• Geri dön

  • 1.151 Görüntülenme

  • 186 Haber

  • 113 İşletme görüntülenme


Kelepçe Kullanma Kılavuzu oyunu ile Bilkent Sahne AST’ta izleyici karşısına çıkan başarılı oyuncular Hüseyin Avni Danyal ve Başak Daşman, MAG Okurları için oyunculuk geçmişlerinden, projelerinden ve son sahneledikleri oyunun detaylarından bahsetti.

Bilkent Sahne AST’ta Ankaralı tiyatro severler ile buluşan Başak Daşman ve Hüseyin Avni Danyal oyun öncesi MAG okurlarına özel açıklamalarda bulundu. “Oyunu Irmak Bahçeci yazdı. Özetlersek, sorgu odasında bir komiser ve bir mahkûm arasında, geçmişlerine dair bir hesaplaşma. Hayatımız boyunca üzerimize düşen vicdan muhakemesini yeterince yapabiliyor muyuz?” diyen Hüseyin Avni Danyal Bilkent Sahne AST’ın öneminden ise şu sözler ile bahsetti: “Ankara Sanat Tiyatrosu benim için çok önemli bir kurumdur. Ben tiyatro adına yol almaya, oyuncu olmaya; o yıllardaki politik duruşuyla, müthiş repertuarıyla Ankara Sanat Tiyatrosuyla karar vermişimdir. 70’li yılların sonunda bizim için tiyatro sanatı AST’tı. Müthiş oyunlar ve oyunculuklar izledik.”

Başak Daşman ise oyun ile ilgili şunları söyledi: “Oyun, elinden geleni yapmak yerine seyirci kalmanın nasıl bir şey olduğuna odaklanıyor bence. Sistem deyip durduğumuz sanal kürenin içinde, onun parçalarından birinin de her birimiz olduğunu hatırlatıyor.”

Bilkent Sahne AST’ın öneminden de bahseden Daşman “AST bu ülkede tiyatro dediğimiz an aklımızda beliren en güçlü isimlerden biri. Yıllarca harika oyunlar sergiledi. Üstelik siyasi söylemi ve direnme cesaretini de temsil ediyor benim için” açıklamasında bulundu.

Ocak 2023 sayısı ile 203. sayısına ulaşan MAG Dergi dopdolu içeriği, dekorasyon ve yazarları ile www.magdergi.com.tr, Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, TürkTelekom E-Dergi, Magzter, Dijitalbasın, İssuu, dMags ve https://www.magdergi.com online olarak okurlarıyla buluşuyor. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilir, Trendyol ve N11.com siteleri üzerinden de MAG Ocak sayısına ulaşabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL