenlik sağlayıcısı oldu.

Yeni Kaspersky tüketici portföyünün ana ürünü olan Kaspersky Standard, 2023 yılı boyunca başarılı sonuçlar sunduğu için AV-Comparatives tarafından "Yılın Ürünü" ödülüne layık görüldü. Bu ödül, 2022'de tanıtılan ve Kaspersky Premium, Kaspersky Plus ve Kaspersky Standard olmak üzere üç kademeden oluşan Kaspersky tüketici portföyünün tanınması adına da özel bir öneme sahip.

AV-Comparatives, 2023 yılında global tedarikçilerden 16 güvenlik çözümünü gerçek dünyadaki internet tehditlerine karşı koruma, binlerce yeni kötü amaçlı programı tanımlama, gelişmiş hedefli saldırılardan koruma (Gelişmiş Tehdit Koruması Testi) ve cihazı yavaşlatmadan olası yanlış pozitiflere karşı koyma becerileri açısından test etti. Nihai sonuçlara göre Kaspersky Standard, Genel Tüketici Ana Test Serisindeki yedi testin tamamında en yüksek genel puanı aldı.

Kaspersky, buna ek olarak ürünlerinin testlerdeki performansıyla çeşitli kategorilerde beş ödül aldı ve 2023 yılında bu sayıda ödül kazanan tek siber güvenlik sağlayıcısı oldu. Kazanılan ödüller arasında şunlar yer alıyor: Real World Protection 2023 (Gümüş); Malware Protection 2023 (Gümüş); ATP Consumer 2023 (Gümüş); Advanced Threat Protection 2023 (Gümüş); Best Overall Speed 2023 (Bronz) ve Least False Positives 2023 (Bronz).

Kaspersky Standard'ın özellikleri ile ilgili olarak AV-Comparatives, güvenli varsayılan seçenekler eşliğindeki basit kurulum sürecinin yanı sıra programın tüm temel özelliklerine ana sayfadan kolayca erişilebilmesini sağlayan modern arayüzünün altını çizdi. Ayrıca, test uzmanları Kaspersky Standard'ın kötü amaçlı yazılım tespit senaryolarındaki davranışını mükemmel olarak tanımladı. Kötü amaçlı yazılım içeren klasörleri açma girişimi, kötü amaçlı yazılımın çoğaltılması, sisteme yayılması ve hatta çalıştırılması adına hiçbir şans bırakmadan tüm tehditlerin otomatik olarak algılanması ve kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Kaspersky Standard, tüketicilerin tüm temel güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için 2022'de piyasaya sürülen güncellenmiş Kaspersky tüketici portföyünün birincil katmanını oluşturuyor. Bu portföy tehditleri gerçek zamanlı olarak 7/24 tespit etmek ve engellemek için üç koruma katmanıyla eksiksiz güvenlik sağlıyor. Bu aynı zamanda kapsamlı gizlilik ve veri korumasının yanı sıra yüksek düzeyde cihaz performansı sağlayan diğer iki gelişmiş katman olan Kaspersky Plus ve Kaspersky Premium için de temel oluşturuyor.

Kaspersky, AV-Comparatives testlerine 20 yılı aşkın süredir katılıyor ve Altın, Gümüş ve Bronz kategorilerindeki toplam ödül sayısı (57) bakımından tüm siber güvenlik sağlayıcıları arasında lider konumda.

AV-Comparatives'in Kurucusu ve CEO'su Andreas Clementi, şunları söyledi: "Kaspersky Standard'ı, 2023'teki tüm ana tüketici testlerimizde gösterdiği üstün performansıyla da ortaya koyduğu üzere, mükemmel kötü amaçlı yazılımdan koruma yetenekleri açısından takdir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Kaspersky'nin tüketici çözümü, cihazları ve kullanıcıların kişisel verilerini kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı son derece etkili bir şekilde koruma yeteneğini bir kez daha kanıtladı. Yılın Ürünü ödülünü yedinci kez almak, şirketin kullanıcıları korumaya yönelik mevcut zorlukları karşılamadaki mükemmel sicilinin bir ispatı."

Kaspersky CEO'su Eugene Kaspersky, şunları ekledi: "Teknolojilerimiz kapsamlı denetimlerden geçiyor ve kullanıcılarımıza sağlam güvenlik ürünleri sağlamak için en saygın küresel standartlara uygun olarak sertifikalandırılıyor. Sonuçlar ortada: 2023 yılında Kaspersky Standard testlere ilk kez katıldı ve diğer tüm satıcılar arasında hemen birinci sıraya yerleşti. Ayrıca, herhangi bir güvenlik sağlayıcısı arasında çeşitli kategorilerde en yüksek sayıda ödül ile şirketimiz piyasanın en çok tanınanlarından biri olmaya devam ediyor."

Yıllık AV-Comparatives raporunun tam sürümüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kaspersky çözümlerinin kazandığı ödüllerin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL