• Geri dön

  • 1.338 Görüntülenme

  • 728 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kaspersky, kurumlar için sosyal ağlardaki sahte hesapların yanı sıra mobil uygulama platformlarındaki sahte uygulamalara karşı gelişmiş koruma sağlayan Digital Footprint Intelligence (Dijital Ayak İzi İstihbaratı) hizmetini güncelledi.

Kaspersky araştırmacıları tarafından sadece geçtiğimiz yıl 500 milyondan fazla sahte web sitesine yönelik erişim teşebbüsü tespit edildi. Bu art niyetli tasarlanmış web siteleri, siber suçluların hassas verileri toplamasına ve güvenilir markaların itibarını kullanarak kurbanların güvenini istismar etmesine olanak tanıyor. Markanın itibarını bu gibi taklit saldırılarından korumak için şirketlerin özellikle web siteleri, sosyal ağlar ve pazar yerleri gibi çevrimiçi alanlarda işlerinin güvenliğine çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence, kurumlara dijital ayak izleri hakkında içgörü sağlayarak potansiyel güvenlik risklerini ve açıklarını belirlemelerine olanak tanıyan bir tehdit istihbaratı hizmeti olarak sunuluyor. Güncellenen çözüm artık Facebook, Snapchat, Instagram ve Twitter'daki sahte hesapların yanı sıra AppStore ve Google Play'deki sahte uygulamaları da izleyebiliyor, tespit edebiliyor ve kaldırabiliyor.

Siber suçlular, kullanıcıları hedeflemenin alternatif bir yolu olarak sosyal ağlar ve mobil platformlardaki profilleri taklit ederek veya çalmaya çalışarak şirketleri taklit etme yoluna gidiyor. Böylece sahte ürünler satabiliyor veya müşteri destek yetkilisi gibi davranarak kullanıcıları hassas verileri ifşa etmeye veya kötü amaçlı web sitelerini ziyaret etmeye ikna etmeye çalışabiliyor. Yöneticiler de bu tarz saldırıların cazip bir hedefini oluşturuyor. Bu kişilerin kimliğini taklit etmek, dezenformasyonun ve gelişmiş kimlik avı kampanyalarının yayılmasına yardımcı oluyor.

Kaspersky Digital Footprint Intelligence, herkese açık çevrimiçi kaynakları izleyerek ve şirketlere olası kötü amaçlı etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi sağlayarak, işletmelerin söz konusu tehditleri kullanıcılarını, markalarını ve gelirlerini olumsuz etkilemeden önce belirlemelerine ve ortadan kaldırmalarına yardımcı oluyor.

Hizmet, bu yılın başlarında marka şirket isimlerini, çevrimiçi hizmetleri ve ticari markaları hedef alan kimlik avı web sitelerini izlemeye yardımcı olan Hedefli Kimlik Avı için gerçek zamanlı uyarılar eklenerek daha da geliştirildi.

Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbaratı Başkanı Yulia Novikova, şunları söyledi: "Takedown hizmetiyle güçlendirilen Kaspersky Digital Footprint Intelligence, işletmelere markalarını korumaları için daha fazla fırsat sunuyor. Kaspersky Threat Intelligence portföyündeki diğer ürünlerle birlikte bu hizmet, potansiyel tehditler ve güvenlik açıkları hakkında eyleme geçirilebilir istihbarat sağlayarak kurumların güvenliğini iyileştirmelerine yardımcı olmak için tüm deneyimlerimizi bir araya getiriyor."

Kaspersky Digital Footprint Intelligence hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu hizmet hakkında bilgi almak için dfi@kaspersky.com adresinden Kaspersky ile iletişime geçebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL