• Geri dön

  • 3.497 Görüntülenme

  • 583 Haber

  • 1.932 İşletme görüntülenme


Müşterilerinin hayatını kolaylaştıran teknolojilere yatırım yapan Vodafone, Vodafone Pay’in teknoloji altyapısı için tmob’u tercih etti. Yüzde 100 yerli sermayeye sahip bir teknoloji şirketi olan tmob, 2009 yılından bu yana, dünya çapında şirketlerin teknoloji ihtiyaçlarına uçtan uca çözümler sunuyor.

Dünya nüfusunun yüzde 97’si mobil iletişim ağı içerisinde yaşıyor ve nüfusun yüzde 60’ı internete bağlanabiliyor. Ancak, Dünya Bankası verilerine göre yaklaşık 4 milyar insan bankacılık hizmetlerinin dışında yer alıyor. Bu durum, toplam nüfusun yüzde 68’inin günümüzün modern finansal servislerine ulaşamaması anlamına geliyor. Bu veriler, yakın zamanda telekom şirketleriyle finansal teknoloji ve çözümleri bir araya getirdi.

Dünya genelinde mobil ödeme sistemlerinin yeni önem kazanmaya başladığı yıllarda bu alana yatırım yaparak kendi platformunu oluşturan tmob, 2013 yılında mobil finansal servis platformunu Türkiye'ye ilk sunan teknoloji şirketi oldu. tmob, bugün dünya çapında şirketlerin teknoloji ihtiyaçlarına uçtan uca çözümler sunuyor.

Dünyanın lider iletişim şirketi Vodafone’un yeni nesil mobil cüzdan uygulaması Vodafone Pay ve ön ödemeli alışveriş kartı Vodafone Pay Kart’ın teknoloji altyapısı da tmob tarafından geliştirildi. tmob’un sahip olduğu MFS Platformu’nun sağladığı benzersiz özellikler ve ileri teknoloji altyapısı sayesinde Vodafone Pay, sadece 6 ay gibi bir sürede Vodafone müşterilerinin hizmetine sunuldu. Projenin böylesi hızlı bir şekilde hayata geçmesini tmob’un mobil ödeme sistemi platformundaki deneyimi ve bilgi birikimine borçlu olduklarını belirten tmob CEO’su Rudi Dökmecioğlu, “11 yıldır mobilitenin içinde yer alan bir şirket olarak hem yurtiçi hem de yurtdışında 200'den fazla proje gerçekleştirdik ve bu projeler sayesinde önemli deneyimler kazandık. Teknoloji ve bilgi birikimimiz ile Türkiye'deki tüm e-para altyapı ve sistemlerini kapsayan, kendimize ait mobil ödeme sistemi platformumuzu hizmete sunduk. Vodafone’un yeni hizmeti Vodafone Pay ve Vodafone Pay Kart, tamamen bu platformumuz üzerinde yer alıyor. Önümüzdeki günlerde teknoloji altyapımız üzerinde gelişecek ve kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak yeni çözümleri duyurmaya hazırlanıyoruz” dedi.

iOS ve Android uygulamaları devreye alınan Vodafone Pay, tmob’un gelişmiş altyapısı sayesinde kullanıcılara; bakiye yükleme, 7/24 para transferi, online ve mağaza içi alışveriş, sosyal ödeme özelliği ile arkadaşlar arasında grup oluşturup harcamaları bölüştürme, banka ve kredi kartı ekleme, Vodafone hatlara cep lira yükleme gibi imkanlar sunuyor.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise “Vodafone olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayan dijital iş ortağı olmayı hedefliyoruz. Mobil ödeme pazarına 8 yıl önce girdik. Mevcut tecrübelerimizi, iş ortağımız tmob ile şimdi farklı bir boyutta yeniden canlandırdık. Vodafone Pay; 12 yaş üstü herkesin, operatörden ve banka müşterisi olup olmadığından bağımsız olarak kullanabileceği yeni nesil bir mobil cüzdan uygulaması. Vodafone Pay Kart ise hem sanal hem de fiziksel olarak kullanılabilen bir ön ödemeli alışveriş kartı” dedi.

Vodafone Pay’in yeni sürümlerinde Android tabanlı Vodafone Pay kullanıcıları, tanımlı kartları ve uygulamaları ile Yakın Alan İletişimi (NFC) ile temassız ödeme yapabilecekler. Sadece Android’de geçerli olacak bu özellik, ön ödemeli kartlar için Türkiye’de bir ilk olacak. Vodafone Pay ile ulaşım kartlarına yükleme yapmanın yanı sıra Vodafone faturalarına ek olarak elektrik, su, doğalgaz gibi hizmet faturalarına ait ödemeler de gerçekleştirilebilecek. Vodafone ile tmob işbirliği kapsamında QR kodla menü okunabilmesi ve ödeme yapılabilmesi üzerinde de çalışmalar devam ediyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL