• Geri dön

  • 140 Görüntülenme

  • 156 Haber

  • 1.836 İşletme görüntülenme


Dünyamızı koruma hedefiyle sürdürülebilirliği odağına alan Penti, Enerji İzleme ve Otomasyon Sistemi Projesi’ni seçili mağazalarda hayata geçiriyor.

Sürdürülebilirliği iş stratejisinin odağına alan lider iç giyim markası Penti, enerji dostu mağazalarıyla daha iyi bir yaşam için çalışmaya devam ediyor.

Doğaya iyi gelecek çözümler arayarak gezegenimizi her alanda korumayı amaçlayan Penti sosyal, çevresel ve ekonomik kazanımlar elde etmek için çalışarak, dünyamızın sınırlı kaynaklarını daha bilinçli bir şekilde tüketmeye özen göstererek Teknik Projeler ekibinin liderliğinde Vadi İstanbul, Nişantaşı Cadde ve Bahariye Cadde mağazalarında Enerji İzleme ve Otomasyon Sistemi Projesi’ni hayata geçiriyor.

Çalışanların ve müşterilerin konforunu sağlayıp enerji tüketimini optimize etmek adına mağaza sıcaklıklarını sabit tutan Penti, kasa ve kabin alanlarında karbondioksit ölçümü gerçekleştiriyor. Enerji tasarrufu sağlamak için aydınlatma ve cihaz açma-kapama süreçlerini uzaktan kontrol ediyor.

Penti, 3 mağaza ile başlayarak 50 mağazaya yaygınlaştırdığı projeyi tüm mağazalarına entegre ederek 1 yıl içerisinde önemli değişimlere imza atmayı planlıyor. Karbon emisyonunu 719 ton azaltmayı, 1.165.500 KW enerji tasarrufu sağlamayı ve 720 adet yetişkin ağacı kurtarmayı hedefliyor.

Eski mağazalarında bulunan tüm aydınlatmaları led aydınlatmaya çevirerek yılda 1.254.251 KW enerji tasarrufu sağlıyor, 773 ton karbon emisyonunu azaltıyor ve doğamıza 780 adet ağaç kazandırıyor. Tüm mağaza depo aydınlatmalarını led ve sensörlü yaparak yılda 281.561 KW enerji tasarrufu sağlıyor, 173 ton karbon emisyonu azaltıyor ve doğamıza 180 adet ağaç kazandırıyor.

Mağazalarında kullanılan iklimlendirme cihaz seçiminde enerji tüketimlerine dikkat ederek yılda 444.530 KW enerji tasarrufu sağlıyor, 274 ton karbon emisyonunu azaltıyor ve doğamıza 274 adet ağaç kazandırıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL