• Geri dön

  • 2.991 Görüntülenme

  • 341 Haber

  • 16.784 İşletme görüntülenme


Üst düzey kadın yöneticilerin sayısını artırmayı ve onların gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen LEAD Network Türkiye’nin iş dünyasını bir araya getiren buluşmasına bu kez MediaMarkt Türkiye ev sahipliği yaptı. “Oyunu Sürdürme Sanatı: Resilience” isimli etkinlikte konuşan Klinik Psikolog Beyhan Budak hem fiziki hem de zihinsel olarak sınırları zorlayabilecek iş temposunda sağlıklı ve başarılı kalabilmek için katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu. MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım ise dayanıklılık kavramına dair kendi tecrübelerinin yanısıra çeşitlilik ve kapsayıcılık alanında MediaMarkt olarak yaptıkları çalışmaları paylaştı.

MediaMarkt Türkiye, üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve onların gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen LEAD Network Türkiye’nin Ekim ayı buluşmasına ev sahipliği yaptı. İş dünyasından birçok yöneticinin katıldığı ve online olarak düzenlenen etkinliğe konuk olarak katılan konuşmacı ise Klinik Psikolog Beyhan Budak oldu.

“Oyunu Sürdürme Sanatı: Resilience” başlığıyla düzenlenen oturumda Klinik Psikolog Beyhan Budak; makro ve mikro düzeydeki olumsuz yaşantıların insanları nasıl etkilediğinden, psikolojik bağışıklığı korumak için neler yapılabileceğine, düşünce kalıplarından, kabullenmeden, insanın “kendisine” iyi davranmasına kadar pek çok konudan bahsetti ve en zor koşullarda dahi psikolojik dayanıklılığı artırmak için pratik önerilerde bulundu.

Bir liderin karşılaştığı en büyük zorlukların başında dayanıklılığın geldiğini belirten MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO’su ve MediaMarkt Türkiye CEO‘su Yenal Gökyıldırım “Aynı zamanda onlar için bir rehber olmalısınız” dedi. Gökyıldırım “Çıktığınız bir ring değil de rekabetin çok yoğun olduğu bir pazarsa tam orada yıkılmadan ayakta durup ‘Maçı kazanabiliriz, daha hiçbir şey bitmedi’ motivasyonunu çalışma arkadaşlarınıza vermek, bu inançla yola çıkmak ve sonuna kadar mücadele etmek bizim işimizin olmazsa olmaz bir parçası” dedi. Gökyıldırım şöyle devam etti:”İş hayatında krizlere karşı güçlü ve dayanıklı duranlar ilerliyor. Bu nedenle Türkiye’den çıkan yöneticiler global arenada el üstünde tutuluyor. Onların krizlere karşı sıkı duruşları, hızlı problem çözebilme ve krizleri avantaja çevirebilme yetileri yurt dışında da takdir görüyor. Çünkü karşılaştığımız olaylar karşısında mental olarak kolay yıkılmıyor, krizlerin üstesinden gelebiliyoruz. Dayanıklılık tek başına zorluklar karşısında güçlü durmak anlamını taşımıyor elbette. Artan sorumluluklar karşısında doğru bir strateji belirleme, motivasyon kültürü oluşturma, ekip olmanın gücünü herkese hissettirme de dayanıklı olmanın beraberinde getirdiği konular. Bir yönetici olarak çalışanlarınızla birlikte olmanız, onların arkasında olduğunuzu hissettirmeniz çok önemli. Bu, içerisinde bulunduğumuz pandemi gibi dönemlerde bir yönetici olarak etrafınızdaki kişilere karşı sorumluluğunuz.”

LEAD Network Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Zaman karşılama konuşmasını yaptığı etkinlikte “LEAD Network Türkiye olarak “dayanıklılık (resilience)” kavramını çok iyi yaşattığımızı düşünüyorum. Her yıl tüm üyelerin katılımı ile gerçekleşen LEAD Network Global konferans ödül töreninde bu sene Türkiye olarak damga vurmuş olmaktan çok mutlu ve gururluyum. Emeklerimizin böylesine kıymetli bir ödülle taçlanması emsalsiz.

Mükemmel Gönüllülük Ödülü bu yıl LEAD Network Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi/Etkinlik ve İletişim Komitesi Başkanı, Lila Group Kurumsal İletişim Müdürü Banu Kılıç’ın oldu. Kendisini tebrik ediyorum.

Diğer ödümüz ise Türkiye adına aldığımız ve geçtiğimiz sene de layık görüldüğümüz “Outstanding Chapter” ödülü, böylesine zor bir dönemde elbette üst üste iki yıl almış olmak Türkiye Chapter’ının zorluklar karşısında ne kadar dayanıklı, istikrarlı şekilde ilerlediğini ve derneğin misyonuna ne denli sahip çıktığının en güzel örneği iki yıl üst üste kazandığımız bu ödülün haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bize inanan ve amacımızda emin adımlarla bizimle yürüyen kurumsal destekçilerimize, tüm gönüllülerimize tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL