• Geri dön

  • 2.951 Görüntülenme

  • 342 Haber

  • 16.796 İşletme görüntülenme


Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tüketicilerin derin donduruculara olan talebi oldukça arttı. Bu yoğun talepten yola çıkan Avrupa’nın açık ara bir numaralı teknoloji perakendecisi MediaMarkt hem çeşitli ürünlerde kampanya başlattı hem de bu ürünleri alırken tüketicilerin dikkat etmesi gereken özelliklerle ilgili bir rehber hazırladı.

Ailelerin bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı özel günlerin başında gelen Kurban Bayramı, aynı zamanda birçok farklı sektörün de hareketlenmesine sebep oluyor. Bayramlık giysilere ve hediyelere bu dönemde talep artarken aynı zamanda derin dondurucu gibi elektronik ürünlere de yoğun bir talep oluyor.

Sektöründe Türkiye’nin en geniş satış alanına sahip elektronik perakendecisi MediaMarkt, evlerine derin dondurucu alacak vatandaşlar için hem bilgilendirici bir rehber hazırladı hem de farklı fiyat aralıklarından ürünleri dahil ettiği kampanya başlattı.

Derin dondurucularda tercihin hangisi? Dikey mi yoksa sandık mı?
Derin dondurucu alırken öncelikle daha temel bir özellik gözetilmeli; dikey tip mi yoksa sandık tipi modeller mi? Dikey olarak adlandırılabilecek çekmeceli modeller tüketicilere kullanım kolaylığı ve ergonomik bir ürün yapısı sunuyor. Bu kategoride özellikle 5 çekmeceli modeller talep görürken 6 ve 7 çekmeceli modellere olan ilgi de artışta. Bununla birlikte No Frost modeller de tüketicilerin talep gösterdiği modeller arasında bulunuyor. Dikey derin dondurucu alacak vatandaşlar temel olarak ürünün çekmece sayısına, ürün hacmine ve soğutma tipine (bazı ürünlerin hem soğutucu hem de dondurucu özelliği bulunuyor) dikkat edebilir.

Dikey modeller revaçta
Tüketicilerin geçmiş dönem derin dondurucu satın alma alışkanlıkları incelendiğinde Türkiye’de en çok çekmeceli ve geniş derin dondurucuların tercih edildiği, sandık tipi olan modellere olan ilginin ise azaldığı gözlemleniyor. Bununla birlikte daha geleneksel bir model olan sandık tipi derin dondurucular hâlâ birçok ev için ideal ürün konumunda bulunuyor. Özellikle bazı modellerde yer alan anahtar ile kilitlenme seçeneği ise bazı tüketiciler için tercih nedeni olabiliyor. Sandık tipi derin dondurucu alacaklar ise ürünün litresine, anahtar ile kilitlenme özelliğine, soğutucu tipine ve ölçülerine (genişlik, derinlik ve yükseklik) dikkat edebilir.

Derin dondurucu: Sadece etin değil, meyve ve sebzelerin de muhafızı
Kurban Bayramı’yla gelen talep artışından bağımsız olarak sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler de derin donduruculara ilgi gösteriyor. Derin dondurucular ile tüketiciler; mevsiminde aldıkları meyve veya sebze gibi ürünleri daha uzun süre muhafaza edebiliyorlar.

7 Temmuz’a kadar sürecek “Serinleten Ürünler MediaMarkt’ta” kampanyasında öne çıkan ürünler şöyle:

• Altus AL 215 Sandık tipi derin dondurucu 2.499 TL,
• Altus AL 225 Joker Sandık tipi derin dondurucu 3.999 TL,
• Altus AL 245 Sandık tipi derin dondurucu 5.199 TL,
• Grundig GFNE 7301 Dikey tip derin dondurucu 6.599 TL,
• Grundig GFNE 8440 Dikey tip derin dondurucu 8.599 TL,
• Vestel CD3001 Dikey tip derin dondurucu 2.399 TL,
• Vestel CD6001 E Dikey tip derin dondurucu 3.799 TL,
• Vestel CD7011 Dikey tip derin dondurucu 4.499 TL

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL