• Geri dön

  • 719 Görüntülenme

  • 585 Haber

  • 1.932 İşletme görüntülenme


Vodafone Grubu’nun WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) işbirliğiyle başlattığı “Gezegen İçin Bir Milyon Telefon” kampanyasına destek veren ülkeler arasına Vodafone Türkiye de katıldı. Küresel karbon emisyonunu azaltmayı amaçlayan kampanya kapsamında, kullanıcılardan toplanacak her cep telefonu için WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) doğa koruma çalışmalarına 35 TL bağışlanacak. Kampanyayla, tüm dünyada toplam bir milyon telefon toplanması hedefleniyor.

Tüm dünyada 2040 yılına kadar değer zincirinde net sıfır emisyona ulaşmayı hedefleyen Vodafone Grubu’nun WWF (Dünya Doğayıı Koruma Vakfı) ile başlattığı “Gezegen İçin Bir Milyon Telefon” kampanyasına Vodafone Türkiye de katıldı. Elektronik atıkların azaltılmasını ve kullanılmayan cep telefonları için daha döngüsel bir ekonominin oluşmasını amaçlayan kampanya kapsamında, kullanıcılardan toplanacak her cep telefonu için WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına 35 TL bağışlanacak. Tüm dünyada toplam bir milyon telefon toplanmasının hedeflendiği kampanyayla, kullanıcılar eski cep telefonlarını geri dönüşüme kazandırarak doğanın korunmasına katkıda bulunmaya teşvik edilecek. Kampanya kapsamında bugüne kadar Avrupa ve Afrika’da 210 bin telefon toplandı. Vodafone Grubu ve WWF’in işbirliği 2 yıl daha sürecek.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şunları söyledi:

“Yenilenmiş bir akıllı telefonun yeni üretilmiş bir akıllı telefona göre iklim değişikliği üzerindeki etkisi %87 daha az oluyor. Yenilenmiş bir telefon, karbon salımını yaklaşık 50 kilo azaltırken, 77 kiloya yakın hammadde tasarrufu sağlıyor. Teknolojiyi nasıl kullandığımızla ilgili hepimizin daha doğa dostu seçimler yapabileceğimize inanıyoruz. Grubumuzun WWF ile birlikte başlattığı kampanyayla, kullanıcılarımızı eski cihazlarını döngüsel ekonomiye kazandırarak gezegenimiz için fayda yaratmaya teşvik ediyoruz. Bu doğrultuda, takas edilen, geri dönüştürülen ya da bağışlanan her bir telefon için WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarında kullanılmak üzere 35 TL bağışlayacağız. Kampanyamızın, global karbon emisyonunu azaltma ve gezegenimizin doğal kaynaklarını koruma konusunda ilham verici olacağını düşünüyoruz.”

WWF-Türkiye Kurumsal İşbirlikleri ve Kaynak Geliştirme Grup Müdürü Nazlı Turanlı Demirpençe, şunları söyledi:

“Dünyamız, doğa ve biyolojik çeşitlilik kayıpları, iklim krizi ve plastik kirliliği başta olmak üzere birbiriyle bağlantılı çoklu sorunlarla boğuşuyor. İnsan kaynaklı bu krizlerin aşılabilmesi, insanlık ve tüm canlıların varlığını sürdürebilmesi için herkese düşen sorumluluklar var. Bugün hayatın vazgeçilmez bir parçası olan teknoloji, iklim krizi ve doğa kayıpları ile mücadelede de önemli bir araca dönüşebilir. İki uluslararası kuruluş Vodafone ve WWF’in küresel işbirliği kapsamında, dijital teknoloji ve servis yararlanıcıları, bir yandan döngüsel ekonomi ile karbon ayak izlerini azaltırken bir yandan da WWF-Türkiye’nin yaklaşık 50 yıldır ülkemizin doğasını ve biyolojik çeşitliliğini korumak için yürüttüğü çalışmalarına katkıda bulunacak. Dünyamızı korumak birlikte mümkün.”

Döngüsel ekonomiye katkı

“Gezegen İçin Bir Milyon Telefon” kampanyası, Vodafone’un tüm dünyada hem israfı hem de karbon emisyonunu azaltmak üzere eskiyen cihazları döngüsel ekonomiye kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmaların önemli bir ayağını oluşturuyor. Vodafone Grubu, eskiyen cihazlar için “takas”, “yenileme ve yeniden satış”, “onarım” ve “geri dönüşüm” olmak üzere 4 yöntem içeren bir yaklaşımla döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyor.

Pazara yenilenmiş telefon sunuyor

Vodafone, Türkiye’de de Vodafone Yanımda “Faturaya Ek Cihazlar” bölümü üzerinden sunulan yenilenmiş ikinci el telefon alımı ve satımı hizmetiyle döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. Vodafone Türkiye, topladığı ikinci el telefonları yenileyerek pazara sunuyor. Şirket, bu şekilde ekonomiye katkısını artırarak devam ettirmeyi hedefliyor.

Vodafone’dan “Doğanın Yanında Duran Elçiler” sertifikası

Vodafone Türkiye, “Gezegen İçin Bir Milyon Telefon” kampanyasını sosyal medya üzerinden yürüttüğü iletişim çalışmalarıyla da destekliyor. “Doğanın Yanında Duruyoruz” temasıyla yürütülen çalışmalar arasında projenin daha geniş kitlelere yayılmasını hedefleyen bir filtre de bulunuyor. Filtreyi kullandıkları hikâyelerini Instagram hesaplarından paylaşan tüm kullanıcılar “Doğanın Yanında Duran Elçi” ilan ediliyor. Filtrede proje detaylarına yer veriliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL