• Geri dön

  • 3.035 Görüntülenme

  • 341 Haber

  • 16.786 İşletme görüntülenme


Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınması ile beraber evlerinde ya da yazlıklarında serin bir yaz geçirmek isteyenler klima arayışına başladı bile. Bu konuda birçok çeşidi tüketicinin beğenisine sunan MediaMarkt, ideal klima seçimi için dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için derledi.

En çok duvar tipi tercih ediliyor
Klima satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, odanın büyüklüğü. Ayrıca odanın güney ya da kuzey cephesine bakıp bakmadığı da alınacak klimanın gücünü etkileyen unsurlar arasında. Klimalar genel olarak duvar tipi, salon tipi ve mobil klima olarak üçe ayrılıyor. Kullanılacak alanın uygunluğuna ve ihtiyaca göre seçim yapmak kritik. Örneğin duvar tipi klimalar gerek soğutma gerek ısıtma açısından en yaygın kullanılan klima tipi. Ancak kimi yerlerde dış ünite kullanılamadığı için mobil klima tercih ediliyor. Salon tipi klimalar ise yüksek kapasitesi ve elektrik bağlantıları nedeniyle çoğunlukla iş yerleri, fabrikalar, hastaneler ve ibadethaneler gibi yerlerde kullanılıyor. Mobil klimalar ise dış ünite bulundurmaması ve portatif olarak da kullanılabilmesi nedeniyle ihtiyaçla doğru orantılı olarak ön plâna çıkabiliyor.

Enerji tasarrufuna dikkat
Klimanın sahip olduğu enerji tasarrufu sınıfı ve modlar da diğer dikkat edilmesi gereken noktalar. Enerji sınıfına göre daha az ya da fazla enerji tüketen klimalar arasından ihtiyacınıza uygununu seçmek kritik. Klimalar en tasarruflulara göre A+++, A++, A+, A olarak 4 enerji sınıfına ayrılıyor. Enerji sınıfının yanı sıra inverter özelliğine sahip olması ortamın istenen sıcaklık seviyesine geldiğinde düşük enerji seviyesiyle çalışmasını sağlıyor.

Şehir de metrekare de önemli
Klimanın kullanılacağı ortamla uyumlu, BTU olarak ifade edilen uygun kapasiteye karar verilmesi gerekiyor. Bir klimanın 1 saatte ortamdan aldığı ya da ortama verdiği enerji miktarını ifade eden BTU hesaplanırken klimanın kullanıldığı şehir, bulunduğu konumun metrekaresi, cephesi ve ortamdaki ısı kaynakları önem detaylar. Klimanın bulunacağı odaya göre yüksek ya da düşük BTU seçimi enerji tüketimini etkileyen noktaların başında geliyor. Eğer ihtiyacın üzerinde BTU seçildiyse ortam beklenenden fazla soğuyup ısınırken ihtiyacın altında seçilen bir BTU ise ortamın istenen seviyede soğuması ya da ısınmasını güçleştirebiliyor.

Yaygın servis ağına bakın
Merak edilen bir başka konu ise garanti süreleri. MediaMarkt’ta yer alan klimaların 2 ile 5 yıl arasında garantileri bulunuyor. Markaların servis ağı bulundurması yasal zorunluluk olmakla birlikte yaygın servis ağına sahip markaların tercih edilmesi, sezonda montaj hizmetinin çok daha hızlı gerçekleşmesini sağlıyor.

Montaj ve kurulum hizmeti dahil olmalı
Satın alımdan sonra kurulum ve montaj da bir diğer önemli konu. MediaMarkt bünyesinde satılan klimaların ücretsiz kurulum ve montaj hizmeti var. Ancak bunun için montajın yapılacağı yerde elektrik tesisatının hazır olması, ürün paketinden çıkan kablo ve borunun ölçüsüne uyumlu olması gibi koşullar her firmada bulunuyor.

Uzmanına temizletin
Klima temizliği ise en çok tartışılan konuların başında. Belirli aralıklarla bakım yapılması gereken klimalarla ilgili online mecralarda yayınlanan videolar üzerine kişiler temizliği kendileri yapsa da cihazın arızalanması, garanti kapsamından çıkması ya da kullanılan kimyasallar vs. nedeniyle sağlığı da riske edebileceği için bu işi yetkili servise yaptırmak en doğru yöntem.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL