• Geri dön

  • 1.197 Görüntülenme

  • 728 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kaspersky, Afrika Siber Savunma Forumu'nun (ACDF) bir parçası olarak Afrika bölgesindeki ilk Şeffaflık Merkezi'nin açıldığını duyurdu. Ruanda'nın Kigali kentinde açılan yeni merkez, şirketin sunduğu çözümlerin güvenilirliğini vurgulamak ve siber güvenlik sektöründe daha fazla şeffaflığı savunmak için kurulan Kaspersky Global Şeffaflık Girişimi'nin bir parçasını simgeliyor. Yeni Şeffaflık Merkezi, ziyaretçilerine Kaspersky'nin mühendislik ve veri işleme uygulamalarına kapsamlı bir genel bakış imkanı sunmanın yanı sıra ürün ve hizmetlerinin kaynak kodlarının canlı gösterimini de sağlıyor.

Afrika bölgesindeki internet penetrasyonu yıllar geçtikçe istikrarlı bir şekilde artıyor. Dünya Bankası verilerine göre Afrika'da geniş bant internet erişimi 2019'da %26 iken 2022'de %36'ya yükseldi. Afrika Birliği'nin Dijital Dönüşüm Stratejisinde belirtildiği üzere Afrika'daki tüm insanların 2030 yılına kadar dijital olarak güçlendirilmesi gerekiyor. Bu da dijitalleşmenin hem fırsatlar hem de zorluklar eşliğinde artacağı anlamına geliyor.

Kigali'deki yeni Şeffaflık Merkezi, Kaspersky'nin iş ortakları, müşterileri ve siber güvenlikten sorumlu düzenleyici kurumların kullanımına açık olacak. Merkez, 2018'de ilk tesisin açılmasından bu yana Şeffaflık Merkezleri ziyaretçileri arasında önemli bir popülerlik kazanan "mavi pist" inceleme seçeneğiyle hizmet etmek üzere tasarlandı. Bu yapı Kaspersky'nin mühendislik ve veri işleme uygulamalarına genel bir bakış imkanı sunuyor. Kaspersky’nin iş ortakları ve müşterileri, ziyaretleri boyunca Kaspersky uzmanlarına şirketin veri işleme prosedürleri ve çözümlerinin işleyişi ile ilgili her türlü soruyu sorabiliyor. Ayrıca, "mavi pistin" bir parçası olarak Kaspersky'nin kamu kurumları, akademi ve şirketler için Siber Kapasite Geliştirme Programının önemli noktalarını öğrenerek, kullandıkları ICT ürünlerinin güvenliğini değerlendirme becerileri edinebiliyor veya bu becerileri geliştirebiliyor.

Şeffaflık ve siber suçlarla mücadele arasındaki güçlü bağın ve Kaspersky'nin her iki amaca olan bağlılığının altını çizen yeni Şeffaflık Merkezi’nin açılışı, Afrika Birliği Polis İşbirliği Mekanizması (AFRIPOL) tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Dijital güven oluşturma açısından örnek olacak
AFRIPOL İcra Direktörü Vekili Büyükelçi Jalel Chelba, konuyla ilgili olarak şu yorumlarda bulundu: "Afrika bölgesi şu anda hızlı bir dijital dönüşümden geçiyor ve internet penetrasyonu yıldan yıla artıyor. Teknoloji kullanımından kaynaklanan potansiyel güvenlik risklerine karşı koymak için, riskleri azaltmaya yönelik etkili bir çerçeveyi neyin oluşturduğunu anlamak zorunludur. Kaspersky'nin Afrika bölgesindeki ilk Şeffaflık Merkezinin açılışını duyurduğu bugün, şirketin bu açık yaklaşımını takdir ediyor ve bölgedeki kuruluşlar için dijital güven oluşturma açısından örnek teşkil eden Global Şeffaflık Girişimini memnuniyetle karşılıyoruz. Kaspersky, siber suçlarla mücadele etmek için yerel, bölgesel ve uluslararası kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapma ve teknik uzmanlığını şeffaflık ruhu içinde paylaşma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip." Bölgedeki tesisin açılmasıyla birlikte Kaspersky, ağını Avrupa, Asya-Pasifik, Kuzey ve Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da bulunan toplam 11 Şeffaflık Merkezini kapsayacak şekilde genişletecek.

Kaspersky Asya-Pasifik, Japonya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgeleri Kamu İlişkileri ve Kamu Politikaları Başkanı Genie Sugene Gan, ACDF'deki açılış konuşmasında Küresel Şeffaflık Girişimindeki bir başka kilometre taşına dikkat çekti. Gan, şunları söyledi:
"Afrika gündeminde siber güvenliğe yapılan vurgunun artması ulusal makamların ilgisini çekiyor. Ancak siber kapasite geliştirme konusunda önemli bir boşluk mevcut. Kaspersky, bölgedeki Şeffaflık Merkezini açarak ürün güvenliğini değerlendirme ve güvenli geliştirme süreçleri oluşturma gibi kritik alanlarda eğitim sunarak yerel pazarın ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Şeffaflık Merkezinin açılışı hem kuruluşumuz hem de bölge için çok önemli bir ilerleme ve önemli bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Çünkü bu sayede bölgeye temel kapasite geliştirme yetenekleri ve en iyi siber güvenlik uygulamalarını getiriyoruz."

Kaspersky, dijital güvenin geliştirilmesinde öncü
Siber güvenlik sektöründe şeffaflığı artırmaya kendini adamış bir siber savunma şirketi olan Kaspersky, 2017 yılında Küresel Şeffaflık Girişimini başlatarak dijital güvenin geliştirilmesinde öncü oldu. Bu girişim, şirketin Kaspersky'nin nasıl çalıştığını, hangi standartları uyguladığını, çözümlerinin nasıl performans gösterdiğini ve neden güvenilir olduklarını açıklamaya hazır olduğunu teyit ediyor. Kaspersky, ürünlerinin, iç süreçlerinin ve genel iş operasyonlarının güvenilirliğini doğrulama ve onaylama sürecine daha geniş bir topluluğu aktif olarak dahil ediyor. Global Şeffaflık Girişiminin önemli bir yönü olarak şirket, kaynak kodunu harici inceleme için ortaya koyan ilk siber güvenlik tedarikçisi olarak bu yaklaşıma liderlik ediyor.

Küresel Şeffaflık Girişimi hakkında daha fazla bilgi edinmek ve Şeffaflık Merkezine ziyaret talebinde bulunmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Soldan sağa: AFRIPOL Kıdemli Siber Suç Sorumlusu Daas Omar ve Kaspersky Asya-Pasifik, Japonya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgeleri Devlet İlişkileri ve Kamu Politikası Başkanı Genie Sugene Gan

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL