• Geri dön

  • 1.417 Görüntülenme

  • 585 Haber

  • 1.932 İşletme görüntülenme


Vodafone’un, elektronik atık bilincini artırmak ve elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi, iş ortaklarının desteğiyle büyümeye devam ediyor. Son olarak Yemeksepeti’nin de eklenmesiyle projeye destek veren kurumların sayısı 53’e çıktı.

Vodafone, elektronik atıkların geri dönüşümünü teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesini kurumsal paydaşlarının desteği ve katkılarıyla büyütmeye devam ediyor. Son olarak Yemeksepeti’nin de eklenmesiyle projeye destek veren kurumların sayısı 53’e çıktı. Proje için Yemeksepeti’nin İstanbul Levent’teki genel merkezi Yemeksepeti Park’taki mevcut e-atık toplama alanları kullanılacak. İlerleyen süreçte e-atık toplanacak alanların sayısının artırılması ve diğer illerdeki ofislerin ve bölgesel depo alanlarının da e-atık toplama noktası olarak kullanılması planlanıyor. İşbirliği kapsamında ayrıca, Yemeksepeti çalışanlarına yönelik e-atık ve sürdürülebilirlik konulu bir webinar da düzenlenecek.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Uzun süredir tüm dünyayı meşgul eden, hatta meşgul etmenin de ötesinde endişeye sevk eden konulardan biri de iklim değişikliği. Başta şirketler olmak üzere tüm tarafların bu kritik konuda harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Vodafone ekosistemini de dahil ettiğimiz ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesiyle çevre için büyük tehdit oluşturan e-atıkların toplanıp geri dönüştürülmesini teşvik ediyoruz. Topladığımız elektronik atıkların geri dönüşümünden elde edilen ekonomik gelirle okullara kodlama sınıfları açıyoruz. Projemiz kurumsal paydaşlarımızın da desteğiyle her geçen gün büyüyor. Bu doğrultuda, projemize Yemeksepeti’nin de destek vermesinden mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğiyle projemizi ekosistemimizde yaygınlaştırmaya devam ederek Türkiye’nin farklı illerinde yeni kodlama sınıfları açmayı sürdüreceğiz. Yemeksepeti işbirliğimiz, çokpaydaşlılığın değerini ve kurumların salt toplumsal fayda odaklı bir araya gelmesinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Herkes için daha iyi bir gelecek hedefiyle sürdürülebilirlik alanında değer yaratan çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Yemeksepeti CEO’su Mert Baki ise konuyla ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Yemeksepeti olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük bir değer atfediyoruz ve sürdürülebilirlik konusundaki çabalarımızı sürekli olarak genişletiyoruz. Vodafone'un 'Bu Atıklar Kod Yazıyor' projesi, sadece elektronik atıkların dönüşümü ve çevre koruması alanında değil, aynı zamanda gençlerimize kodlama becerileri kazandırma ve onların dijital çağa uyumlarını sağlama konusunda da son derece etkili bir girişim. Bu projeye destek vermekten dolayı gurur duyuyoruz ve bu alandaki çabalarımızı genişletmek için sabırsızlanıyoruz. Gelecek nesillerin bilgi toplumunda yerlerini alabilmesi için gerekli becerileri kazanmalarını sağlamak, hem Yemeksepeti'nin hem de Vodafone'un ortak bir hedefi. Bu işbirliğini aynı zamanda sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanında daha fazla işbirliğinin önünü açacak bir adım olarak görüyorum.”

8 ilde kodlama sınıfı açıldı

Vodafone, Mayıs 2019’da başlattığı “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesiyle, çalışanlarının, iş ortaklarının çalışanlarının, müşterilerinin evlerinden getirdiği e-atıkları topluyor ve bu atıkların lisanslı geri dönüşüm firmasınca dönüştürülmesini sağlıyor. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle de Türkiye’nin dezavantajlı bölgelerindeki okullarda kodlama sınıfları kuruyor. Bugüne kadar 20 tonu aşkın e-atık toplayan Vodafone Türkiye, 8 kodlama sınıfı açarak 8 bini aşkın çocuğun dijital araçlara erişimini sağladı. Kodlama sınıfı açılan iller arasında Mardin, Samsun, Adana, Gaziantep, Bingöl, Çanakkale, Uşak ve Bursa bulunuyor.

Hangi atıklar toplanıyor?

Proje kapsamında artık kullanılamaz durumda olan bilgisayarlar, tabletler, yazıcılar, cep telefonları, klavyeler, fareler, şarj cihazları, sunucular, kameralar, müzik çalarlar, kablolar, uzaktan kumandalar, elektrikli süpürgeler, dikiş makineleri, saç kurutma makineleri, kahve makineleri, elektrikli mutfak gereçleri, uzaktan kumandalı oyuncaklar, kulaklıklar, video oyunları ve oyun konsolları, elektrikli spor ekipmanları ve giyilebilir spor ekipmanları toplanıyor.

Vodafone ekosisteminden tam destek

“Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi, Vodafone Türkiye çalışanlarının evlerinden getirdiği e-atıkların ofislerdeki e-atık toplama kutularında toplanmasıyla başladı. Ardından, projeye kurumsal bayiler ve Vodafone Dijitalleşme Tırı dahil edilerek toplanan e-atık miktarı artırıldı. Bir sonraki aşamada, proje kapsamında iş ortaklıkları kurularak iş ortaklarının ofislerine e-atık toplama kutuları yerleştirildi. İş ortaklarının çalışanları ofislerindeki e-atık kutularına e-atıklarını getirerek projeye destek oldu. Son olarak, Vodafone mağazalarına da e-atık toplama kutuları yerleştirilerek projeye müşterilerin dahil olması sağlandı.

“Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesinin kurumsal destekçisi olmak için surdurulebilirlik@vodafone.com adresinden iletişime geçilebiliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL