• Geri dön

  • 130 Görüntülenme

  • 156 Haber

  • 1.836 İşletme görüntülenme


Geleceğin moda profesyonellerini yetiştiren İstanbul Moda Akademisi (İMA), Türkiye’nin lider ve uzman iç giyim markası Penti ile ‘endüstri projesi’ kapsamında bir araya geldi.

İMA moda tasarımı öğrencileri, sektörün en köklü ve güçlü markalarından Penti için Aktif ve Rahat Giyim kategorisi için ürünler tasarladı. Penti tasarım ekibinden alınan brief sonrasında tüm tasarım ve üretim süreçlerini bu proje ile deneyimleyen öğrenciler, final projelerini Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, Penti konsept&tasarım ekibi, yönetici kadrosu ile İMA Direktörü ve akademik kadrosunun da yer aldığı bir jüriye sunma fırsatına sahip oldular.

Bu proje ile tam da sektörün kalbine inip tüm dinamikleri yaşayarak öğrenme şansı yakalayan öğrencilere, Penti markası için tasarım yaparken renk ve form kullanımlarından tasarım geliştirmeye, malzeme seçiminden numune üretimine kadar her aşamayı tecrübe etme fırsatı sunuldu.

İMA’nın ‘Moda Fotoğrafçılığı’, ‘Styling’ ve ‘I Am a Model: Mankenlik Eğitimi’ öğrencilerinin de koleksiyonların lookbook çekimine destek verdiği bu proje sonunda genç tasarımcılar; marka ile gerçek bir sektör deneyimi yaşarken bir yandan da karar verici isimler önünde fikirlerini, tasarımlarını ve kendilerini ifade etme fırsatına sahip oldular.

Endüstri projesinin final sunumu sonrasında jüri tarafından seçilen öğrencinin tasarımı 8-25 Mart süresi boyunca Penti’nin Nişantaşı mağazasının vitrininde sergileniyor olacak.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL