• Geri dön

  • 1.464 Görüntülenme

  • 186 Haber

  • 113 İşletme görüntülenme


Dünyaca ünlü ressam Van Gogh’un “Arles’daki Yatak Odası” tablosunun üç boyutlu canlandırması Bilkent Center Sanat Sokağı’nda sanatseverler için sergileniyor.

Van Gogh ruhu, RC tarafından “Sanata Evet” mottosuyla düzenlenen 4. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali’nde ziyaretçileri bekliyor. Ressam Yavuz Bozkurt’un üç boyutlu olarak canlandırdığı oda, Bilkent Center Sanat Sokağı’nda sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Dünyaca ünlü ressam Vincent Van Gogh’un “Arles’daki Yatak Odası” tablosu, Burak Örücü’nün katkılarıyla ressam Yavuz Bozkurt tarafından üç boyutlu olarak canlandırıldı. Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi'nde orijinali sergilenmekte olan tablo, 1888 yılında Vincent Van Gogh tarafından yapıldı. 4. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali kapsamında, Bilkent Center Sanat Sokağı’nda sergilenen oda festival bitiminden sonra da sanatseverler için sergilenmeye devam edecek.

4. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali, 20 Ekim’e kadar Bilkent Center’da!

Tablo Hakkında

Van Gogh, Arles'daki evine taşındıktan sonra dönemin ünlü ressamlarından Paul Gauguin ile birlikte çalışmak için onu evine davet eder. Van Gogh, misafirini beklerken uygun bir ortam yaratmak ve kendi resim yeteneğini gösterebilmek için odasını, kendi çalışmalarıyla süsler. Tabloda, duvarlarda görülen tablolar da bu süreçte yapılmıştır. Odadaki eşyalar; bir yatak, iki sandalye ve bir masadan oluşuyor. Sağdaki duvarın yanında bir sandalye, üzerinde su bulunan küçük bir masa ve sokağa bakmakta olan bir pencere bulunuyor. Soldaki duvarın yanında ikinci bir sandalye ve diğer odanın kapısı bulunuyor. Yatağın yanındaki duvarda Van Gogh’un arkadaşları olan Eugène Boch ve Paul-Eugène Milliet'nin portresi asılmış durumdadır. Tablodaki çoğu nesne çiftler halinde resmedilmiştir. Bu durum Van Gogh'un Gauguin'i bekleyişinin yansıtmaktadır. Sandalyeler, yastıklar ve duvardaki tabloların çiftler halinde oluşu tabloya huzur, düzen ve barış duygusu vermek için konulmuş yardımcı ögelerdir. Bu tabloda vurgulanan esas renk sarıdır. Resmin en çarpıcı yanı, farklı bir perspektife sahip olmasıdır. Alışılagelmişin dışında orantısız boyutlarda ve yamuk şekilde betimlenen odanın ölçülerinde farklı bir derinlik yanılgısı göze çarpmaktadır. Arka duvar sağa yönelirken, yatağın sağındaki duvar ise yatağa doğru eğilmiştir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL