• Geri dön

  • 373 Görüntülenme

  • 156 Haber

  • 1.836 İşletme görüntülenme


Lider iç giyim markası Penti, “Daha eşit bir dünya için çalışıyoruz” mottosuyla hazırlanan sürdürülebilirlik raporunu yayınladı.

Penti, Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik raporunu bu yıl ikinci kez yayınladı. 2030 yılına kadar ürünlerinin %95’ini sürdürülebilir materyallerden üretmeyi amaçlayan Penti, sürdürülebilirlik hedeflerini 10 yıllık bir plan çerçevesinde ürünler, üretim fabrikaları ve mağazalar olarak 3 farklı başlık altında değerlendirdi.

Sürdürülebilirliği iş stratejisinin odağına alan Penti, su, enerji ve kimyasal ürünlerin kullanımını en az indiren inovatif teknolojileri üretim süreçlerine dahil etmeye önem veriyor. Yaşadığımız gezegeni koruma hedefiyle ‘Sorumlu Üretim Sorumlu Tüketim’ felsefesini benimseyen marka, 2025 yılına kadar sürdürülebilir pamuk ve sürdürülebilir polyester kullanımını %45’e, 2027’ye kadar %60’a ve 2030 yılında %95’e çıkarmayı amaçlayarak doğaya iyi gelecek çözümler arıyor. %100 geri dönüştürülmüş malzemelerle ambalaj ve askılarda plastik kullanımını ortadan kaldırmayı hedefleyen Penti; geri dönüştürülmüş materyallerin kullanımının yanı sıra dayanıklı, uzun ömürlü, fonksiyonel, inovatif ve farklı ihtiyaçlara uygun koleksiyonlar tasarlıyor.

Penti, insan, doğa ve dünyaya yararlı dönüşümler yaratmak ve daha eşit bir dünyada yaşamak için bilgi, tutku, saygı ve özen çerçevesinde çalışıyor:

Bilgi; Penti’nin konusunda uzman, kuruluşundan itibaren risk ve fırsat analizlerini sağlıklı ve isabetli yapabilen kaliteli ve eşitlikçi yönetimiyle, bu yönetimin tüm paydaşların temsilini ve karar alma süreçlerine katılımını sağlayacak şekilde etik ve bilime dayanan bir zemine oturtulmuş iş anlayışını temsil etmektedir.

Tutku; üretim süreçleri ve ürünlerin müşterilerin kullanımı da dahil olmak üzere, gezegenimizin kaynaklarının ve eşsiz değerimiz olan suyun korunması, karbonun, her türlü sera gazı emisyonunun sıfırlanması ve doğadaki biyoçeşitliliğin devamlılığının sağlanması, yeşil ve döngüsel ekonomiyle uyumlu iş yapma şeklini temsil etmektedir.

Saygı; başta Penti çalışanları olmak üzere talep ve değer zincirinde temas halinde olduğu kişilerin öncelikle fiziksel ve zihinsel sağlıklarının korunması, temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması, çeşitliliği algılayan ve kapsayan daha eşitlikçi ve her bireyin gelişimini destekleyici bir ekosistem oluşturma çabasını temsil etmektedir.

Özen; toplumun ortak gelişim ve kalkınmasına katkı sağlayacak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem veren, yarattığı ekonomik ve sosyal değeri tüm paydaşlarına erişilebilir kılan paylaşımcı ilerleme ilkelerini temsil etmektedir.

Penti 2022 Sürdürülebilirlik Raporu, Sürdürülebilirlik Yönetimi tarafından oluşturulan “Penti Better Life Team” (Sürdürülebilirlik Komitesi) ve “Raporlama Ekibi” üyeleri tarafından ulusal düzeydeki öncelikleri dikkate alarak ve değişen yerel ile küresel gündemleri göz önünde bulundurarak hazırlandı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL