• Geri dön

  • 824 Görüntülenme

  • 728 Haber

  • 881 İşletme görüntülenme


Kripto para birimleri 'yeni normal' haline gelirken, Kaspersky tüketicilerin bunları kullanmaya yönelik tutumlarını incelemek amacıyla bir anket düzenledi. Katılımcıların %81'i şu anda kripto paraya sahip olduklarını ve %55'i kripto paraları nasıl kullanacaklarını iyi bildiklerini söyledi. Araştırmada ayrıca, tüketicilerin neredeyse yarısının kriptonun alışverişin geleceği olduğuna inandığı ve günlük ödeme seçeneği olarak kullanılmasından mutluluk duyacağı ortaya çıktı.

Katılımcıların yaklaşık yarısı (%44) kripto ödemelerinin online alışverişte yaygın bir tercih haline geleceğine inanıyor. Ayrıca, katılımcıların çoğunluğu (%87) gelecekte kripto ile çevrimiçi ve çevrimdışı alışveriş yapma konusunda rahat olduğunu söylüyor.


Tüketiciler kriptoyu video oyunları (%65), oyun içi satın almalar veya yükseltmeler (%47) gibi amaçlarla kullanmak istiyor. %54'ü özel klavye gibi oyun ekipmanı satın almak için de kullanmayı istediğini belirtiyor.

Katılımcılar %46’sı giysi ve y%38’i yiyecek satın almak için kripto para kullanmak istediklerini söylüyor.

Kripto paraların kullanımıyla ilgili endişe ve risklere gelince, katılımcıların %43'ü volatilite ve dolandırıcılıktan bahsediyor. Potansiyel güvenlik açığı algısı, bazı müşterilerin kripto para birimini nasıl koruyacaklarından emin olamamalarına ve bu nedenle de kullanma ihtimallerinin azalmasına neden oluyor.

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova, şunları söylüyor: "Anket sonuçlarımız, kullanıcıların kripto para konusundaki bilincinin son birkaç yılda arttığını gösteriyor. Anket katılımcılarının yarısından fazlası (%55) dijital para hakkında son derece veya çok bilgili olduğundan emin. Kaspersky Premium gibi kapsamlı güvenlik çözümlerimize özel koruma özellikleri ekleyerek kripto topluluğunun ihtiyaçlarını destekliyoruz. Böylece müşterilerimiz siber uzayda paralarını ve kişisel verilerini riske atmadan kripto para ile çalışabiliyorlar."

Kaspersky uzmanları kripto kullanımı hakkında şu ipuçlarını paylaşıyor:

• Her zaman web cüzdanının adresini doğrulayın. Bir internet bankacılığına veya Web cüzdanına giden bağlantıları takip etmeyin.
• Göndermeden önce, alıcının adresini (en azından ilk ve son karakterlerini) kontrol edin. Gönderilen miktarı ve ilgili ücretin boyutunu iki kez kontrol edin.
• Kripto cüzdanı kaybettiğinizde veya şifrenizi unuttuğunuzda kurtarmanızı sağlayacak anımsatıcı bir cümleniz olsun.
• Kripto yatırımı yaparken sakin olun ve bilinçli kararlar verin. Aceleci davranmayın veya paniğe kapılmayın.
• Kripto yatırımının çok riskli olduğunu her zaman hatırlayın. Kaybetmeye hazır olduğunuzdan daha fazla yatırım yapmayın. Uzmanlar her zaman yatırımlarınızı çeşitlendirmenizi tavsiye eder.
• Güvenliği kanıtlanmış kripto para donanım cüzdanları kullanın.
• Kripto cüzdanlarına erişmek, kripto borsalarında işlem yapmak için kullandığınız cihazları korumak için yüksek kaliteli antivirüs koruması çalıştırın.

‘The Super Sale Game: who’s the winner? A study on how we shop and pay’ başlıklı raporun tam metnini bu bağlantıda bulabilirsiniz.

Kaspersky daha önce de Kasım ayında Black Friday sırasında spam ve kimlik avı ile ilgili "Black Friday'in karanlık yüzü: Yılın en büyük alışveriş sezonundaki siber tehditlerin çözümlenmesi" (‘The dark side of Black Friday: decoding cyberthreats around the year’s biggest shopping season) başlıklı bir araştırma yayınlamıştı. Raporun tamamına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL