• Geri dön

  • 3.621 Görüntülenme

  • 580 Haber

  • 1.930 İşletme görüntülenme


Artan veri taleplerini maksimum kapasiteyle karşılamayı hedefleyen Vodafone, optik iletim hatlarındaki hızı maksimize ederek müşteri ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamaya devam ediyor. Türkiye’de optik şebekede 400 Gigabit teknolojisini kullanan ilk operatör olan Vodafone, canlı şebekesinde saniyede 1 Terabit’lik kanal kullanarak bir ilke daha imza attı.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, şebeke altyapısını yeni nesil teknolojilerle geliştirmeye devam ediyor. Mobil şebekesini 5G’ye hazırlayan ve artan veri trafiğini en hızlı şekilde taşımak için altyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, fiber optik altyapılarda da en yeni teknolojileri son kullanıcılarının deneyimine sunuyor. Daha önce şehirlerarası bağlantılarda 400 Gigabit teknolojisini kullanarak Türkiye’de bir ilke imza atan Vodafone, şimdi de canlı şebekesinde saniyede 1 Terabit’lik kanal kullanarak yeni bir ilki gerçekleştirdi. Vodafone, yaptığı bu son hız testiyle, tek kanaldan taşınan kapasite miktarını %150 artırabileceğini de kanıtlamış oldu. Bu teknoloji sayesinde, bir çift fiber kılından sağlanan hız saniyede 70 Terabit’e kadar çıkarılabilecek.

Thibaud Rerolle: “Optik şebekelerdeki hızımızı artırıyoruz”

Türkiye’nin dijitalleşmesi sürecinde en yeni ve en faydalı teknolojilere odaklandıklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, abonelerimize en iyi hizmeti kesintisiz ve güvenilir bir şekilde sunabilmek için teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyoruz. 5G’ye giden yolda fiber omurgaların önemi her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda biz de fiber şebekemizi en yeni teknolojilerle donatmaya devam ediyoruz. Bir taraftan yaptığımız altyapı yatırımlarıyla fiber ayakizimizi genişletiyor, diğer taraftan da şebekemizde aktif hale getirdiğimiz inovatif teknolojilerle daha yüksek kapasiteleri son kullanıcılarımızın hizmetine sunuyoruz. Bir süredir şebekemizde 400 Gigabit teknolojisini aktif olarak kullanıyorduk. Son olarak, Noter huzurunda veri merkezlerimiz arasında canlı şebekemizi kullanarak gerçekleştirdiğimiz testle 1 Terabit/s’ lik kapasiteyi 130 GHz’lik bant genişliği üzerinden hatasız bir şekilde taşıyarak Türkiye’de bir ilki daha başardık. Bu sayede, bir çift fiber kılından saniyede 70 Terabit’e kadar veri iletebilir hale geldik. Bu inovasyonlarla birlikte, şebekemizi daha etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, 5G teknolojisini son kullanıcılarımıza daha erişilebilir kılabileceğiz. Ayrıca, Türkiye’nin uluslararası veri iletim pazarındaki payını artırarak ekonomik gelişime katkı sunacağız.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL